?>

KOSGEB, deprem bölgesindeki girişimcilere geri ödemesiz vereceği desteklerin limitini artırdı

KOSGEB, deprem bölgesindeki işletmelerin faaliyetlerine hızla dönmesi için geleneksel ve ileri girişimcilik adı altında sağladığı desteklerin limitini yükseltti.

Ekonomi - 2 yıl önce

Ankara

AA muhabirinin KOSGEB'ten edindiği bilgiye göre, Başkanlık, deprem bölgesindeki işletmelerin faaliyetlerine hızla dönmesi için yeni bir çalışmayı daha devreye aldı.

KOSGEB, Geleneksel Girişimci Destek Programı kapsamında 65 bin lira olarak verdiği desteği deprem bölgesi için 130 bin liraya çıkardı. Başkanlık yine İleri Girişimci Destek Programı adı altında 375 bin lira olarak verdiği desteği de deprem bölgesi için 750 bin liraya yükseltti.

Desteklerden, resmi kurumlarca iş yerleri, ağır hasarlı, acil yıkılacak veya tamamen yıkılmış olarak belirlenen işletmeler yararlanacak. Bu işletmeler daha önceden KOSGEB desteklerinden faydalanıp faydalanmadığına bakılmaksızın Geleneksel Girişimci Destek Programı ve İleri Girişimci Destek Programı kapsamında desteklenecek.

Geleneksel girişimcilere 130 bin TL

Geleneksel Girişimci Destek Programı kapsamında işletmesini kuran girişimcilere 130 bin liraya kadar geri ödemesiz destek verilecek. İstihdam için 100 bin, kuruluş giderleri için 20 bin, girişimcinin veya çalışan personelin alacağı sertifika için 10 bin liraya kadar işletmeler söz konusu desteği kullanabilecek.

İleri girişimcilere 750 bin TL

İleri Girişimci Destek Programı kapsamında işletmesini kuran girişimciler de toplamda 750 bin liraya kadar geri ödemesiz destekten yararlanabilecek. Makine-teçhizat ve yazılım giderleri için 600 bin, sağlayacağı istihdam için 100 bin, mentorlük, danışmanlık ve işletme koçluğu için 20 bin, kuruluş giderleri için 20 bin, girişimcinin veya çalışan personelin alacağı sertifika için 10 bin liraya kadar destek verilecek.

KOSGEB'in deprem bölgesi için verdiği diğer destekler

Depremin hemen ardından bölgedeki işletmelerin 2023 yılı borçlarıyla afette yaşamını yitiren işletmecilerin tüm borçlarını silme kararı alan KOSGEB, Acil Destek Kredisi Programı ile işletmelerin ölçeklerine ve hasar durumlarına bakarak 1,5 milyon liraya kadar finansman imkanı sağladı.

Afet Dönemi Yaşam Alanı Desteği ile KOBİ'lere ve esnafa 300 bin liraya kadar geri ödemesiz konteyner desteği başlatırken işletmelere, konteyner başına 30 bin lira olan destekten 10 konteynere kadar yararlanma hakkı getirdi.

Bunun yanı sıra 75 bin liralık Afet Dönemi İşletme Desteğini başlatarak işletmelerin bakım, tadilat, onarım, personel, ham madde, malzeme, teçhizat, donanım gibi giderlerinin karşılanmasını hedefledi.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Türk Sporseverler İçin En İyi Spor Siteleri

2023-05-10 13:36 - İnsan&Hayat

ABD'de anne karnındaki bebeğe beyin ameliyatı yapıldı

2023-05-05 14:17 - Sağlık

Antalya turizminde Almanya pazarı Rusya'nın önüne geçti

2023-05-10 16:59 - Ekonomi

Prof. Dr. Sebahattin Devecioğlu, TFF başkanlığına aday oldu

2023-05-09 12:18 - Spor

Milli Savunma Bakanı Akar'dan "özerklik" tepkisi

2023-05-09 13:53 - Siyaset

MotoGP'de heyecan Fransa'da sürecek

2023-05-12 10:18 - Spor

Batı Karadeniz'in doğusunda yarın için fırtına uyarısı

2023-05-10 15:58 - Gündem

Yurt dışında kullanılan oyların Türkiye'ye getirilmesi tamamlandı

2023-05-11 18:58 - Gündem

BM, Karadeniz Tahıl Girişimi'nin sürdürülebilmesi için tüm taraflarla yakın çalışmayı sürdürece

2023-05-11 20:38 - Dünya

NATO Genelkurmay Başkanları Vilnius zirvesine hazırlık gündemiyle toplandı

2023-05-10 13:28 - Dünya

İlgili Haberler

TMO'nun ithalat yoluyla tarım ürünleri almasına ilişkin usul ve esaslar belirlendi

12:43 - Ekonomi

Erzurum'da tohumu geliştirilen yerli patateslerin tarlalardaki gelişim süreci de inceleniyor

12:33 - Ekonomi

İki yerli petrol sondaj kulesi Şırnak'ta göreve başladı

12:18 - Ekonomi

Kırtasiye ürünleri seçiminde standartlara uygunluk önerisi

12:03 - Ekonomi

Doğu Karadeniz'den 7 ayda 11 ülkeye bal ihraç edildi

11:57 - Ekonomi

Günün Manşetleri

Gurbetçiler sevinçle geldikleri Türkiye'den hüzünle ayrılıyor

13:13 - Gündem

Bakan Kacır: Vatandaşlarımız geniş bir hizmet yelpazesine artık tek noktadan ulaşabilecekler

13:07 - Gündem

Afrinli aileler yıllar sonra evlerine dönmenin sevincini yaşıyor

13:03 - Dünya

Uluslararası gözetim kuruluşlarının yükümlülükleri ve tabi olacakları şartlar belirlendi

12:57 - Gündem

İran, Mecliste çıkarılan yasaya rağmen UAEA denetimlerine yeniden izin verdi

12:53 - Dünya