?>

Korucular PKK’ya karşı teyakkuzda

Terör örgütü PKK’nın saldırıları, korucuları teyakkuza geçirdi. Siirt’te ağır silahlar kuşanan korucular, terörist avında.

Gündem - 9 yıl önce

Terör örgütü PKK’nın son dönemlerde başta korucular olmak üzere güvenlik güçlerine yönelik arttırdıkları saldırıları, korucuları teyakkuza geçirdi. Terörle mücadelede, asker ve polisle birlikte yoğun çaba sarf eden korucular, teröristlere geçit vermiyor. Siirt’te ağır silahlar kuşanan ve gece gündüz demeden hareket halinde olan korucular, operasyona çıkıp, nöbet tutup, yol kontrolü yaparak, bulundukları bölgenin güvenliğini sağlıyor.

“Hepsi defolup, gidecek” Koruculuk da yapan Siirt Bayraktepe Anadolu Köy Korucuları ve Şehit Aileleri Derneği Başkanı İsmail Şehitoğlu, son dönemde artan terör saldırılarında güvenlik kuvvetleriyle omuz omuza mücadele ettiklerini söyledi. Şehitoğlu, "Biz kahraman köy korucuları olarak 30 senedir güvenlik güçlerimizle vatanın bu topraklarında PKK terörüne karşı çatışıyoruz. Bu mücadelede de büyük bedeller verdik. Kanımızın son damlasına kadar bayrağımız için vatanımız ve milletimiz için dimdik ayakta duracağız ve bütün kötü güçlere karşı mücadelesini sürdüreceğiz. PKK terörünün sonu kahraman Kürtlerin ve korucuların elinden olacaktır. Devletimizin ve hükümetimiz DEAŞ, FETÖ, PKK ve diğer terör örgütlerine karşı göstermiş olduğu bu mücadele kararlılıkla sürdürülürse hepsinin sonu olacak. Hepsi de defolup gidecek bu ülkeden" dedi.

“Savunma pozisyonundan çıktık” Son iki haftada 20'ye yakın korucunun şehit olduğunu dile getiren Şehitoğlu, "Gün geçtikçe korucularımız PKK terörüne karşı mücadele ederek şehit oluyor. Bu mücadeleyi etkinleştirmek için koruculara ağır silahlarla donatılmalı, gereken haklar verilmeli. Özellikle korucu noktalarda özel güvenlik önlemleri alınmalı. Şuana kadar hep savunmadaydık. Ama bundan sonra evimizde teröristlerin gelmesini beklemeyeceğiz. Çünkü teröristler gelip vurup kaçıyordu. Ama bundan sonra dağ dağ, mağara mağara, in in PKK arayarak avlayacağız. Özlük haklarımızın iyileştirilmesi için 'geçici' ve 'köy' ibarelerinin kaldırılması gerekir. 30 senelik bir sistem geçici olamaz" diye konuştu.

Metin Şehitoğlu adlı korucu ise, bu işi gönüllüden yapmaya hazır olduklarını belirterek, "Ancak bizim istediğimiz, PKK terörüne maskara olmamak için özlük haklarımızın verilmesi ve geçici sıfatının kaldırılıp yerine kalıcı olmasını bekliyoruz" dedi

Mehmet Niyazi Deniz

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Grip kapımızı çalmak üzere

2016-09-23 15:47 - Sağlık

İngiltere Hazine Bakanı O'Neill istifa etti

2016-09-23 19:20 - Dünya

Bir kamyon dolusu çalıntı bisiklet ele geçirildi

2016-09-25 16:02 - Asayiş

Antalyaspor'da Eto'o affedildi

2016-09-29 19:52 - Spor

Camiler kitapla dolacak

2016-09-29 14:47 - Gündem

Makedonya'da hükümet karşıtı gösteri

2016-09-27 01:32 - Dünya

Suriyeli anne bebeğini hastanede unuttu

2016-09-27 20:52 - Gündem

'Darbeyi çağrıştıran isimlerin' silinmesi talebi

2016-09-29 20:32 - Gündem

Korucular PKK’ya karşı teyakkuzda

2016-09-29 22:22 - Gündem

'Birileri Lozan'ı zafer diye yutturmaya çalıştı'

2016-09-29 17:46 - Genel

İlgili Haberler

Sosyal medya kullanımı yaşa ve amaca göre günlük 30 ila 120 dakikayı geçmemeli

14:38 - Gündem

Hatay Defne'de afet konutları ve sosyal donatı alanlarının yapımı sürüyor

14:12 - Gündem

Bakan Yerlikaya: Milletin ruhunu yansıtmayan bir anayasayla demokratikleşme olmaz

13:36 - Gündem

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Gazze'nin unutulmasına müsaade etmedik, etmeyeceğiz

13:13 - Gündem

Van'da 3 yılda inşa edilen 226 okulla eğitim altyapısı güçlendirildi

13:08 - Gündem

Günün Manşetleri

BM raportörüne göre İsrail'in saldırdığı Gazze'de sağlık hakkından söz etmek mümkün değil

14:48 - Dünya

İsrail'in Lübnan'ın güneyine düzenlediği saldırılarda 1 kişi yaralandı

14:42 - Dünya

Sosyal medya kullanımı yaşa ve amaca göre günlük 30 ila 120 dakikayı geçmemeli

14:38 - Gündem

İsrail-İran gerginliğine rağmen Van-Tahran tren seferleri aksamadı

14:33 - Ekonomi

Ermenistan'da "darbe planı yaptıkları" iddiasıyla 15 şüpheli tutuklandı

14:28 - Dünya