?>

Kortta hedeflenen başarılar için formül, "Tenis fonu" projesini hayata geçirmek

Türkiye Tenis Federasyonu (TTF) Başkanı Şafak Müderrisgil, "Tenis fonu" projesini hayata geçirerek milli sporcuların yurt dışındaki turnuvalara daha rahat ve donanımlı gitmelerini, bu sayede de başarı kazanmalarını hedeflediklerini söyledi.

Spor - 9 ay önce

İstanbul

Başkan Müderrisgil, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 11 Kasım'da göreve seçildiklerini ve 14 Aralık'ta düzenledikleri "TTF Türkiye Tenis Hamlesi Çalıştayı"nın ardından birçok proje üzerinde çalışmaya başladıklarını belirtti.

Özel sektörün desteğini alarak fon oluşturmak istediklerini kaydeden Şafak Müderrisgil, şu ifadeleri kullandı:

"Birçok proje hazırlığımız var. Bunlardan biri tenis fonu. Hem özel sektör sermayesini mobilize ederek ki buraya kamu sermayesi de girebilir ve kar amacı gütmeyen kurumların sermayesi de dahil olabilir. Karma finans yöntemiyle herkesi göreve çağıracağız. Böyle bir düşüncemiz var. Tenis fonu, milli sporcularımızın turnuvalara daha rahat, konforlu ve donanımlı gidebilmelerini sağlayacak. Milli sporcularımız yılda 25-30 hafta yurt dışında turnuvalarda oluyorlar. Bunun çok ciddi bir maliyeti var. Aslında takımla gitmeleri gerekiyor. Eğer uluslararası düzeyde başarı bekliyorsak bu yatırımı da yapmalıyız. Bir milli tenisçinin en az 3-4 kişiyle seyahat etmesi gerekiyor. Bu desteği milli tenisçilerimize vermeliyiz. Gerekli tüm sermaye gruplarını mobilize etmeyi hedefliyoruz."

"Tenis kültürünü oluşturmayı hedefliyoruz"

Türk tenisinde markalaşma eksikliğinin olduğuna vurgu yapan Şafak Müderrisgil, şu değerlendirmede bulundu:

"Türk tenisinin markalaşması gerekiyor. Böyle bir eksiklik var. Türk tenis ekolü ve kültürü diye bir şey göremedik. Tenis kültürünü oluşturmayı ve markalaştırmayı hedefliyoruz. Markalaştırmak için konuya dikkat çekmemiz, farkındalık yaratmamız ve yatırım yapmamız lazım. Bu yatırımı altyapıya yapmamız gerekiyor. Milli oyunculara, tenisin tabana yayılmasına, tesislere, kortlara, tenis turizmine, antrenörlere ve hakemlere yatırım yapmalıyız. Bu ekosistemin beslenmesi ve Türk tenis ekonomisinin yaratılması gerekiyor. Bunun için strateji belirleyip yatırım yapmak lazım."

"WTA organizasyonlarının kaldıraç etkisi var"

Başkan Müderrisgil, İstanbul Cup Uluslararası Kadınlar Tenis Turnuvası'nı yeniden düzenlemek için gerekli çalışmalara başladıklarını kaydetti.

WTA organizasyonlarının maliyetine dikkati çeken Şafak Müderrisgil, "Araştırma sürecindeyiz. İş kaynakta bitiyor. WTA organizasyonunun sadece ödül parası 250 bin avro civarında. Tüm masraflarıyla beraber ortaya 600-750 bin avro maliyet çıkıyor. Bu turnuvaların, tenise daha farkındalık kazandırmak, konuya dikkat çekmek ve uluslararası hale getirmek için bir kaldıraç etkisi de var. Eğer İstanbul Cup'ı geri getirebilirsek o kaldıraç etkisi bir anda ekosistemi de canlandıracak, bu konuya dikkati çekecek ve daha cazibe merkezi haline getirecek. Kaynaklar çerçevesinde bakacağız. Çalışmasını sürdürüyoruz." şeklinde konuştu.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Cumhurbaşkanı Erdoğan: PKK terör örgütü ve uzantılarının raf ömrü tükenmiştir

2024-12-20 15:02 - Siyaset

Marmaray bir günde 743 bin 596 yolcu taşıyarak rekor tazeledi

2024-12-21 16:28 - Ekonomi

Türkiye'de son 50 yılda 36 göl kurudu

2024-12-25 16:33 - Çevre-Hayat

Trump, Grönland'ın kontrolüne sahip olmanın 'mutlak bir zorunluluk' olduğunu düşünüyor

2024-12-23 10:02 - Dünya

Sağlık Bakanlığı, 3 sağlık uzman yardımcısı alacak

2024-12-23 02:48 - Gündem

Çanakkale'de üniversite öğrencileri ihtiyaçlarını "ÇOMÜ Butik"ten ücretsiz karşılıyor

2024-12-22 12:13 - Çevre-Hayat

Suriyeli aktivist, terör örgütü PKK/YPG'nin Kamışlı'daki cezaevinde yaşadıklarını anlattı

2024-12-20 15:52 - Gündem

Antrenörünün ısrarıyla kick boksa dönen Ersayar, Avrupa şampiyonu oldu

2024-12-23 14:13 - Spor

Pentagon, "hükümetin kapanmasının" ciddi aksaklıklara yol açacağını bildirdi

2024-12-20 12:57 - Dünya

Koruma altındaki Van kedileri 150 yavru dünyaya getirdi

2024-12-19 17:13 - Çevre-Hayat

İlgili Haberler

Galatasaray, Süper Lig'de TÜMOSAN Konyaspor'u ağırlayacak

00:48 - Spor

Samsunspor, Fatih Karagümrük'ü mağlup etti

22:42 - Spor

Kasımpaşa ile Fenerbahçe 1-1 berabere kaldı

22:23 - Spor

Samsunspor, Fatih Karagümrük'ü mağlup etti

22:18 - Spor

Fenerbahçe Kulübünün yeni başkanı Sadettin Saran oldu

21:18 - Spor

Günün Manşetleri

Galatasaray, Süper Lig'de TÜMOSAN Konyaspor'u ağırlayacak

00:48 - Spor

Küresel Sumud Filosu, dronlar tarafından takip edildiklerini duyurdu

00:02 - Dünya

Suriye'nin Lazkiye ilinde çıkan orman yangınlarına müdahale ediliyor

23:58 - Dünya

Ayder Yaylası'na alternatif güzergahtan ulaşım çalışmaları sürüyor

23:23 - Gündem

Bakan Uraloğlu: Ayder'den 18 vatandaşımız tahliye edildi

23:02 - Gündem