?>

Kortta hedeflenen başarılar için formül, "Tenis fonu" projesini hayata geçirmek

Türkiye Tenis Federasyonu (TTF) Başkanı Şafak Müderrisgil, "Tenis fonu" projesini hayata geçirerek milli sporcuların yurt dışındaki turnuvalara daha rahat ve donanımlı gitmelerini, bu sayede de başarı kazanmalarını hedeflediklerini söyledi.

Spor - 7 ay önce

İstanbul

Başkan Müderrisgil, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 11 Kasım'da göreve seçildiklerini ve 14 Aralık'ta düzenledikleri "TTF Türkiye Tenis Hamlesi Çalıştayı"nın ardından birçok proje üzerinde çalışmaya başladıklarını belirtti.

Özel sektörün desteğini alarak fon oluşturmak istediklerini kaydeden Şafak Müderrisgil, şu ifadeleri kullandı:

"Birçok proje hazırlığımız var. Bunlardan biri tenis fonu. Hem özel sektör sermayesini mobilize ederek ki buraya kamu sermayesi de girebilir ve kar amacı gütmeyen kurumların sermayesi de dahil olabilir. Karma finans yöntemiyle herkesi göreve çağıracağız. Böyle bir düşüncemiz var. Tenis fonu, milli sporcularımızın turnuvalara daha rahat, konforlu ve donanımlı gidebilmelerini sağlayacak. Milli sporcularımız yılda 25-30 hafta yurt dışında turnuvalarda oluyorlar. Bunun çok ciddi bir maliyeti var. Aslında takımla gitmeleri gerekiyor. Eğer uluslararası düzeyde başarı bekliyorsak bu yatırımı da yapmalıyız. Bir milli tenisçinin en az 3-4 kişiyle seyahat etmesi gerekiyor. Bu desteği milli tenisçilerimize vermeliyiz. Gerekli tüm sermaye gruplarını mobilize etmeyi hedefliyoruz."

"Tenis kültürünü oluşturmayı hedefliyoruz"

Türk tenisinde markalaşma eksikliğinin olduğuna vurgu yapan Şafak Müderrisgil, şu değerlendirmede bulundu:

"Türk tenisinin markalaşması gerekiyor. Böyle bir eksiklik var. Türk tenis ekolü ve kültürü diye bir şey göremedik. Tenis kültürünü oluşturmayı ve markalaştırmayı hedefliyoruz. Markalaştırmak için konuya dikkat çekmemiz, farkındalık yaratmamız ve yatırım yapmamız lazım. Bu yatırımı altyapıya yapmamız gerekiyor. Milli oyunculara, tenisin tabana yayılmasına, tesislere, kortlara, tenis turizmine, antrenörlere ve hakemlere yatırım yapmalıyız. Bu ekosistemin beslenmesi ve Türk tenis ekonomisinin yaratılması gerekiyor. Bunun için strateji belirleyip yatırım yapmak lazım."

"WTA organizasyonlarının kaldıraç etkisi var"

Başkan Müderrisgil, İstanbul Cup Uluslararası Kadınlar Tenis Turnuvası'nı yeniden düzenlemek için gerekli çalışmalara başladıklarını kaydetti.

WTA organizasyonlarının maliyetine dikkati çeken Şafak Müderrisgil, "Araştırma sürecindeyiz. İş kaynakta bitiyor. WTA organizasyonunun sadece ödül parası 250 bin avro civarında. Tüm masraflarıyla beraber ortaya 600-750 bin avro maliyet çıkıyor. Bu turnuvaların, tenise daha farkındalık kazandırmak, konuya dikkat çekmek ve uluslararası hale getirmek için bir kaldıraç etkisi de var. Eğer İstanbul Cup'ı geri getirebilirsek o kaldıraç etkisi bir anda ekosistemi de canlandıracak, bu konuya dikkati çekecek ve daha cazibe merkezi haline getirecek. Kaynaklar çerçevesinde bakacağız. Çalışmasını sürdürüyoruz." şeklinde konuştu.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Türk bilim insanları, Ay ve Mars'ta domates üretimi hedefliyor

2024-12-25 13:43 - Teknoloji

Big Bang Startup Challenge'de destek tutarı 2,85 milyar liraya çıktı

2024-12-20 17:28 - Ekonomi

Kolombiya'da eski FARC üyeleri barışı ekolojik çiftliklerle destekliyor

2024-12-19 23:23 - Dünya

Suriye'de Esed rejiminin devrilmesinin ardından ilk 'özgür' tiyatro oyunu sergilendi

2024-12-22 13:27 - Kültür Sanat

Bazı şirketlerin bağımsız denetimlerini üstlenebilecek kuruluşlar için ilave şartlar getirildi

2024-12-20 10:37 - Ekonomi

ABD ekonomisi yılın üçüncü çeyreğinde yüzde 3,1 büyüdü

2024-12-19 17:12 - Ekonomi

TCMB'nin aralık ayı Piyasa Katılımcıları Anketi yayınlandı

2024-12-20 10:52 - Ekonomi

Çanakkale Boğazı tek yönlü transit gemi geçişlerine yeniden açıldı

2024-12-19 13:27 - Gündem

Kuraşta dünya üçüncüsü olan Hakkarili sporcu, başarılarıyla göz dolduruyor

2024-12-22 12:38 - Spor

Yasa dışı alkol satışını önlemek amacıyla düzenlemeye gidildi

2024-12-24 10:08 - Gündem

İlgili Haberler

Kadın ve erkek golf milli takımları, Avrupa Takımlar Shield Şampiyonası'nda podyuma çıktı

19:58 - Spor

ETi Lifalif 6. Uluslararası Eskişehir Yarı Maratonu ve Spor Festivali sona erdi

19:08 - Spor

Formula 1 Macaristan Grand Prix'ini Lando Norris kazandı

18:52 - Spor

Milli yüzücü Kuzey Tunçelli, 1500 metre serbestte dünya 6'ncısı oldu

15:17 - Spor

Beşiktaş'ta Semih Kılıçsoy, satın alma opsiyonuyla İtalya ekibi Cagliari'ye kiralandı

14:43 - Spor

Günün Manşetleri

Milli Emlak'ta "sahte e-imza girişimi" önceden fark edilerek engellendi

20:52 - Gündem

Dünyanın farklı bölgelerinden Filistin'e destek gösterileri düzenlendi

20:32 - Dünya

İsrail'in Atina Büyükelçisi'nin açıklamalarına muhalefet partilerinden tepki

20:13 - Dünya

Avustralya, Almanya ve Endonezya'da Filistin'e destek gösterileri düzenlendi

19:57 - Dünya

Dışişleri Bakanlığı, İsrailli bakanların Mescid-i Aksa'ya düzenlediği baskını kınadığını açıkla

19:43 - Gündem