?>

Koronavirüsü yenen Gülsoy: Hastalıktan çok, kime bulaştırdım diye bir suçluluk duygusu yaşıyorsunuz

Koronavirüsü yenen Kayseri Ticaret Odası Başkanı Gülsoy, testi pozitif çıktığında "Hastalığı acaba kime bulaştırdım" kaygısı yaşadığını belirterek "Arkadaşlarıma haber verdim, bizimle görüşen tedbirini alsın diye sosyal medyadan paylaştım." dedi.

Çevre-Hayat - 5 yıl önce

Kayseri

Kayseri Ticaret Odası (KTO) Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Gülsoy'un bir süre önce kontrol amaçlı gittiği hastanede yaptırdığı yeni tip koronavirüs (Kovid-19) testi pozitif çıktı. 95 yaşındaki diyaliz hastası babasıyla Kayseri Şehir Hastanesinde tedavi gören Gülsoy, hastanede yaklaşık 10 gün süren tedavisinin ardından sağlığına kavuştu, babasının ise yoğun bakım ünitesinde tedavisi sürüyor.

Gülsoy, yaptığı açıklamada, Türkiye'nin mart ayında tanıştığı salgında bugüne kadar 20 bini aşkın insanın hayatını kaybettiğini anımsattı.

"Öksürüğün hiç bitmediğine şahit oldum"

"Meçhul bir düşmanla karşı karşıyayız." diyen Gülsoy, şöyle konuştu:

"Virüs bilinen bir yerde değil, bilinen bir kişi de değil, bu nedenle dikkat etmemiz gerekiyor. Biz de görevimiz dolayısıyla pek çok kişiyle görüşüyoruz, ziyaretlerimiz oluyor.

Nihayetinde Allah'ın verdiği nefesin ne kadar kıymetli olduğunu bu hastalığa yakalananlar gayet iyi anlıyor. Rabb'im bir nefes vermiş, bu nefesi rahatlıkla alabilmenin ne kadar güzel olduğunu, ne kadar şükretsek az olduğunu anlıyoruz.

Bu hastalığın en zor kısmı nefes. Bu ay içinde ben pozitif çıktım ayrıca annem, babam, eşim ve evladım da pozitif çıktı. Ben biraz hafif atlattım. Babamda sıkıntılar baş gösterdi. Biz hastanede tedavi gördük. Babam yaşlı olduğu için hem onun bakımı, refakat edebilmek için hastanede kaldık."

Gülsoy, hastanede kaldığı sürece çeşitli manzaralara şahit olduğunu belirterek "Hastanede gördüm ki bu hastalığı çok zor geçirenler, hayatını kaybedenler var. Öksürüğün hiç bitmediğine şahit oldum.

Yan odada yatan bir hastanın ciğerleri sökülürcesine sabaha kadar öksürdüğünü duydum. Nefes almakta o kadar zorlanıyorlardı ki, ateşleri oluyordu, babamda da ateşi gördük." ifadelerini kullandı.

Babasının diyaliz hastası olduğunu ve haftada 3 gün diyalize girdiğini ifade eden Gülsoy, ilk zamanlar durumu iyi olan babasının nefes almakta zorlandığını ve yoğun bakım ünitesinde tedavi gördüğünü söyledi.

Virüsü nasıl kaptığını anlamadığını, testi pozitif çıktığında "hastalığı acaba kime bulaştırdım" kaygısı yaşadığını belirten Gülsoy, şöyle devam etti:

"Ben bunu ne zaman kaptım, eşime mi, evladıma mı, babama mı kardeşime mi, çalışma arkadaşlarıma mı bulaştırdım diye vicdani yönden büyük bir baskısı var. Bunu çok yaşadım. Son bir hafta 10 gün içinde kimle görüştüm, kiminle yakın temastaydım, bunların acısını çektim.

Arkadaşlarıma haber verdim, bizimle görüşen tedbirini alsın diye sosyal medyadan paylaştım. Allah'a şükür etrafımızda böyle bir durum çıkmadı. Örnek olmak için maskeli ve mesafeli davranıyorduk.

Maskesiz geleni uyarıyorduk. Hastalıktan çok kime bulaştırdım diye ister istemez bir suçluluk duygusu yaşıyorsunuz. "

"Şehir hastanelerimiz iyi ki yapılmış"

Gülsoy, bu salgında Türkiye'deki sağlık sektörünün nasıl iyi bir konumda olduğunun gözler önüne serildiğini dile getirdi.

"Şehir hastanelerimiz iyi ki yapılmış, iyi ki varlar." diyen Gülsoy, sözlerini şöyle tamamladı:

"Hastanede başhekiminden hemşirelerine, temizlikçisine, bakıcısına kadar herkes çok ilgili. Hepsi canla başla çalışıyorlar, hepsine şükranlarımı sunuyorum. Dünyada bu salgında sağlık alanında en iyi biziz.

Hastalık sürecinde yurt dışından arayıp soran dostlarım oldu. Hepsi ülkelerinde sağlığın ücretli olduğunu, paranız olmadığı sürece hastanenin kapısından içeri giremediklerini söylüyorlar.

Allah devletimize zeval vermesin. Hepimize bu salgın sağlığın ne kadar önemli olduğunu gösterdi. Nefes alabilmek kadar güzel bir şey yok.

Nefesinizin kıymetini bilin. İnsanlara ve kendinize saygı duyuyorsanız lütfen kurallara uyun."

Kaynak: AA

dikGAZETE.com

Haftanın Öne Çıkanları

Eminevim'in kurucusu Emin Üstün programla anıldı

2020-12-29 17:02 - Genel

Avusturya ve İtalya'da ilk Kovid-19 aşıları yapıldı

2020-12-27 17:16 - Dünya

İstiklal şairi Mehmet Akif Ersoy vefatının 84'üncü yılında Taceddin Dergahı'nda anıldı

2020-12-27 20:16 - Kültür Sanat

İspanya'nın asırlık yılbaşı kutlama geleneği Kovid-19 nedeniyle iptal edildi

2020-12-31 15:51 - Dünya

Tekirdağ'da otomobille çarpışan polis aracındaki 3 memur yaralandı

2020-12-29 18:31 - Gündem

ANTTEQ şirketi ortaklarından İsmet Birinci: Uluslararası ödüllü projelerimizle onur duyuyoruz!

2020-12-28 07:41 - Özel Haber

İzmir'in Urla ilçesi açıklarında 4 büyüklüğünde deprem

2021-01-02 08:46 - Gündem

Hatayspor'un golcüsü Boupendza, performansıyla göz dolduruyor

2021-01-01 14:16 - Spor

Beşiktaş, Kayseri deplasmanında 3 puan arayacak

2021-01-02 13:11 - Spor

'Pekin'deki Kovid-19 alarmı sebebiyle aşılarımızın gelişi bir iki gün ertelenmiştir'

2020-12-27 23:56 - Gündem

İlgili Haberler

Mahalle yolunu kızak pistine çeviren çocuklar karın tadını çıkardı

14:13 - Çevre-Hayat

Öğretmenler akran zorbalığına karşı farkındalık oyunu tasarladı

12:53 - Çevre-Hayat

Kabataş'ta apartmanın çatısındaki deniz feneri, müteahhidin işine ve eşine olan aşkını yaşatıyo

12:27 - Çevre-Hayat

Hemşireliği bırakıp kendi markasını oluşturan kadın, istihdama da katkı sunuyor

12:18 - Çevre-Hayat

Diyarbakırlı kuyumcular İngilizce öğreniyor

12:12 - Çevre-Hayat

Günün Manşetleri

Suriye ordusu Halep'te PKK/YPG’nin saldırılarına karşı sınırlı askeri operasyon başlatacak

16:13 - Dünya

Meteorolojiden İstanbul ve çevre iller için fırtına uyarısı

16:07 - Gündem

Nijerya'da yoksulluk içinde yaşayanların sayısı yıl sonuna kadar 141 milyona çıkabilir

15:52 - Dünya

BM: Dünyada her gün 2 milyar insan güvenli olmayan su tüketiyor

15:47 - Dünya

Yurdun bazı bölgeleri için fırtına ve kuvvetli sağanak uyarısı

15:42 - Gündem