?>

Koronavirüs Bilim Kurulu Üyesi Kayıpmaz'dan 'normalleşme sürecinde bireysel tedbirlere devam' uyarısı

Doç. Dr. Afşin Emre Kayıpmaz, Kovid-19'un delta varyantının dünya genelinde giderek yaygınlaştığına dikkati çekerek, vakaların artmaması için normalleşme sürecinde sosyal mesafe, maske, hijyen kurallarından taviz verilmemesi gerektiğini vurguladı.

Gündem - 4 yıl önce

ANKARA

Kovid-19 ile mücadele sürecinde kademeli normalleşme kapsamında yeni döneme geçildi. Bu kapsamda sokağa çıkma saatleri, toplu taşıma, şehirler arası seyahat, kafe ve restoranların açılış kapanış saatleri gibi alanlardaki birçok kısıtlama sona erdi.

Sağlık Bakanlığı Koronavirüs Bilim Kurulu Üyesi Doç. Dr. Afşin Emre Kayıpmaz, yaptığı açıklamada, normalleşme sürecinde vatandaşların rehavete kapılması ve bireysel tedbirlere uymaması halinde Kovid-19 vaka sayısının tekrar artabileceği uyarısında bulundu.

Koronavirüsün ilk kez Hindistan'da saptanan delta varyantının dünya genelinde giderek yaygınlaştığına dikkati çeken Kayıpmaz, "Bulaştırıcılığı yüksek, akciğer hücrelerinin almaçlarına daha güçlü şekilde tutunan delta varyantının giderek yaygınlaştığı göz önünde bulundurulduğunda bireysel güvenlik çemberimizden taviz vermememiz gerekiyor.

Bu yüzden özellikle kapalı, kalabalık, havalandırması kötü ortamlarda maske, mesafe ve temizlik kurallarına uyulmasının unutulmaması gerekiyor. Vakaların artmaması için normalleşme sürecinde bireysel tedbirlere uyum şart." diye konuştu.

"Delta varyantına karşı en önemli gücümüz bireysel tedbirlerle birlikte aşıdır"

Kayıpmaz, Kovid-19'la mücadele kurallarına uyumun yanında aşılamanın da önemine işaret ederek, şöyle konuştu:

"Delta varyantına karşı en önemli gücümüz bireysel tedbirlerle birlikte aşıdır. İki doz Sinovac aşısı uygulanan bireylerin, ikinci dozdan en erken 3 ay sonra tek doz BioNTech veya Sinovac aşısı olmasıyla, diğer bireylere de çift doz BioNTech uygulanmasıyla delta varyantına karşı da etkili olabilecek yüksek nötralizan antikor düzeyi sağlanabilecek.

Bu nedenle aşıların, özellikle insan hareketliliğinin artacağı, insanların memleketlerine ve tatil yörelerine gideceği Kurban Bayramı öncesinde yaygın biçimde yapılması önem taşımaktadır.

Toplumsal bağışıklık hedefine ulaşma ve sağlık çalışanlarının hastalıkla mücadele çabalarına katkıyı bizler de sıramız geldiğinde aşımızı olarak verebiliriz."

Kaynak: AA . dikGAZETE.com

Haftanın Öne Çıkanları

Yönetmen Tekin Girgin Türkiye'nin sinemadaki zenginliklerini Hollywood'a taşımayı hedefliyor

2021-06-29 15:46 - Kültür Sanat

Ukrayna çeyrek finale yükseldi

2021-06-30 11:26 - Spor

İtalya'nın ev sahipliğini yaptığı G20 Dışişleri Bakanları toplantısı sona erdi

2021-06-30 02:02 - Dünya

'12 Punto', ödüllü film 'Quo Vadis Aida?'nın ödüllü yönetmenini ağırladı

2021-06-27 18:02 - Kültür Sanat

Denizle ormanı birleştiren Sinop'un tabiat parkları ziyaretçilerini ağırlamaya başladı

2021-06-30 14:41 - Çevre-Hayat

Ekonomide temmuz ayı sıcak geçecek

2021-07-01 15:53 - Ekonomi

'12 Punto TRT Senaryo Günleri'nin ödülleri sahiplerini buldu

2021-06-30 14:02 - Medya

İsrail'in Abu Dabi Büyükelçiliği resmi törenle açıldı

2021-06-29 17:31 - Dünya

Myanmar'da gözaltında tutulan 2 binin üzerinde kişi serbest bırakılacak

2021-06-30 20:02 - Dünya

Tunuslu doktor ailenin gönüllülerle kurduğu sahra hastanesi salgınla mücadeleye destek oluyor

2021-07-01 15:18 - Çevre-Hayat

İlgili Haberler

SETA'daki "Türkiye-Endonezya Ortaklık Forumu" panelinde bölgesel meseleler ele alındı

12:32 - Gündem

Ankara Üniversitesi ile ArsaVev arasında akademik işbirliği protokolü imzalandı

12:13 - Gündem

Denizli ve Uşak'ta 20 yılda 306 milyon fidan toprakla buluşturuldu

12:08 - Gündem

Yasa dışı bahis ve kumarla mücadelede 1120 operasyonda 15,8 milyar liraya el konuldu

11:55 - Gündem

DMM, "İstanbul Boğazı'nda balık soykırımı yaşanıyor" iddiasını yalanladı

11:18 - Gündem

Günün Manşetleri

SETA'daki "Türkiye-Endonezya Ortaklık Forumu" panelinde bölgesel meseleler ele alındı

12:32 - Gündem

Türkiye'nin "gemi, yat ve hizmetleri" ihracatını İstanbul ve Yalova sırtlıyor

12:27 - Ekonomi

Trendyol Süper Lig'de 9. hafta maçlarını yönetecek hakemler belli oldu

12:22 - Spor

Gazze ve Ukrayna'da yaşanan insani kriz, Dünya Gıda Günü'nde bir kez daha gözler önüne ser

12:18 - Dünya

Ankara Üniversitesi ile ArsaVev arasında akademik işbirliği protokolü imzalandı

12:13 - Gündem