Korona sürecinde “ağrıya mahkum olmayın“

Ortopedi ve Travmatoloji Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Ahmet Murat Bülbül, "Eklem ağrısı çeken özellikle yaşı ilerlemiş kişilerde ILRA tedavisi ile ağrılarını azaltarak hastalığın ilerlemesini durdurmayı hedefliyoruz"

Sağlık - 4 yıl önce

İSTANBUL

Medipol Mega Üniversite Hastanesi Ortopedi ve Travmatoloji Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Ahmet Murat Bülbül, Kovid-19 salgını sürecinde kireçlenme nedeniyle eklem ağrılarının hareketsizliğe bağlı olarak artış gösterdiğine dikkati çekti.

Medipol Mega Üniversite Hastanesi'nden yapılan açıklamada görüşlerine yer verilen Bülbül, "Kireçlenmeye bağlı eklem ağrısı çekenler kovid-19 pandemisinde hastaneye gelmekten çekinirken, tanısız tedavisiz geçen süre hastayı ağrı çekmeye ve hareketsizliğe mahkum ediyor. Kalp, böbrek, mide, bağırsak problemlerinin temelinde hareketsizlik var. IRLA tedavisi bu süreçte hem ağrıyı durdurmak hem de olası hastalık risklerini bertaraf etmek için oldukça etkili." açıklamasında bulundu.

Bülbül, kovid-19 salgını sürecinde kireçlenme nedeniyle eklem ağrılarının hareketsizliğe bağlı olarak artış gösterdiğine dikkat çekti. Sorunun çözümü olarak ILRA tedavisini işaret eden Bülbül, yöntem hakkında bilgi verdi. ILRA tedavisinin kullanım alanlarını dile getiren Bülbül, "Tüm kas ve tendon yaralanmaları ve ağrılarının yanı sıra el ve el bileği eklemi hastalıkları, omuz ve dirsek eklemi hastalıkları, diz ve kalça eklemi hastalıkları, ayak ve ayak bileği hastalıklarının bazı çeşitlerinin tedavisinde kullanılıyor." yorumunu yaptı.

- 65 yaş üstü beklemekle vakit kaybetmesin

Her yaş grubuna gerçekleştirilen ILRA tedavisinin özellikle 65 yaş ve üstüne uygulandığını belirten Bülbül, ağrıyı azaltmak, ağrısız hareketi artırmak, eklem hasarının ve kireçlenmenin ilerlemesini engellemek için kullandığını ifade etti.

Her yaş grubunda özellikle 65 yaş üzeri eklem ağrısı olan kişilerin kovid-19 salgınından dolayı hastaneye gelemediklerinin altını çizen Bülbül, şunları kaydetti:

"Kovid-19 salgınında, her yaş grubunda ancak özellikle ileri yaşa sahip kişilerin çok fazla hareket edememesinden ya da etmemesinden kaynaklanan kireçlenmeye bağlı eklem ağrıları artış gösterdi. Fakat kovid-19 nedeniyle oluşan koronavirüse yakalanma korkusu ile insanlar hastanelere gelerek sağlık hizmeti alamaz duruma geldi. Bu nedenle hastaların hastaneye gelip ameliyat olma korkuları, onların genel durumu bozukluğuna sebebiyet veriyor. Eklem ağrısı çeken özellikle yaşı ilerlemiş kişilerde ILRA tedavisi ile ağrılarını azaltarak hastalığın ilerlemesini durdurmayı hedefliyoruz. ILRA tedavisi kişilerin kendi kanından hazırlandığı için oldukça güvenilir bir tedavi şeklidir."

ILRA tedavisi nasıl uygulanıyor?

ILRA tedavisinin nasıl uygulandığını hakkında bilgi veren Bülbül, "Hastalarımızın kendi kanını aldıktan sonra insana uyumlu materyallerin (biyocam) olduğu tüpe aldığımız kanı ekliyoruz. Yaklaşık 37 derecedeki normal insan vücudu ısısında 3,5 saat işlemden sürecine alıyoruz. Sonra bizim işimize yarayacak olan ILRA'yı işlemden geçirdikten sonra ayrıştırıp hastalarımızın ağrıyan eklemlerine Saniyelerle tarif edebileceğimiz bir sürede enjeksiyon yöntemiyle uyguluyoruz. Gün aşırı olmak kaydıyla toplam üç seans bu işlemi gerçekleştiriyoruz. Tedavi sonrası kişinin günlük yaşantısına devam etmesini öneriyoruz." dedi.

Kaynak: AA

.

dikGAZETE.com

Haftanın Öne Çıkanları

Öznur Sirene: Fransa her an patlamaya hazır bir düdüklü tencere!

2020-10-04 10:01 - Özel Haber

En son Enka ve GAMA inşa etmişti... Rusya Başbakanlık binası “Beyaz Ev” yeniden tamir edilecek

2020-10-05 07:03 - Özel Haber

EREN TALHA ALTUN KİMDİR ? NERELİ ? HAYATI VE BİYOGRAFİSİ

2020-10-05 06:36 - Genel

Ünlü Rusya uzmanı Prof. Dr. Toğrul İsmayıl'dan Ermenistan'a sert uyarı: İşgalden vazgeçin!

2020-10-04 06:57 - Özel Haber

Fed Başkanı Powell: ABD ekonomisinin toparlanması için daha fazla desteğe ihtiyacı var

2020-10-06 22:31 - Ekonomi

İspanyol hükümeti 3 yıllık ekonomik teşvik paketi açıkladı

2020-10-07 18:56 - Dünya

Facebook ABD'de seçim günü sonrasında da siyasi reklamları askıya aldı

2020-10-08 05:16 - Medya

Medipol Başakşehir'de kötü gidiş devam ediyor

2020-10-03 21:21 - Spor

Palamut fiyatlarında 'rüzgar' artışı

2020-10-07 19:16 - Ekonomi

BM Güvenlik Konseyi'nden KKTC'ye 'kapalı Maraş' kararından geri adım atma çağrıs

2020-10-10 03:26 - Dünya

İlgili Haberler

Kontakt lensle yüzenlere "körlük" uyarısı

14:37 - Sağlık

Kavurucu sıcaklarda "Güneşte kalmayın, vücudunuzu susuz bırakmayın" uyarısı

14:32 - Sağlık

Uzmanından kronik rahatsızlığı olanlara bayram ziyaretlerini serinlikte yapmaları önerisi

14:28 - Sağlık

Gaziantep'te Kurban Bayramı yoğunluğu nedeniyle geçici sağlık istasyonları kuruldu

20:23 - Sağlık

Sağlık Bakanı Koca'dan "kurban eti tüketimi" uyarısı

18:33 - Sağlık

Günün Manşetleri

PSV Eindhoven, Emre Can Duran'ı transfer etti

15:12 - Spor

Bayramın ikinci gününde Edirnekapı Şehitliği'ne ziyaretler devam etti

15:08 - Gündem

Sevilla, deneyimli futbolcu Sergio Ramos ile yollarını ayırdı

15:02 - Spor

İsrail ordusu, Refah Sınır Kapısı'nda yolcu binasını ateşe vererek kullanılamaz hale getirdi

14:58 - Dünya

Fransa artık Avrupa'nın piyasa değeri en yüksek borsasına sahip değil

14:38 - Ekonomi