?>

Korona günlerine 'karavan tatili' damgasını vuruyor

Asya Kamp ve Karavan Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Erdal Ötügen, dünyayı etkisi altına alan yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını döneminde ikinci el karavana talebin yüzde 25-30 oranında arttığını belirtti.

Gündem - 5 yıl önce

Istanbul

Asya Kamp ve Karavan Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Erdal Ötügen, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Kovid-19 salgınının ardından karavanlara ilginin arttığını söyledi.

İstanbul'da Ömerli, Şile ve Taşdelen'deki kamp alanlarında koronavirüs nedeniyle karavanların mesafeli park edildiğini anlatan Ötügen, bu nedenle kamp alanlarının dolu olduğunu, şehir merkezinde ise Maltepe Sahili'nde park yeri bulunduğunu kaydetti.

Karavan sektörünün şu anda talebe hemen karşılık verecek kapasitede olmadığına dikkati çeken Ötügen, "Koronavirüs sürecinde ikinci el karavanlara talep yüzde 25-30 civarında arttı. İyi bir karavanın fiyatı 25-30 bin liradan başlıyor, 1,5 milyon lirayı buluyor. Bu talep patlaması ikinci el karavanlarda oldu. Yenilerde ise o kadar yüksek değil." dedi.

"Kamp alanı sayısı az"

Karavanları çekme ve motokaravan olarak iki gruba ayırdıklarını belirten Ötügen, çoğunlukla kamp yapmayı tercih edenlerin çekme karavan kullandığına değindi. Türkiye'de karavanların kalabileceği çok az sayıda kamp alanı bulunduğuna işaret eden Ötügen, şunları anlattı:

"Ülkemizde yaklaşık 200 civarında kamping alanı var ancak bunların sadece karavanlara hitap edenlerin sayısı yaklaşık 10'dur. Türkiye'de bugün çekme ve motokaravan olarak 5 bin karavan varken, Avrupa'da bu rakam 8 milyona yaklaştı. Türkiye'de kamp ve oteller dahil gecelik 200 milyon konaklama yapılıyor. Avrupa'da sadece karavanları kapsayan konaklama sayısı 900 milyon. Avrupa'da turizmin yüzde 23'ü kamp ve karavan turizmidir."

Karavanın kapısından çıkıldığı andan itibaren kişinin doğayla iç içe olacağına işaret eden Ötügen, "Kamp alanlarında eğer karavanlar arasında 5-10 metre gibi belli bir mesafe bırakırsanız, maskeye bile ihtiyacınız olmayabilir. İstanbul'da üç kamping alanında kalan vatandaşlar karavanlarında normal yaşantılarını sürdürüyorlar, maske takarak alışverişlerini yapıyorlar." dedi.

Erdal Ötügen, dünyayı, kültürleri tanımanın karavancılığın felsefesi olduğunu belirterek, ailelere satın alamasalar da kiralama yöntemini tercih etmelerini önerdi. Vatandaşların denemeden karavan satın almaması gerektiğini ifade eden Ötügen, "Geleceğin turizmi karavancılıktadır. Teknecilik, rafting, mağaracılık gibi bütün hobileriniz için de karavan bir araçtır." ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Myanmar'daki çatışmalarda siviller ölüyor

2020-06-02 03:42 - Dünya

Ortakçılar Göleti doğaseverlerle bulaşmayı iple çekiyor

2020-05-27 15:11 - Genel

Bakan Koca acı haberi Twitter'dan duyurdu

2020-06-01 11:02 - Gündem

'Normalleşme süreci'nde uyku düzeni tavsiyeleri

2020-06-01 14:27 - Çevre-Hayat

Renault-Nissan-Mitsubishi İttifakı, yeni iş birliği modeline geçiyor

2020-05-27 17:32 - Genel

TRT 2'den haziran ayında her akşam farklı film

2020-05-31 16:17 - Kültür Sanat

Afrika'da Kovid-19 vakaları 150 bine yaklaştı

2020-06-01 16:37 - Genel

Avrasya ülkelerinde Kovid-19 vakaları ve ölümleri artmaya devam ediyor

2020-06-01 16:38 - Genel

ABD'nin tek taraflı yaptırımlarına uğrayan İran'ın petrol gelirleri 9 yılda yüzde 92 eridi

2020-06-02 16:42 - Dünya

Dicle Elektrik'ten tarımsal sulama alt yapısına 3,5 milyon liralık yatırım

2020-05-29 20:56 - Ekonomi

İlgili Haberler

Alaattin Köseler ile 25 sanığın yargılandığı davada ara karar

00:47 - Gündem

Cumhurbaşkanı Erdoğan, A Milli Futbol Takımı'nı tebrik etti

22:43 - Gündem

‘Yenidoğan çetesi’ davasında bazı sanıkların ifadeleri alındı

21:03 - Gündem

Kastamonu'daki orman yangınlarında 2 bin 736 hektar alan zarar gördü

20:22 - Gündem

Niğde'de ambalaj fabrikasında çıkan yangına müdahale ediliyor

20:03 - Gündem

Günün Manşetleri

A Milli Futbol Takımı, Konya'da

02:53 - Spor

Alaattin Köseler ile 25 sanığın yargılandığı davada ara karar

00:47 - Gündem

ABD Başkanı Trump, Japonya ile varılan ticaret anlaşmasına yönelik kararnameyi imzaladı

00:18 - Dünya

İsrail askerlerinin geçen hafta sınırı geçerek Ürdün'e girdiği ortaya çıktı

00:03 - Dünya

ABD Dışişleri Bakanı Rubio Filistin'i tanımaya hazırlanan ülkeleri sorun yaratmakla suçladı

23:38 - Dünya