?>

'Körfezin batıkları' İstanbullu dalgıçları bekliyor

İzmit Körfezi'ne yapay resif oluşturmak için batırılan vapur, minibüs, tekne ve beton küpleri, başta İstanbul olmak üzere Doğu Marmara'da unutulmaz bir deneyim yaşamak isteyen dalgıçlardan ilgi görüyor.

Gündem - 8 yıl önce

KOCAELİ - TAHİR TURAN EROĞLU

Yapay resif oluşturmak amacıyla 4 yıl önce İzmit Körfezinde batırılan yolcu vapurunun da arasında bulunduğu minibüs, tekne ve beton küplerin oluşturduğu batıklar, başta İstanbul olmak üzere Doğu Marmara'daki dalgıçların cazibe merkezleri arasında yer alıyor.

Kocaeli'nin "Mavi Bayraklı" plajı bulunan Karamürsel ilçesinde 9 yıl önce kurulan Karamürsel Sualtı Sporları Derneği (KARSAD) tarafından oluşturulan yapay resif alanları, dalıcılara keyifli anlar yaşatmasının yanı sıra su altı canlı çeşitliliğine de katkı sunuyor.

Özellikle gece dalışlarında İzmit Körfezi'nin canlı çeşitliliğini yakından görme imkanı bulan dalış tutkunları, her seviye dalıcıya hitap eden batıklar arasında farklı deneyim yaşıyor.

KARSAD Yönetim Kurulu Başkanı Zeki Şirinoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Kocaeli Büyükşehir Belediyesinin katkısıyla canlı popülasyonunun artırılması ve su altı turizminin gelişmesi amacıyla 4 yıl önce Karamürsel açıklarında batırılan, ''İnönü'' isimli 26 metre uzunluğundaki vapura dalgıçların yoğun ilgi gösterdiğini söyledi.

Uçak batığı ilgiyi daha da artıracak

Bölgede, özellikle Bursa, İstanbul ve Kocaeli dalıcılarının, kış aylarında Ege'deki dalış teknelerinin hizmet vermemesi dolayısıyla zorluk yaşadığına dikkati çeken Şirinoğlu, 365 gün hizmet verdikleri merkezlerinde en soğuk havalarda bile dalış fırsatı sunduklarını, bu nedenle ara dalışlar için önemli bir merkez konumunda olduklarını kaydetti.

Özellikle her an güneye gitme fırsatı bulamayan İstanbulluları gemi batığında farklı bir tecrübe yaşamaya beklediklerini bildiren Şirinoğlu, "Kış aylarında görüş mesafesi daha iyi. Bir sonraki batığımız inşallah uçak olacak. Türk Hava Kurumundan bir uçak talep ettik, yazılı olarak da anlaştık. Kısa süre içinde haber bekliyoruz, inşallah bir tane de uçak batığımız olacak. Dalıcılara en azından kışın Ege'yi aratmak istemiyoruz. Uçağı da 2 ve 3 yıldız seviyelerin dalabileceği 20-30 metre arasında derinliğe batırmak istiyoruz. Bu da merkezimize olan ilgiyi artıracaktır." diye konuştu.

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Emre Mor, Celta Vigo'da

2017-08-29 22:28 - Spor

Türkiye filede İtalya'ya yenildi

2017-08-31 01:42 - Spor

Abant-Kaynaşlı arası İstanbul istikameti ulaşıma açıldı

2017-08-25 18:47 - Gündem

Eski komşusunu en mutlu gününde soydu

2017-08-27 12:17 - Asayiş

Başbakan Yıldırım'dan 30 Ağustos Zafer Bayramı mesajı

2017-08-29 21:17 - Gündem

Trump, felaket nedeniyle stratejik rezervleri açtı

2017-09-01 00:52 - Ekonomi

'Bu bayram daha fazla kenetlenmemize vesile olsun'

2017-09-01 13:22 - Gündem

Osmanlıspor'dan Hıncal Uluç açıklaması

2017-08-26 17:47 - Spor

TL, dolar karşında bu yılın en güçlü seviyesinde

2017-08-26 14:27 - Ekonomi

Hac izni olmayan yaklaşık yarım milyon kişi Mekke'ye giremedi

2017-08-29 21:52 - Dünya

İlgili Haberler

"İslam İşbirliği Teşkilatı İstanbul Deklarasyonu" yayımlandı

21:03 - Gündem

İslam İşbirliği Teşkilatının siyasi kararlarında ABD’nin İran’a düzenlediği saldırı kınandı

20:43 - Gündem

Fatih Altaylı "Cumhurbaşkanını tehdit" suçundan tutuklandı

18:13 - Gündem

Muğla için yüksek sıcaklık ve orman yangını uyarısı

17:02 - Gündem

Dışişleri Bakanı Fidan, İran, Tunus, Suriye ve Yemenli mevkidaşları ile bir araya geldi

16:33 - Gündem

Günün Manşetleri

"İslam İşbirliği Teşkilatı İstanbul Deklarasyonu" yayımlandı

21:03 - Gündem

İslam İşbirliği Teşkilatının siyasi kararlarında ABD’nin İran’a düzenlediği saldırı kınandı

20:43 - Gündem

Şam'da kilisede meydana gelen patlamada 13 kişi hayatını kaybetti

20:37 - Dünya

Tahran'daki İnkılap Meydanı'nda toplanan İranlılar ABD'nin saldırılarını protesto ett

19:42 - Dünya

ABD, İran’a yönelik saldırının ardından bölge ülkelerindeki personeline uyarı mesajı gönderdi

19:33 - Dünya