?>

Konsoloslar, Atatürk Havalimanı'na karanfil bıraktı

Türkiye'de bulunan bazı ülkelerin konsolosları, Atatürk Havalimanı’nda 44 kişinin hayatını kaybettiği, 237 vatandaşın ise yaralandığı saldırıların olduğu bölgeye karanfil ve çelenk bıraktı.

Gündem - 9 yıl önce

Aralarında Belçika’nın İstanbul Başkonsolosu Henri Marc Jose Vantieghem, Fransa’nın İstanbul Başkonsolosu Muriel Myriam Domenach ile İspanya’nın Ankara Büyükelçisi Pablo Benavides Orgaz'ın da bulunduğu bazı diplomatik temsilciler, Atatürk Havalimanı’na gelerek olay yerine karanfil ve çelenk bıraktı. “Terör insanlık suçudur, lanetliyoruz” pankartının açıldığı kınama yürüyüşünde, CHP’li Sezgin Tanrıkulu, Mahmut Tanal ve Bakırköy Belediye Başkanı Bülent Kerimoğlu da hazır bulundu. Misyonerler, saldırının olduğu bölgede terörü kınadı.

Kınama töreninde kısa süre önce terör örgütü IŞİD’in saldırısına hedef olan Fransa ve Belçika’nın İstanbul Başkonsoloslukları da yer aldı. Teröre karşı Türkiye’nin yanında olduklarını belirten Fransa’nın İstanbul Başkonsolosu Muriel Myriam Domenach, “Nereden gelirse gelsin terörü kesinlikle lanetliyoruz. Biz Türkiye ile teröre karşı beraberiz” mesajı verdi. 22 Mart’ta Maelbeek/Maalbeek metro istasyonu ile havalimanında gerçekleşen bir dizi terör saldırısının yaşandığı Belçika’nın İstanbul Başkonsolosu Henri Marc Jose Vantieghem da terörü lanetleyerek tepkisini gösterdi. 

Elinde karanfille olay yerine gelen Vantieghem, terörü kınadıklarını belirtti. Konsolosların katıldığı törende polisin yoğun güvenlik önlemi aldığı görülürken, törene, İspanya Ankara Büyükelçisi Pablo Benavides Orgaz, İtalya İstanbul Başkonsolosu Federica Ferrari Bravo, Çek Cumhuriyeti İstanbul Başkonsolosu Petr Mares, Belarus İstanbul Başkonsolosu İgor Georgievh Belly, Romanya İstanbul Başkonsolosu Adriana Ictavia Ciamba, Makedonya İstanbul Başkonsolosu Zerrin Abaz, İsviçre İstanbul Başkonsolos vekili John Ruhoff, Avusturya İstanbul Başkonsolosu Christine Wendi, KKTC İstanbul Başkonsolosu Fahri Yönlüler, İsveç İstanbul Başkonsolosu Hertur Odlander, Gürcistan İstanbul Başkonsolosu İrakli Asashvili, Fransa İstanbul Başkonsolosu Muriel Myriam Domenach, Bulgaristan İstanbul Başkonsolosu Angel Milev Angelov, Azerbaycan İstanbul Başkonsolosu Mesim Hacıyev, Güney Kore İstanbul Başkonsolosu Cha Young-cheol, Bosna Hersek İstanbul Başkonsolosu Bogan Muhic, Belçika İstanbul Başkonsolosu Henr Marc Jose Vantieghem ve Kazakistan İstanbul Başkonsolosu Yerkebulan Safiyev katıldı.

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

İlker Ayrık'ın eşi ilk kez görüntülendi

2016-06-26 17:17 - Magazin

Ankara-Moskova yakınlaşması turizmcileri sevindirdi

2016-06-30 14:22 - Ekonomi

Türk şirketi ile İsrail hükümeti arasında vergi krizi

2016-06-27 13:37 - Ekonomi

THY Genel Müdürü Aycı, saldırı sırasındaki durumu açıkladı

2016-06-29 20:52 - Gündem

Hastaneye bombalı araçla saldırı: 5 ölü

2016-06-25 15:34 - Dünya

Motosiklet polis aracına çarptı: 1 yaralı

2016-06-24 19:59 - Asayiş

Karabükspor'dan taraftara çağrı

2016-07-01 10:22 - Spor

Kaza işte: 3 basamaklı merdivenden düştü kaburgasını kırdı

2016-06-28 23:27 - Asayiş

20 bin ton mısır elde edildi

2016-06-28 12:32 - Ekonomi

Markaların sosyal medya karnesi açıklandı

2016-06-24 18:47 - Ekonomi

İlgili Haberler

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın New York'ta ikili temasları sürüyor

01:37 - Gündem

MSB, Rize'de selden etkilenen vatandaşların helikopterle tahliyesine ilişkin paylaşım yaptı

22:43 - Gündem

Bakan Yumaklı: Su ile ilgili dün ne yaptıysak, bugün ve yarın daha fazlasını yapacağız

20:43 - Gündem

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Netanyahu ile kıyaslanmasına soruşturma

19:28 - Gündem

Can Holding'e yönelik soruşturmada 1 şirkete daha kayyum atandı

19:17 - Gündem

Günün Manşetleri

Fransa, Monako, Belçika, Lüksemburg ve Malta, Filistin Devleti'ni tanıdıklarını duyurdu

03:27 - Dünya

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Ne sınırlarımız içinde ne de bölgemizde teröre tahammülümüz yoktur

01:58 - Siyaset

A Milli Futbol Takımı'nın Bulgaristan maçı biletleri genel satışa çıkacak

01:52 - Spor

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın New York'ta ikili temasları sürüyor

01:37 - Gündem

Malta Başbakanı Abela, Filistin Devleti'ni resmen tanıdıklarını ilan etti

01:33 - Dünya