?>

Konserve kutusunu çıkarıp protez bacaklarıyla ülkesine döndü

Babasının konserve kutusundan yaptığı aparatla hayatını sürdürmeye çalışırken fark edilen ve tedavi için getirildiği Türkiye'de protez bacaklara kavuşan Suriyeli Maya Meri ülkesine döndü.

Çevre-Hayat - 7 yıl önce

HATAY - Lale Köklü/Cem Genco

Suriye'de rejimin saldırılarından kaçarak, İdlib'deki Ser Ceble kampında ailesiyle yaşayan ve doğum sırasındaki bir sorun sebebiyle ayakları diz altından kesilen küçük Maya'ya, kendisi gibi engelli babası Muhammed Ali Meri'nin konserve kutusundan yaptığı aparatla yürümeye çalışmasını AA'nın duyurmasının ardından yardım eli uzatıldı.

Türk Kızılayı Başkanı Kerem Kınık'ın girişimleriyle Türkiye'ye getirilen ve burada Türk Kızılayı gönüllüsü protez uzmanı Mehmet Zeki Çulcu'nın operatörlüğünde protez bacaklara kavuşan Maya, 3 aylık tedavisinin sonunda babasıyla Türk Kızılayı koordinesinde ülkesine gitti.

Hatay'ın Reyhanlı ilçesindeki Cilvegözü Sınır Kapısı'nda geçiş işlemleri yapılan Maya ve babası büyük mutluluk yaşadı.

Türk Kızılayı Suriye Alan Koordinatörü Kadir Akgündüz, AA muhabirine, bölgede yaptıkları incelemelerde Maya'nın durumundan haberdar olduktan sonra kendisine yardımcı olmak için çalışma başlattıklarını söyledi.

Akgündüz, "3 aylık süreç boyunca protez tedavisi devam etti. Bunun sonucunda da Maya artık protezleriyle beraber yürümeye başladı. Tabi zorlu bir süreçti bu, Türk Kızılayı olarak her türlü desteği sağladık. Şimdi Maya tekrar evine dönüyor ve artık yürüyerek okula gidebilecek." diye konuştu.

Maya'nın tedavisinin takip altında olacağını aktaran Akgündüz, Maya büyüdükçe protezlerinin yenilenmesi gerektiğini ve Türk Kızılayı olarak bu süreç boyunca onunla ilgileneceklerini belirtti.

Akgündüz, Maya'nın babasının da protezlere kavuştuğunu ancak şeker hastalığı nedeniyle kullanabilmesi için sürecin devam ettiğini, onun da takibini yaptıklarını sözlerine ekledi.

"Maya'yı okula yürüyerek gönderme imkanımız olacak"

Maya'nın babası Muhammed Ali Meri de kızının ve kendisinin tedavisiyle yakından ilgilenildiğini ve artık protez bacaklara kavuştuklarını belirterek, "Tedavilerimiz bitti ve Allah'a hamdolsun şimdi de evimize gidiyoruz. Bundan sonra döndüğümüzde Maya'yı okula yürüyerek gönderme imkanımız olacak. Şimdi annesi bizi heyecanla bekliyor, onlara kavuşacağız." ifadesini kullandı.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Darbe gecesi vurulan TEM Daire Başkanı infazı anlattı

2018-12-06 21:02 - Gündem

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın G20 trafiği

2018-12-02 20:32 - Dünya

Dünyaca ünlü Orange Blossom'un 'sufi' hayranlığı

2018-12-03 16:02 - Kültür Sanat

Kanada'dan Veliaht Prens bin Selman'a Cemal Kaşıkçı sorusu

2018-12-02 10:32 - Dünya

Galatasaray Gomis'i arıyor

2018-12-03 19:17 - Spor

Nijerya'da bebeklerin yüzde 70'i kayıt altına alınamıyor

2018-12-07 12:32 - Dünya

İnsani krizin pençesindeki Yemen'in gözü İsveç'teki müzakerelerde

2018-12-06 17:37 - Dünya

CHP Buldan teşkilatı istifa etti

2018-12-07 00:02 - Siyaset

Fenerbahçe tek golle avantaj yakaladı

2018-12-07 02:42 - Spor

Amazon'un yapay zekalı robotu 24 çalışanı hastanelik etti

2018-12-07 03:32 - Medya

İlgili Haberler

İstanbul'da otobüs şoförü Öğretmenler Günü'nde yolcusu iki öğretmene çiçek hediye etti

00:07 - Çevre-Hayat

Hacer öğretmen, Birleşik Krallık'ta "Küresel Yaşam Boyu Başarı" ödülüne layık görüldü

13:07 - Çevre-Hayat

Diyarbakır'da embriyo transferiyle doğan manda "Dicle" anne oldu

12:57 - Çevre-Hayat

Kocası ve oğlunun karşı çıkmasına rağmen dozer operatörü oldu

12:52 - Çevre-Hayat

Kastamonu'da 114 yaşındaki Fatime nine oğluyla hayata tutunuyor

12:28 - Çevre-Hayat

Günün Manşetleri

Bakan Tunç'tan, Adli ve İdari Yargı Mazeret ve Müstemir Yetki Kararnameleri'ne ilişkin açıklama

02:08 - Siyaset

UEFA Konferans Ligi'nde 4. hafta maçları tamamlandı

01:48 - Spor

UEFA Avrupa Ligi'nin 5. haftası 9 maçla sona erdi

01:43 - Spor

Samsunspor, deplasmandan 1 puanla döndü

01:38 - Spor

İstanbul Perakendeciler Derneği yıl sonuna kadar kırmızı et ve tereyağı fiyatlarını sabitledi

00:02 - Ekonomi