?>

Komando Adayları, Isparta’da zorlu eğitimle yetişiyor!

Ansızın geliyor düşmanı hiç beklemediği anda yok ediyorlar... Isparta Eğirdir Dağ Komando Okulunda verilen 'Kara komando harekatı'nda komando adayları, sarp araziler, derin kanyonlar ve bazen bellerine kadar gelen suyun içinden geçerek, senaryo gereği düşmanı hiç beklemedikleri anda yok etti.

Eğitim - 8 yıl önce

ISPARTA 

Dünyanın en zorlu askeri eğitimleri arasında gösterilen ve Isparta Eğirdir Dağ Komando Okulunda verilen Komando İhtisas Kursu'nun ikinci aşaması olan "Kara komando harekatı"nda komando adayları, sarp araziler, derin kanyonlar ve bazen bellerine kadar gelen suyun içinden geçerek, senaryo gereği düşmanı hiç beklemedikleri anda yok etti.

Isparta'nın Eğirdir ilçesinde kurulu Dağ Komando Okulu ve Eğitim Merkez Komutanlığı, sadece komando olmak isteyenlere eğitim verilen bir merkez. Komando İhtisas Kursu olarak verilen eğitimlere gönüllük esasına göre katılım sağlanıyor.

Zorlu doğa şartlarında dayanıklılıkları test edildi

Sadece subay ve astsubayların başvurabildiği kursa gönüllü olarak girilse de kursiyerler, komando olmak için uzun, bir o kadar da çetin bir süreçten geçmek zorunda.

Okulda şubat ayında gerçekleştirilen "Derin kar ve şiddetli soğuklarda muharebe harekatı"nın ardından kursiyerler, kursun en zor safhası olarak görülen "Kara komando harekatı"na katıldı. Kursiyerlerin teknik ve taktik özelliklerini geliştirmek amacıyla yapılan harekatta, komando adaylarının zorlu doğa koşullarında dayanıklılıkları test edildi.

40 kilogramlık teçhizat taşıyorlar

Harekat gereği sırtlarındaki 40 kilogramlık yük ve teçhizatlarıyla yüzlerce kilometre yol yürüyen kursiyerler, 2 bin 922 metre yükseklikteki Dedegöl Dağı'na tırmandı, kanyon içerisinde bellerine kadar gelen suda ilerledi. Yaklaşık 2 ay süren harekat, kursiyerlerin safha boyunca öğrendiklerini sergilediği tatbikatla sona erdi.

Tatbikat, kursiyerlerin uçarbirlik harekatıyla düşman topraklarının derinliklerindeki bir bölgeye helikopterle indirilmesiyle başladı. Düşman taktik komuta merkezi imhası emri ile bölgeye sızmak için harekete geçen komandolar, sızma aşamasında düşman kuvvetlerinin hiç tahmin edemeyeceği noktaları kullanmaya karar verdi.

Yüzlerce kilometre süren yürüyüşün ardından derin bir vadi içindeki kanyona girmek isteyen komando adayları, hedeflerine ileri dağcılık yöntemleri kullanarak ulaştı. Kanyon içerisinde zaman zaman bellerine kadar gelen suda ilerlemek zorunda kalan kursiyerler, hedefleri olan düşman taktik komuta merkezi noktasına yakın bir yere ulaştı.

Düşman kuvvetlerle gireceği sıcak çatışma öncesi son hazırlıklarını yapan komando adayları, düşman unsurları ile sıcak çatışmaya girdi ve düşman taktik komuta merkezini imha etti.

Haftanın Öne Çıkanları

Erkan Meriç: 'Kale'yi bıraktım oyuncu oldum'

2017-05-12 12:37 - Magazin

1948'den beri dinmeyen acı: Nekbe

2017-05-15 15:28 - Genel

PYD'nin Suriye ve Rus bayrakları silahlı kişilerce korunuyor

2017-05-13 18:02 - Dünya

Bartın'da FETÖ/PDY davasında karar

2017-05-13 01:37 - Gündem

Kilo artışı depresyona sokuyor

2017-05-12 16:32 - Sağlık

FETÖ’nün mahrem imamları tutuklandı

2017-05-10 20:22 - Asayiş

e-Gameshow Fuarı kapılarını açtı

2017-05-11 18:32 - Teknoloji

Yapı Kredi̇'den Anneler Günü kampanyası

2017-05-10 19:08 - Ekonomi

Emre Uslu ve Tuncay Opçin hakkında soruşturma

2017-05-11 19:12 - Gündem

Yasin Börü davasının gerekçeli kararı açıklandı

2017-05-12 20:02 - Gündem

İlgili Haberler

Bursa'daki imam hatip lisesinde bilim, sanat ve teknoloji eğitimi bir arada sunuluyor

21:55 - Eğitim

Dicle Üniversitesi'nde yeni akademik yılda ilk dersin konusu 'Gazze' oldu

14:03 - Eğitim

YÖK Başkanı Özvar: Türk üniversiteleri, savunma sanayisine çok kaliteli gençler yetiştirmektedir

16:31 - Eğitim

STK'lerden üniversitelere yeni akademik yılda 'ilk ders Filistin olsun' çağrısı

16:43 - Eğitim

YÖK'ten 'üniversitelerden kaydı silinen öğrenciler'e ilişkin açıklama

18:56 - Eğitim

Günün Manşetleri

Sydney’de gerçekleşen devir teslim töreninin ardından Türkiye 2026 Uzay Kongresi'ne ev sahipliği yapacak

00:46 - Teknoloji

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan "Gazze İçin Sessiz Çığlık" etkinliğine davet

23:37 - Siyaset

Suriye'nin Humus ilinde toplu mezar bulundu

23:32 - Dünya

Bakan Fidan: Sumud Filosu'nun eylemine devletler mümkün olduğu her ölçüde sahip çıkmak durumund

23:13 - Siyaset

Galatasaray, 10 kişi kaldığı derbide Beşiktaş'tan 1 puan aldı

22:28 - Spor