?>

Kolombiyadan, Arjantin Devlet Başkanı Fernandez'in açıklamalarına kınama

Kolombiya Dışişleri Bakanlığı, ülkede süren protestolarla ilgili Arjantin Devlet Başkanı Alberto Fernandez'in yaptığı açıklamayı kınadı.

Dünya - 4 yıl önce

Buenos Aires

Kolombiya Dışişleri Bakanlığı, sosyal medya hesabından Fernandez’in, Kolombiya'daki polis müdahalesini "kurumsal şiddet" olarak nitelediği açıklamalarına cevap verdi.

Kolombiya hükümeti adına yapılan açıklamada, "Binlerce Kolombiyalının hukuk kurallarımıza uygun olarak ülke çapında barışçıl protestolar gerçekleştirmek için tüm garantilere sahip olduğunun, Ulusal Hükümetin, tüm sektörleri diyaloga davet ettiğinin ve bunu yürüttüğünün farkında olmayan Başkan Alberto Fernandez'in açıklamalarını kesin bir şekilde reddeder." ifadelerine yer verildi.

Fernandez’in açıklamalarının "keyfi müdahale" olarak nitelendiği açıklamada, “Kolombiyalı demokratik kurumsallık, vatandaşların anayasal haklarını korumaktadır ve keyfi bir müdahale olmanın yanı sıra, bir arada yaşama ve uzlaşmaya katkıda bulunmayan, kutuplaşmayı beslemeye çalışan bu tür beyanlar sebebiyle de itibarını yitirmeyecektir.” ifadeleri kullanıldı.

Arjantin Devlet Başkanı Fernandez, Twitter hesabından polis müdahalesine karşı kendini koruyan gösterici fotoğrafını paylaşmıştı.

Fernandez, “Kolombiya’da sosyal protestolara karşı uygulanan baskıyı endişeyle izliyorum. Kolombiya halkının sosyal barışa dönmesi için dua ediyor ve Kolombiya hükümete de insan haklarını koruyarak, uygulamada olan tuhaf kurumsal şiddeti durdurması için ısrar ediyorum.” açıklamasında bulunmuştu.

Kolombiya'daki gösteriler

Kolombiya'da 28 Nisan'da sendikalar, yerel topluluklar, öğrenci grupları ve çeşitli muhalif kesimlerin "ulusal grev" çağrısıyla vergi reformu karşıtı gösteriler başlamıştı.

Protestoların ülke genelinde şiddet olaylarına dönüşmesi üzerine Kolombiya Devlet Başkanı Ivan Duque, 2 Mayıs'ta halktan daha fazla vergi toplanması amacıyla hazırlanan vergi reformu yasa tasarısını geri çekme kararı aldıklarını açıklamıştı.

Ülkeyi etkisi altına alan protestolarda 26 kişi hayatını kaybetmiş, 900'den fazla kişi yaralanmış, 500'den fazla kişi gözaltına alınmış ve onlarca banka, iş yeri ve kamu alanı yağmalanmıştı.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com

Haftanın Öne Çıkanları

Cedi Osman'ın 'double-double'ı Cavaliers'a yetmedi

2021-05-02 15:43 - Spor

Annesinden aldığı ilhamla keşfe çıktığı coğrafyaları farklı bir haritayla okurlara sunuyor

2021-05-03 18:17 - Çevre-Hayat

Cumhurbaşkanı Erdoğan: İşçinin o kutsal alın terini sömürmek isteyenlere fırsat vermeyeceğiz

2021-05-02 00:27 - Gündem

Çad'da muhalif askeri koalisyon 'halkı zorbalıktan kurtarmak için' ilerleyişinin sürdüğünü belirtti

2021-05-03 00:46 - Dünya

Fransa'da Müslüman kadınlar 'Başörtüme dokunma' diyor

2021-05-07 15:24 - Gündem

TFF 1. Lig'de son haftanın perdesi yarın açılıyor

2021-05-06 15:33 - Spor

Klasikleşen filmlerin yönetmeni: Atıf Yılmaz

2021-05-04 16:58 - Gündem

NATO: Rusya'nın on binlerce askeri hala Ukrayna civarında

2021-05-06 17:56 - Dünya

Nisanda yükseliş geleneğini bozmayan piyasalarda mayısta da güçlü performans bekleniyor

2021-05-03 16:04 - Ekonomi

Çaykur Rizespor'da sakat oyuncular işleri zorlaştırıyor

2021-05-06 19:06 - Spor

İlgili Haberler

Tunus'taki ABD Büyükelçiliği önünde Gazze'deki "açlık" protesto edildi

03:43 - Dünya

Lübnan, ülkenin güneyinde İsrail'in tampon bölge kurma niyetinin 'resmi olarak' bildirildiği iddialarını reddetti

01:16 - Dünya

İsrailliler, Gazze kentini işgal kararına karşı esir takası anlaşması talebiyle protesto düzenledi

01:18 - Dünya

Avusturya'da Filistin'e destek gösterisinde İsrail'e yaptırım uygulanması istendi

01:07 - Dünya

Zelenskiy, barış için Rusya'ya baskı uygulanması çağrısı yaptı

00:07 - Dünya

Günün Manşetleri

Tunus'taki ABD Büyükelçiliği önünde Gazze'deki "açlık" protesto edildi

03:43 - Dünya

İsrailliler, Gazze kentini işgal kararına karşı esir takası anlaşması talebiyle protesto düzenledi

01:18 - Dünya

ECB Başkanı Lagarde, Avrupa işgücü piyasasının son dönemde şokları beklenmedik şekilde iyi atlattığını söyledi

01:16 - Ekonomi

Lübnan, ülkenin güneyinde İsrail'in tampon bölge kurma niyetinin 'resmi olarak' bildirildiği iddialarını reddetti

01:16 - Dünya

Avusturya'da Filistin'e destek gösterisinde İsrail'e yaptırım uygulanması istendi

01:07 - Dünya