?>

Köln'deki çocuklar harçlıklarını Haleplilere gönderdi

Köln'de yaşayan bir grup çocuk, UETD'nin Türk Kızılayı iş birliğiyle düzenlediği yardım kampanyası kapsamında harçlıklarını Halepli savaş mağdurlarına bağışladı. - Anadolu Ajansı

Genel - 9 yıl önce

KÖLN

Almanya'nın Köln kentinde yaşayan bir grup çocuk, harçlıklarını Halep'teki savaş mağdurlarına gönderdi.

Köln'de, Avrupalı Türk Demokratlar Birliğinin (UETD) Türk Kızılayı iş birliğiyle düzenlediği "Halep Yardım Kampanyası"nın tanıtım toplantısı yapıldı. Toplantıda çocuklar, biriktirdikleri harçlıklarını, Halepli çocuklara yardım edilmesi için UETD Genel Başkanı Zafer Sırakaya'ya takdim etti.

Sırakaya, gazetecilere yaptığı açıklamada, Suriye'de Mart 2011'de başlayan demokrasi gösterilerinin Beşşar Esed rejiminden sert karşılık gördüğünü, halkın taleplerine karşı askeri yöntemlere başvurulmasının ülkeyi kaosa sürüklediğini söyledi.

Bununla birlikte Suriye'nin küresel ve bölgesel güçlerin vesayet savaşlarının merkezi haline geldiğini, ülkenin büyük bir insanlık dramının yaşandığı sürece girdiğini anlatan Sırakaya, "Bu trajedi bugün her türlü insanlık sınırlarını aşarak, Halep'te aralarında kadın ve çocukların da olduğu birçok sivilin, dünya kamuoyunun gözleri önünde katline dönüşmüştür." dedi.

"İnsani krizler sırasında Türkiye her zaman güvenli bir liman"

Suriye'nin en trajik günlerini yaşadığını anlatan Sırakaya, bölgede açık bir savaş suçu işlenmesine rağmen uluslararası kadın, çocuk ve insan hakları örgütlerinin de bu kıyım karşısında sessiz kaldığını söyledi. Sırakaya, "Her gün ölen yüzlerce insanın istatistiki bir rakam olmanın ötesine geçemediği bu sürece gereken tepki verilmemiş ve demokrasi iddiasında bulunan ülkeler, bu insanlık sınavını kaybetmişlerdir." dedi.

Türkiye'nin bu vahşete seyirci kalmak yerine sivil halkı tahliye etmek ve kurtarmak için gösterdiği gayretin, sözde demokrasi ve insan haklarının beşiği ükelere ders olması gerektiğini vurgulayan Sırakaya,"Bu bağlamda Avrupalı Türk Demokratlar Biliği olarak Halep'te sivillere yönelik gerçekleşen katliamları ve bunun faillerini kınıyor ve lanetliyoruz. Bu vahşetin bir an önce durdurulmasını talep ediyoruz. İnsani krizler sırasında her zaman güvenli bir liman olan Türkiye'ye, Halep'te mahsur kalan halkı bölgeden tahliye etmek ve onların yaralarını sarmak için seferber olan Türk Kızılayına teşekkür ediyoruz. Avrupalı Türkleri zorlu kış şartlarında Haleplilere sahip çıkmaya ve onların yaralarını birlikte sarmaya davet ediyoruz."şeklinde konuştu.

Kampanya kapsamında yardımseverler, Türk Kızılayının Ziraat Bankası Frankfurt Şubesi "DE26 5122 0700 1080 0000 01" numaralı hesabına bağışta bulunabiliyor.

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Trabzon merkezli 4 ilde FETÖ Operasyonu: 30 gözaltı

2016-12-24 11:37 - Asayiş

Kars ve Ağrı'da hava ulaşımına kar engeli

2016-12-25 13:12 - Gündem

Maskeli hırsız gitarı polise satmak isterken yakalandı

2016-12-25 17:17 - Asayiş

'18 yaş' teklifinde 3. madde kabul edildi

2016-12-27 19:32 - Gündem

Bakanlık dolandırıcılara karşı vatandaşı uyardı

2016-12-28 21:22 - Gündem

Kılıçdaroğlu, 'Yılın Fotoğrafları' oylamasına katıldı

2016-12-23 12:27 - Siyaset

Asılsız ihbarlar karla mücadele ekiplerini bunalttı

2016-12-26 18:37 - Gündem

Samsun'da 'Teröre karşı birlik' mitingi

2016-12-24 15:52 - Gündem

Trump'tan BM çıkışı

2016-12-27 09:22 - Dünya

Malaga'nın yeni teknik direktörü Romero

2016-12-28 19:17 - Spor

İlgili Haberler

Lahey'deki zirvede Trump engeli sebebiyle Ukrayna'nın üyelik yolunda ilerlemesi beklenmiyor

11:21 - Genel

MEB, 15 bin sözleşmeli öğretmen alımına ilişkin sözlü sınav duyurusu yayımladı

10:41 - Genel

İsrail Başbakanı Netanyahu, UCM'nin tutuklama kararına rağmen Macaristan'ı ziyaret edecek

22:37 - Genel

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı 'Yarısı Bizden' kampanyasıyla ilgili soruları cevapladı

20:30 - Genel

Günün Manşetleri

UEFA Konferans Ligi 2. eleme turu ilk maçları tamamlandı

00:17 - Spor

UEFA Avrupa Ligi'nde 2. eleme turu ilk maçları tamamlandı

00:00 - Spor

Beşiktaş sezona mağlubiyetle başladı

23:53 - Spor

Cumhurbaşkanı Erdoğan, şehit ormancının babasıyla telefonda görüştü

23:42 - Gündem

Özgürlük Filosu'nun Gazze'ye yardım için yola çıkan Hanzala gemisiyle iletişim kesildi

23:32 - Dünya