Kocaeli, ustaların tecrübesi ve gençlerin heyecanıyla Kırkpınar'da er meydanına çıkacak

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Kağıtspor Kulübü Başkanı İbrahim Ercin, "Hedefimiz hem yağlıda hem minderde Kocaeli'yi eski günlerine geri döndürmek, eski şampiyonlukları kazandırmak." dedi.

Spor - 1 yıl önce

Kocaeli
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Kağıtspor Kulübünün deneyimli pehlivanları ile genç güreşçileri, 4-6 Temmuz'da Edirne'de düzenlenecek 664. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nde zirveyi hedefliyor.
Yağlı güreşin en prestijli organizasyonunda 9 farklı boyda 32 sporcuyla temsil edilecek Kocaeli ekibi, hem tecrübe hem de dinamizmle er meydanında başarıya ulaşmak istiyor.
????
Kırkpınar'da baş boyunda güreşecek Faruk Akkoyun, Nedim Gürel, Serhat Balcı ve Seçkin Duman'ın yanı sıra genç güreşçiler de bu atmosferde boy gösterecek olmanın heyecanını yaşıyor.
Bu yıl hem bireysel hem de takım bazında başarı kovalayan Kağıtspor, hazırlıklarını Kocaeli Büyükşehir Belediyesinin yağlı güreş sahasında sürdürüyor. Sporcular, bu yıl Kırkpınar'da güreşemeyecek olan 4 kez başpehlivan ünvanı alan Recep Kara'nın tecrübelerinden de yararlanıyor.

"Altyapıdan gelen çocuklarla kemeri ebedi olarak alacağımızı düşünüyorum"

Pehlivanlara destek vermek amacıyla kispet giyen ve Recep Kara ile kol bağlayan Kağıtspor Başkanı İbrahim Ercin, 32 sporcu ve 4 başpehlivanla bu yıl Kırkpınar'da Kocaeli'yi temsil edeceklerini söyledi.
Önemli hedefleri olduğunu belirten Ercin, "Hedefimiz hem yağlıda hem minderde Kocaeli'yi eski günlerine geri döndürmek, eski şampiyonlukları kazandırmak." dedi.
İbrahim Ercin, altyapıdan yetişen genç güreşçilere güvendiklerini, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın'ın desteğiyle yeni şampiyonlar çıkarmak istediklerini dile getirdi.
Sporcuların kampta ustalarla çalıştığına değinen Ercin, "İnşallah ileride gelişen, altyapıdan gelen çocuklarla tekrar kemeri ebedi olarak alacağımızı düşünüyorum. Güzel bir ortam var, çalışma ortamımız iyi. Sporcular arasındaki diyaloglar iyi. Kazanmanın dışında en güzel şey de ilimizi en iyi şekilde temsil etmek." diye konuştu.

Kaptan Akkoyun: "Saatlerce güreşiyoruz"

Takım kaptanı Faruk Akkoyun, her boyda iddialı olduklarını, kış boyunca iyi hazırlık dönemi geçirdiklerini anlattı.
Lig güreşlerinde sporcuların performansını değerlendirdiklerini belirten Akkoyun, "Yavaş yavaş çok iyi olmaya başladık. Gençlerin hepsi derece yapıp bir üst boya çıkacak potansiyelde. Onların liglerde yaptığı hataları, tecrübesizliği, burada deneyimli hocalarımızla onardık, düzelttik." dedi.

Akkoyun, yağlı güreşin zorluğuna dikkati çekerek, "Güneşte normalde duramıyorsunuz ama biz saatlerce güreşiyoruz. Seka Park Güreşleri'nde ben 3 saat güreştim. Maçı kaybettim, enerjim bitti. Çok zor şartlarda yapmamız lazım çünkü en iyi rakiplerimiz Antalya'dan çıkıyor. Biraz daha fazla çalışmamız gerekiyor."

Recep Kara: "Önceden babalarıyla güreşiyordum, şu anda çocuklarıyla"

Dört kez Kırkpınar başpehlivanlığı kazanan deneyimli güreşçi Recep Kara da gençlere rol model olmayı sürdürdüğünü dile getirdi.
Ata sporu yağlı güreşin ilgi gördüğüne değinen Kara, "Türkiye'nin dört bir yanında ata sporumuz ilgiyle takip ediliyor. Ciddi güreş seyircimiz de var. Artık doğudan kuzeye, güneyden batıya, her tarafta seyirci kitlemiz var. Bugün futboldan sonra en fazla seyirciye sahip branş diyebiliriz." diye konuştu.
Yer aldığı jenerasyonun artık kariyerinin son döneminde olduğunu aktaran Kara, "Önceden babalarıyla güreşiyordum, şu anda çocuklarıyla güreşiyorum. Bu da ata sporunun güzelliği gerçekten." şeklinde görüş belirtti.
İki yıl sonra kariyerini sonlandıracağını dile getiren Kara, şunları kaydetti:
"Sahalara çıktığımız zaman gençlerimize rol model oluyoruz. Biz, kürsünün her basamağını tatmış insanlarız ama genç kuşak kardeşlerimiz, altın kemer almış ustalarıyla güreştikleri zaman ayrı hava yaşıyor. Bu bazı sporculara nasip olmaz. Federasyonumuz bazı kararlar alıyor lig güreşlerinde ama bazı kuralların revize olması lazım. Bunu da federasyonumuzun göreceğine eminim çünkü aklın yolu birdir. El birliğiyle ata sporunu daha iyi, layık olduğu yere, en üst basamaklara taşıyacağız inşallah."
Kaynak: AA
dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Rekortmen baba miras olarak oğluna "kan bağışı duyarlılığı" bıraktı

2025-06-28 13:03 - Sağlık

İtalya Başbakanı Meloni'den, Gazze ve Ukrayna için ateşkes vurgusu

2025-06-25 19:12 - Dünya

"Madalya avcısı" down sendromlu milli sporcu, gözünü yeni şampiyonluklara dikti

2025-06-27 12:22 - Spor

Tekirdağ'da hasatta yangına karşı su tankeri ve pulluk bulundurma şartı getirildi

2025-06-30 11:07 - Gündem

Yunanistan sahillerinde çok sayıda mor denizanası görüldü

2025-06-25 11:53 - Dünya

Antalya'da sıcaktan bunalanlar buz müzesinde serinliyor

2025-06-26 12:58 - Magazin

Hazine ve Maliye Bakanlığı 2,5 milyar dolarlık kira sertifikası ihracı gerçekleştirdi

2025-06-25 14:42 - Ekonomi

ABD'li Senatör Sanders'tan Gazze'deki zulme sessiz kalan Demokratlara tepki

2025-06-25 17:42 - Dünya

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz'dan, İsrail ile İran arasındaki ateşkese ilişkin açıklama

2025-06-24 17:21 - Siyaset

İlkay Gündoğan'dan transfer açıklaması

2025-06-23 13:12 - Spor

İlgili Haberler

MultiSport Türkiye'den İzmir'de alışveriş merkezinde koşu etkinliği

13:12 - Spor

Milli para golfçüler, Çekya'daki turnuvada 4 kupa kazandı

12:28 - Spor

Süper Lig kombinelerinin en pahalısı 275 bin, en ucuzu 3 bin lira

12:12 - Spor

Gaziantep FK, Süper Lig'de bu sezonki ilk galibiyetini aldı

12:08 - Spor

Avrupa Ligi Süper Kupa'da mücadele edecek takımlar belli oldu

11:58 - Spor

Günün Manşetleri

Hollanda kamu yayıncısı AVROTROS, tarafsızlığını yitirdiği için Eurovision 2027'ye katılmayacak

14:53 - Dünya

Kremlin Sözcüsü Peskov: İngiltere, Ukrayna krizinin barış sürecini engellemek için düzenli adımlar a

14:48 - Dünya

Almanya'da eyalet seçimleri öncesi aşırı sağcı AfD yükselişte

14:42 - Dünya

İngiltere Başbakanı Burnham, Rusya üzerindeki baskıyı sürdürmenin tam zamanı olduğunu söyledi

14:33 - Dünya

Yurdun bazı kesimlerinde sıcaklıklar cuma gününden itibaren azalacak

14:28 - Gündem