Kocaeli'deki dereler kano tutkunlarının yeni rotası oldu

Kocaeli'nin Kandıra ilçesindeki Sarısu ve Seyrek dereleri, yaz aylarında kano tutkunlarının ilgi gösterdiği rota haline geldi.

Gündem - 2 gün önce

Karadeniz kıyısına ulaşan Sarısu ve Seyrek dereleri, sakin su yapısı ve çevresindeki doğal hayatıyla özellikle yaz sezonunda kano turlarına ev sahipliği yapıyor.
Doğayla iç içe vakit geçirmek isteyenler, sazlıklar ve orman dokusu arasında kürek çekerken bölgenin doğal güzelliklerini keşfetme imkanı buluyor.
Sabahın erken saatlerinden gün batımına kadar düzenlenen turlarda her yaştan katılımcılar, kuş sesleri eşliğinde dere boyunca ilerleyerek unutulmaz deneyim yaşıyor.
Kano rotaları, yalnızca spor ve doğa tutkunlarını değil, fotoğrafçılar ile şehir hayatından uzaklaşmak isteyenleri de Kandıra'ya çekiyor.
Dere boyunca uzanan yeşil koridor, sazlık alanlar ve Karadeniz'e açılan doğal manzara, farklı bir görsel atmosfer sunuyor.
Son yıllarda kano sporuna artan ilgi, Kandıra'nın deniz turizminin yanı sıra doğa ve macera turizmi potansiyelinin de öne çıkmasına katkı sağlıyor.
Kano etkinlikleri sayesinde ilçeye gelen günübirlik ziyaretçi sayısında artış yaşanırken, bölgedeki işletmeler de hareketlilikten olumlu etkileniyor.
Kandrow Spor Kulübü Başkanı Selçuk Cömert, Kandıra'da kano turları düzenleme fikrinin, yıllardır bölgedeki kıyıları ve iç suları keşfederken oluştuğunu belirterek, bu güzellikleri daha çok insanla buluşturma isteğiyle harekete geçtiğini söyledi.
Kano sporuna ilginin son yıllarda arttığını belirten Cömert, özellikle taşınabilir şişme kanoların yaygınlaşmasıyla insanların bireysel olarak da bu sporu yapmaya başladığını kaydetti.
Cömert, Kandıra'daki Seyrek ve Sarısu gibi durgun suların da bu ilginin artmasına katkı sağladığını dile getirerek, şöyle devam etti:
"Kandıra'da kano yapılabilecek çok sayıda rota bulunuyor. Bunların bir kısmı karadan ulaşılamayan bakir koylardan oluşuyor. Bu koylara güvenli şekilde ulaşabilen tek araç neredeyse kano. Kanolarımız sığ sularda rahatlıkla ilerleyebildiği için ziyaretçiler bu doğal alanları keşfedebiliyor."
Ekip ve ekipman hazırlıklarının ardından bu yıl itibarıyla Kandıra'da kano turları düzenlemeye başladıklarını anlatan Cömert, "Nisan ayında başladığımız turlar kapsamında bugüne kadar yaklaşık 1500 kişiyi ağırladık. Misafirlerimiz ağırlıklı olarak İstanbul, Sakarya, Eskişehir ve Ankara'dan geliyor. Katılımcılar kano yaparken ördek, kaz, su samuru, su kaplumbağası gibi birçok canlıyı doğal ortamında gözlemleyebiliyor." ifadelerini kullandı.
Cömert, tur öncesinde katılımcılara yaklaşık 20 dakikalık teorik ve uygulamalı eğitim verdiklerini belirterek, ardından başlayan kano turunun ortalama 60-70 dakika sürdüğü bilgisini verdi.
Turları kasım ayının ortalarına kadar sürdürmeyi planladıklarını dile getiren Cömert, "İlkbahar ve sonbahar aylarında da bölge farklı doğal güzellikler sunuyor." dedi.
Cömert, Kandıra'nın turizm sezonunun 2-3 ayla sınırlı kaldığına işaret ederek, "Kano turları sayesinde bu süreyi 7-8 aya çıkarmanın mümkün olduğunu düşünüyoruz. Nisan ve mayıs aylarında denize girilemese de kano yapılabiliyor. Aynı şekilde eylül, ekim ve kasım aylarında da hava koşulları elverdiği sürece turlar devam edebiliyor. Böylece Kandıra turizmine yaz sezonu dışında da hareketlilik kazandırmayı hedefliyoruz. Herkesin bu doğal güzellikleri görmesini istiyoruz. En büyük dileğimiz ise bölgenin temiz kalması ve doğanın korunması." diye konuştu.
Kaynak: AA
dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Dışişleri Bakanlığından İsrail'in mutabakata rağmen Gazze'ye yaptığı saldırılara tepki

2026-08-03 00:52 - Gündem

Trabzonspor, yurt dışı kampındaki hazırlık maçlarından 1 galibiyet ve 2 mağlubiyet aldı

2026-08-03 11:37 - Spor

ABD Senatosu, Todd Blanche'ın Adalet Bakanı olmasına onay verdi

2026-08-08 12:42 - Dünya

Ticaret Bakanı Bolat, İspanya'da mevkidaşı Cuerpo ile görüştü

2026-08-05 16:57 - Ekonomi

Fas'tan İspanya'ya geçmeye çalışırken hayatını kaybeden düzensiz göçmenlerin sayısı 88

2026-08-02 17:57 - Dünya

Hakkari'nin güneşini değerlendirmek için 10 megavat kapasiteli GES kurulumuna başlandı

2026-08-03 13:57 - Ekonomi

TÜYEK, 6 bin 388 yazma eseri bugün dijital erişime açıyor

2026-08-03 11:57 - Kültür Sanat

Beyzbol5 Milli Takımı, Akdeniz Oyunları'ndaki gösteri turnuvasında şampiyon oldu

2026-08-02 18:48 - Spor

Bakan Fidan, Kuveytli mevkidaşı Sabah ve Kuzey Makedonya Türk Demokratik Partisi Genel Başkanı Zeynula ile görüştü

2026-08-03 16:08 - Siyaset

FETÖ'cü terörist Burkay Karatepe ile irtibatlı olduğu belirlenen şüphelinin ifadesine ulaşıldı

2026-08-03 14:07 - Gündem

İlgili Haberler

"11.⁠ ⁠Anadolu Medya Ödülleri" sahiplerini buldu

21:48 - Gündem

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz: Türkiye, terör meselesini çözme yolunda çok önemli bir fırsat yakal

21:43 - Gündem

Bolu'da ormanlık alanda çıkan yangın kontrol altına alındı

21:33 - Gündem

Samsun'da tüp deposunda çıkan yangın söndürüldü

21:27 - Gündem

Dışişleri Bakanı Fidan, Libya ziyareti kapsamında Trablus'ta temaslarda bulundu

21:23 - Gündem

Günün Manşetleri

İspanya'dan düzensiz göçmenlere "hayatınızı tehlikeye atmayın" mesajı

21:57 - Dünya

"11.⁠ ⁠Anadolu Medya Ödülleri" sahiplerini buldu

21:48 - Gündem

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz: Türkiye, terör meselesini çözme yolunda çok önemli bir fırsat yakal

21:43 - Gündem

Kolombiya'da 7,4 büyüklüğündeki depremde ölenlerin sayısı 234'e yükseldi

21:37 - Dünya

Bolu'da ormanlık alanda çıkan yangın kontrol altına alındı

21:33 - Gündem