?>

KOBİ'lerin e-ticaretteki tercihi yine Aras Kargo oldu

- Aras Kargo Genel Müdürü Utku Ayyarkın: - "Sunduğumuz hizmetin sektörün önemli kuruluşları tarafından da takdir edilmesi bizler için gurur verici"

Ekonomi - 5 yıl önce

İSTANBUL (AA) - Aras Kargo, 2019 KOBİ E-Ticaret Raporu'na göre yüzde 34 ile bu yıl da "KOBİ'lerin en fazla tercih ettiği kargo şirketi" oldu.

Aras Kargo'dan yapılan açıklamaya göre, e-ticaret altyapı şirketi İdeaSoft tarafından 5 milyonu aşkın sipariş ve 42 milyon ürün satışının incelenerek hazırlandığı KOBİ E-Ticaret Raporu'na göre Aras Kargo, yüzde 34 ile bu yıl da "KOBİ'lerin en fazla tercih ettiği kargo şirketi seçildi.

KOBİ'lerin e-ticaret süreçlerini ortaya koymak amacıyla 2013 yılından bu yana yayımlanan raporda Aras Kargo, siparişlerdeki kargo şirketi tercihlerinde yüzde 34 ile birinciliğe yerleşerek, son 3 yıldır olan liderliğini korudu.

Raporda, 2018 yılına göre yüzde 25 artışla 8 bini aşan IdeaSoft altyapısını kullanan sanal mağazadan satılan toplam 42 milyon ürün mercek altına alındı. 2018 yılında internetten yapılan alışverişlerin yüzde 49'unda ücretsiz kargo olanağı sunulurken, 2019 yılında bu oran yüzde 51'e ulaştı.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Aras Kargo Genel Müdürü Utku Ayyarkın, 3 yıldır istikrarlı bir şekilde bu başarıyı sürdürmekten gurur duyduklarını belirterek, şunları kaydetti:

"Aras Kargo olarak e-ticaretle birlikte büyüyen kargo sektöründe dünyanın önemli aktörlerinden biri olma hedefiyle çalışmalarımızı ve yatırımlarımızı sürdürüyoruz. Bu vizyon doğrultusunda teknoloji alanına yaptığımız yatırımlarımızı yoğunlaştırdık. Hem operasyonel hem de metrekare olarak en büyük transfer merkezlerimizi yüksek teknolojilerle donattık. Dijital dönüşüm yatırımlarımız sadece transfer merkezlerini dönüştürmekle sınırlı kalmadı. İş süreçlerimizi de dijitalleştirerek operasyonel verimliliğimizi ve müşteri memnuniyetini hep en üst seviyede tutmaya özen gösterdik. Sunduğumuz bu hizmetin sektörün önemli kuruluşları tarafından da takdir edilmesi bizler için gurur verici. 3 yıldır istikrarlı bir şekilde bu başarıyı elde etmemizde büyük katkısı olan çalışanlarımıza gönülden teşekkür ediyorum."

Haftanın Öne Çıkanları

Anadolu kadınının mesajları 'motifler' kayıt altına alındı

2020-03-29 16:27 - Kültür Sanat

DenizBank'tan ödemelere 3 ay erteleme imkanı

2020-03-23 21:18 - Genel

DenizBank'tan ödemelere 3 ay erteleme imkanı

2020-03-23 22:04 - Ekonomi

ABD'de Kovid-19/ koronavirüsle mücadelede kullanılan ürünleri stoklayanlara karşı önlem

2020-03-24 08:57 - Dünya

İsrail'de koronavirüs vaka sayısı 2 bini geçti

2020-03-25 14:12 - Dünya

İran'da koronavirüsten 143 kişi daha hayatını kaybetti

2020-03-25 16:17 - Dünya

Yargıtay Başkanlığına Mehmet Akarca seçildi

2020-03-24 20:09 - Genel

Borsa günü yükselişle tamamladı

2020-03-24 21:28 - Ekonomi

Borsada şirketler hisselerine sahip çıkıyor

2020-03-23 15:44 - Ekonomi

KOBİ'lerin e-ticaretteki tercihi yine Aras Kargo oldu

2020-03-30 14:31 - Ekonomi

İlgili Haberler

Yeni KARDEMİR Yönetim Kurulu Başkanı Oflaz'dan açıklama

23:07 - Ekonomi

ECB: ABD ile ticaret gerilimleri Avro Bölgesi’nde tüketici davranışlarını etkiledi

16:17 - Ekonomi

Niğde'de elma bahçelerinde kuraklığa karşı havuzlu önlem

15:42 - Ekonomi

Fransa’nın kredi notu siyasi kriz ortasında bir haftada ikinci defa düşürüldü

15:37 - Ekonomi

Samsun'da kamu binaları enerjisini güneşten alacak

15:32 - Ekonomi

Günün Manşetleri

80. BM Genel Kurulunun gerçekleştirildiği New York'ta olağanüstü güvenlik önlemleri

08:37 - Dünya

BM'deki konferansta İsrail'e tepki sesleri yükseldi

08:33 - Dünya

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Amerika ziyareti; İsrail’in 'Korku Günleri'ne denk geldi! -Mehmet Yıldırım yazdı-

06:53 - En Son Yazılar

MI6’in Yeni ‘C’si: Blaise Florence Metreweli ve İngiltere’nin 'Gölge Savaşları'ndaki yeni dönemi! -Ömür Çelikdönmez yazdı-

05:32 - En Son Yazılar

Fransa, Monako, Belçika, Lüksemburg ve Malta, Filistin Devleti'ni tanıdıklarını duyurdu

03:27 - Dünya