KOBİ'lerin ihtiyaçlarına yönelik araştırma projeleri desteklenecek

Küçük ve orta büyüklükteki işletmelerin (KOBİ) ihtiyaçlarına yönelik ortak araştırma projelerinin destekleneceği uluslararası çağrıya yönelik başvuru süreci başladı.

Ekonomi - 6 ay önce

Ankara
AA muhabirinin TÜBİTAK'tan edindiği bilgilere göre, Collective Research Networking (CORNET) 41. çağrısıyla, KOBİ'lerin rekabet öncesi kapasitelerini artıracak ihtiyaçlarına yönelik kolektif projelerin desteklenmesi amaçlanıyor.
Desteklenecek projelerin KOBİ ihtiyaçları doğrultusunda akademik ortaklarca gerçekleştirilmesi, çıktıların da birden fazla KOBİ'nin faydasına olması bekleniyor.
Çağrı için 25 Mart'a kadar başvuru alınacak. Bu kapsamda, en az iki çağrı katılımcısı ülkenin yer aldığı uluslararası işbirliği projeleri desteklenebilecek.
????
CORNET 41. çağrısına Almanya, Belçika, Brezilya, Çekya, İsviçre ve Türkiye katılım sağlayacak.
Uluslararası başvurularda her ülkeden üç paydaşın projede yer alması gerekecek. Buna göre, AR-GE ve inovasyon faaliyetlerinin yükseköğretim kurumları, eğitim ve araştırma hastaneleri ile kamu kurum ve kuruluşları gibi araştırma kuruluşları tarafından yürütülmesi şartı aranacak.

KOBİ'ler de dahil olacak

Proje konularının, KOBİ'lerin ihtiyaçlarını belirlemek ve proje çıktılarının yaygınlaştırılmasını sağlamakla görevli KOBİ şemsiye kuruluşları tarafından tanımlanması gerekiyor. Ayrıca başvurularda en az üç KOBİ'den oluşan bir kullanıcı grubunun yer alması zorunlu tutuluyor. Kullanıcı grubunun, proje çalışmalarını yönlendirmesi ve projenin verimliliğine katkı sunması bekleniyor.
Çağrı kapsamında uluslararası ve ulusal başvuru da yapılması gerekiyor. Türkiye'de yerleşik yükseköğretim kurumları, eğitim ve araştırma hastaneleri ile kamu kurum ve kuruluşları, ulusal başvurularını Proje Başvuru Sistemi'nden gerçekleştirebilecek.
Yükseköğretim kurumları, eğitim ve araştırma hastaneleri ve kamu kurum ve kuruluşları, kabul edilen bütçeleri üzerinden yüzde 100 desteklenecek.

Desteklenecek projelerin süresi en fazla 24 ay olacak

CORNET 41. çağrısı kapsamında proje süresi ve mali destek üst limitleri de belirlendi. Çağrısı çerçevesinde desteklenecek projelerin süresi en fazla 24 ay olacak.
Kurum hissesi ve proje teşvik ikramiyesi hariç olmak üzere bir proje kapsamında TÜBİTAK'tan talep edilecek katkı tutarı, proje başına 180 bin avroyu aşamayacak. Katkı tutarı, yürütücü kuruluş başına da yükseköğretim kurumları, eğitim ve araştırma hastaneleri ile kamu kurum ve kuruluşları için 125 bin avroyu geçemeycek.
Uluslararası değerlendirme süreci sonunda desteklenmesine karar verilen projelerde, Türkiye'den yer alan ortakların proje giderleri TÜBİTAK tarafından karşılanacak.
Kaynak: AA
dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Milli boksör Buse Naz Çakıroğlu, koleksiyonunu tamamlamak için olimpiyat kotası kovalayacak

2026-02-05 15:08 - Spor

Ünlü iş insanı Cavit Çağlar, Rusya ile uçak krizinin nasıl çözüldüğünü anlattı

2026-02-07 08:34 - Özel Haber

Beşiktaş tarihindeki ilk Güney Koreli futbolcu: Hyeon-gyu Oh

2026-02-05 15:57 - Spor

Depremlerden etkilenen Hatay'da 3 yılda 100 bin yeni konuta doğal gaz verildi

2026-02-05 15:08 - Ekonomi

Mauro Icardi, Galatasaray tarihinin en golcü yabancı futbolcusu oldu

2026-02-04 21:39 - Spor

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Mısır ile işbirliğinin bölgemizin istikrarına yaptığı katkıya hep birlikte şahit oluyoruz

2026-02-04 20:08 - Siyaset

Genetik deneylerden, cinayet iddialarına Epstein belgelerinde yeni detaylar

2026-02-04 16:23 - Analiz/Röportaj/Dizi/Rapor

Belgelere göre Epstein, İsrail ordusu ile Filistin topraklarını gasbeden İsraillilere yardım etmiş

2026-02-08 16:07 - Dünya

2026 Milano-Cortina Kış Olimpiyatları'nın açılışı 4 noktada düzenlenen törenlerle gerçekleştiri

2026-02-07 02:38 - Spor

Dünya genelinde tütün kullanımını bırakma konusunda kadınlar öncülük ediyor

2026-02-08 11:19 - Dünya

İlgili Haberler

Rusya'nın federal bütçe açığı yaklaşık 79 milyar dolara çıktı

19:53 - Ekonomi

TİGEM, 30 safkan Arap tayının satışından yaklaşık 28 milyon lira gelir elde etti

17:32 - Ekonomi

Sigorta ve emeklilik sektörünün aktif büyüklüğü 4,4 trilyon liraya ulaştı

15:35 - Ekonomi

Küresel gaz türbini siparişleri ikinci çeyrekte rekor kırdı

16:03 - Ekonomi

KAPEKS halka arzla Orta Asya ve Afrika'daki büyümesini hızlandıracak

14:08 - Ekonomi

Günün Manşetleri

"11.⁠ ⁠Anadolu Medya Ödülleri" sahiplerini buldu

21:48 - Gündem

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz: Türkiye, terör meselesini çözme yolunda çok önemli bir fırsat yakal

21:43 - Gündem

Kolombiya'da 7,4 büyüklüğündeki depremde ölenlerin sayısı 234'e yükseldi

21:37 - Dünya

Bolu'da ormanlık alanda çıkan yangın kontrol altına alındı

21:33 - Gündem

Samsun'da tüp deposunda çıkan yangın söndürüldü

21:27 - Gündem