?>

KOBİ'ler için ihracat seferberliği dijital ortamda devam ediyor

Ticaret Bakanlığı ve UPS firması iş birliğiyle KOBİ’lerin ihracatçı olabilmeleri, e-ihracat süreçlerine katılabilmeleri için hayata geçirilen "Export Akademi", yeni tip koronavirüs tedbirleri kapsamında online gerçekleştirilmeye başlandı.

Ekonomi - 5 yıl önce

Ankara

Ticaret Bakanlığından allınan bilgiye göre, 2 Aralık 2019'da Bakanlık ile UPS arasında imzalanan protokolle başlatılan ve her ay iki ilde gerçekleştirilen “Export Akademi” Programı toplantıları, dünyayı etkisi altına alan Kovid-19'la mücadele tedbirleri kapsamında video konferans yöntemiyle yapılacak.

Daha önce yalnızca kadın ve genç girişimcilere açık olan Export Akademi Programı'nda, Türkiye ve dünyanın yaşadığı bu zorlu dönemde tüm KOBİ’lerin ihracatçı olabilmeleri, küresel tedarik zincirlerinde yerlerini alabilmeleri ve özellikle e-ihracat süreçlerine katılabilmeleri için ilk online eğitim 16 Nisan'da gerçekleştirildi, eğitime Türkiye çapında 300’e yakın girişimci katılım sağladı.

Eğitimler, her ay elektronik ortamda tüm KOBİ’lere ücretsiz sunulmaya devam edecek.

KOBİ'ler e-ihracatın inceliklerini öğrenecek

Programla, hiçbir bilgileri olmasa dahi firmaların e-ticaret için ihtiyaç duyacakları bilgilerin aktarılması amaçlanıyor.

Böylece girişimcilerin bilgi, deneyim ve network ihtiyaçlarının karşılanması ve ihracatın artışına katkıda bulunulması hedefleniyor.

Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, Export Akademinin tanıtıldığı toplantıda, potansiyel ihracatçılara gümrüklemeden satış yöntemlerine, uygun paketlemeden ödeme sistemleri ve lojistik çözümlere, dijital pazarlamadan sanal pazarlar ve ihracata yönelik devlet desteklerine kadar her konuda eğitim vereceklerini belirterek, “Bu eğitimlere katılmak için herhangi bir şart, herhangi ücret, belge yok. Tek beklentimiz ihracat yolunda yürümek için bizimle beraber olmanız.” ifadelerini kullanmıştı.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com

Haftanın Öne Çıkanları

MEB solunum cihazı üretti

2020-04-16 12:32 - Sağlık

İnfaz düzenlemesi yürürlüğe girdi

2020-04-15 03:47 - Gündem

Koronavirüsü yenen doktor alkışlarla görevine döndü

2020-04-13 15:57 - Sağlık

İthalatta gözetim uygulaması

2020-04-14 13:17 - Ekonomi

Yurt genelinde 'evde kal' çağrısına uyuluyor

2020-04-11 18:37 - Gündem

CHP Grup Başkanvekili Özkoç gündemi değerlendirdi

2020-04-15 23:25 - Siyaset

Koronavirüs salgınında son 24 saat

2020-04-14 02:56 - Gündem

Cumhuriyet gazetesine yönelik soruşturma başlatıldı

2020-04-16 16:52 - Gündem

Devlet misafirhaneleri evsizlere güvenli yuva oldu

2020-04-11 16:07 - Gündem

Gram altın 383 lira seviyelerinde

2020-04-16 14:52 - Ekonomi

İlgili Haberler

Manisa'da zorlu hububat hasadı yardımlaşmayla kolaylaşıyor

12:38 - Ekonomi

Almanya'nın vergi geliri yılın ilk yarısında yüzde 8,1 arttı

12:32 - Ekonomi

Ulusal Vefa Programı kapsamında SYDV'lere 2,7 milyar lira destek

12:18 - Ekonomi

Rusya 55 milyon tonluk tahıl ihracı hedefliyor

12:02 - Ekonomi

Yerli turistler yılın ilk çeyreğinde 76,4 milyar lira seyahat harcaması yaptı

10:38 - Ekonomi

Günün Manşetleri

Manisa'da zorlu hububat hasadı yardımlaşmayla kolaylaşıyor

12:38 - Ekonomi

Almanya'nın vergi geliri yılın ilk yarısında yüzde 8,1 arttı

12:32 - Ekonomi

Beyoğlu'nda 9 aracın karıştığı zincirleme trafik kazasında 5 kişi yaralandı

12:28 - Gündem

Beşiktaş'ın Shakhtar Donetsk maçları öncesi Avrupa kadrosu belli oldu

12:23 - Spor

Ulusal Vefa Programı kapsamında SYDV'lere 2,7 milyar lira destek

12:18 - Ekonomi