?>

KKTC'de okulların depreme karşı dayanıklılığı inceleniyor

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde (KKTC) Başbakanlık Deprem Denetim Komitesine bağlı teknik ekipler, depreme karşı okulların dayanıklılığını incelemeye başladı.

Dünya - 3 yıl önce

Lefkoşa

Komitenin kararları doğrultusunda Gazimağusa kentinde bulunan Namık Kemal Lisesi ve Türk Maarif Kolejinin depreme dayanıklılıkları, taşıyıcı dirençleri ve diğer unsurlar teknik ekiplerce incelendi.

Başbakanlık Deprem Denetim Komitesine bağlı teknik ekiplerin kentteki diğer okullarda da kontroller gerçekleştirerek depreme karşı riskli olanları rapor edeceği öğrenildi.

KKTC Bakanlar Kurulu, ülke genelinde okullar ve hastaneler başta olmak üzere tüm kamu binalarının, Başbakanlık Deprem Denetim Komitesi tarafından depreme dayanıklılık incelemesine tabi tutulmasıyla ilgili karar almıştı.

Konuya ilişkin yazılı açıklama yapan KKTC Başbakanı Ünal Üstel, halka söz verdikleri gibi Gazimağusa ilçesinde Namık Kemal Lisesi ve Türk Maarif Kolejinde denetimlere başlayarak depreme karşı tedbirler konusunda ilk adımı attıklarını ifade etti.

Üstel, Başbakanlık yetkilileri ve Deprem Denetim Komitesinin ortak yürüttüğü çalışmalarla önce tüm okulları risk gruplarına göre ayıracaklarını, ardından çıkacak analiz sonuçlarına göre belirlenen eylem planını hemen uygulamaya koyacaklarını belirtti.

Yıkılma riski bulunan ilkokulda prefabrik sınıflarda eğitim veriliyor

Bu arada, İskele ilçesinde bir bölümünde yıkılma riski bulunan Yeniboğaziçi İlkokulunun öğrencileri, okul bahçesine kurulan prefabrik sınıflarda öğrenim görmeye başladı.

Türkiye'de yaşanan depremlerin ardından okul binasının riskli olması sebebiyle iş insanı Niyazi Akol'un destekleriyle yapılan prefabrik sınıfları ziyaret eden KKTC Milli Eğitim Bakanı Nazım Çavuşoğlu, Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat'ta meydana gelen depremlerin KKTC'de de tedirginlik oluşturduğuna dikkati çekerek, gerekli tedbirleri alacaklarını kaydetti.

Öğrenci ve öğretmenlerin güvenli sınıflarda ders yapabilmesi için çaba sarf ettiklerini dile getiren Çavuşoğlu, ilk etapta yapılacak acil çalışmalara devletin yanı sıra iş insanları ve vatandaşlardan da destek istedi.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

DTÖ'de Türkiye'deki depremlerde hayatını kaybedenler için saygı duruşunda bulunuldu

2023-02-21 13:22 - Dünya

7 ülkeye yeni büyükelçi atandı

2023-02-23 10:23 - Gündem

İspanya Başbakanı Sanchez Kiev'i ziyaret etti

2023-02-23 10:39 - Dünya

Çocukların akranlarıyla kaynaşması deprem travmasını daha kolay atlatmalarını sağlıyor

2023-02-21 14:20 - Sağlık

Almanya'ya ihracatta ocak rekoru

2023-02-21 11:39 - Ekonomi

Türkiye'nin Dakar Büyükelçiliğinde depremzedeler için bir gecede 1,5 milyon lira toplandı

2023-02-24 19:23 - Dünya

"Uzman eller projeleri" için ek süre imkanı

2023-02-22 16:28 - Ekonomi

TSYD'den depremzedeler yararına destek organizasyonu

2023-02-25 12:03 - Spor

Deprem bölgesinde yıkılan binalara ilişkin 3 müteahhit İstanbul'da tutuklandı

2023-02-21 21:23 - Asayiş

Katar, Türkiye'deki depremzedeler için 1400 konteyner ev daha gönderiyor

2023-02-20 18:28 - Dünya

İlgili Haberler

İşgal altındaki topraklarda yaşayan Filistinlilerin hayatı Yom Kippur'da yine kısıtlandı

13:52 - Dünya

Fransızlar, hükümetin kemer sıkma politikalarına karşı grevde

13:48 - Dünya

Avrupa Siyasi Topluluğunun 7'nci zirvesi, Danimarka'da başladı

13:28 - Dünya

İsrail'in Gazze Şeridi'ndeki son saldırılarında 10 Filistinli hayatını kaybetti

12:46 - Dünya

Fransız siyaset bilimci Burgat'tan Küresel Sumud Filosu'na katılan aktivistlere övgü

12:41 - Dünya

Günün Manşetleri

İşgal altındaki topraklarda yaşayan Filistinlilerin hayatı Yom Kippur'da yine kısıtlandı

13:52 - Dünya

Fransızlar, hükümetin kemer sıkma politikalarına karşı grevde

13:48 - Dünya

Cesedi göl kenarında bulunan kadının ölümünde "ihmali olduğu" öne sürülen sanığa dava

13:42 - Gündem

T10F elektrikli otomobil pazarına güçlü giriş yaptı

13:37 - Ekonomi

Başkentte yaşanan su kesintileri nedeniyle Mamak'taki vatandaşlar çeşmelerden su dolduruyor

13:32 - Gündem