?>

KKTC'nin yerli otomobili Günsel'den istihdam atağı

Lefkoşa’da Yakın Doğu Üniversitesi Kampüsü içerisinde yer alan Günsel Üretim Tesisi'nde çalışmak üzere işe alınacak kişilerin en az lise mezunu olması gerekiyor.

Dünya - 5 yıl önce

İstanbul

Seri üretime hazırlanan Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin (KKTC) yerli otomobili Günsel, yetiştirmek üzere en az lise mezunu 100 üretim personeli alacak.

Günsel’den yapılan yazılı açıklamaya göre, tasarımdan Ar-Ge'ye, üretimden pazarlamaya tüm otomotiv süreçlerini yenilikçi bir yapıda toplayan marka, seri üretim çalışmalarına devam ediyor.

Mühendis, tasarımcı ve üretim personelinden oluşan 175 kişilik ekip büyük bir özveriyle çalışmaya devam eden ve ilk etapta bin araç üretecek şirket, ekibini de büyütmeye devam ediyor.

Günsel'in kurumsal internet sitesinde, birçok pozisyon için işe alım ilanları yer alıyor. İlanlar arasında kalıp ustası, montaj elemanı, makine operatörü, kablaj işçisi, lojistik operatörü, kalıp hane elemanı, CNC operatörü, plastik enjeksiyon kalıp bakım ve makine operatörü gibi birçok pozisyon bulunuyor.

Ekibini, yetiştirmek üzere kadrosuna katacağı yeni ara üretim elemanları ile güçlendirmeyi hedefleyen Günsel, mühendis ve tasarımcı alımına da devam ediyor. Şirket, 175 kişiden oluşan mevcut ekibini, işe alacağı yaklaşık 100 kişi ile güçlendirecek.

Lefkoşa’da Yakın Doğu Üniversitesi Kampüsü içerisinde yer alan Günsel Üretim Tesisi’nde çalışmak üzere işe alınacak kişilerin en az lise mezunu olması gerekiyor. Şirket, ilanlarında "tercihen teknik liselerin makine teknolojisi alanlarından mezun olma" vurgusu yapıyor.

Ekibe dahil olacak kişiler, Günsel ekibinin 10 yıllık bilgi ve tecrübesiyle yetiştirilerek otomotiv endüstrisine kazandırılacak.

"Günsel'in kapıları, cesur, meraklı ve yenilikçi gençlere sonuna kadar açık"

Açıklamada görüşlerine yer verilen Günsel Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. İrfan Suat Günsel, şirketin kapılarının, cesur, meraklı ve yenilikçi gençlere sonuna kadar açık olduğunu dile getirdi.

Günsel’i bugüne getiren ekibin yaş ortalamasının 35’in altında olduğunu aktaran İrfan Suat Günsel, ekibe dahil olacak kişilerin, yetiştirilerek otomotiv endüstrisine kazandırılacağını kaydetti.

KKTC'de yeni gelişen alanlardan biri olan elektrikli otomobil üretiminin geleceğin mesleklerini değiştirecek potansiyele sahip olduğunu belirten Prof. Günsel, "Özellikle üretim hattında çalışacak, meslek lisesi çıkışlı ara eleman ihtiyacı her geçen gün artmaya devam edecek. Günsel olarak en önemli önceliklerimizden biri de otomotiv endüstrisinin ihtiyaç duyduğu kalifiye ara eleman ihtiyacını karşılayacak bir ekol yaratmak." ifadelerini kullandı.

Açıklamaya göre, Kasım 2020’de İstanbul’da katıldığı MÜSİAD EXPO 2020’de sadece Türkiye'de değil dünyada da ilgi gören Günsel’in yüzde 100 elektrikli ilk modeli B9, Yakın Doğu Üniversitesi bünyesinde 100'ü aşkın Türk mühendis ve tasarımcının 1,2 milyon saat emekle geliştirildi.

Marka, 2025’e kadar üretim kapasitesini 30 bin araca, çalışan sayısını ise binin üzerine çıkarmayı hedefliyor.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Gerçek ve tüzel kişilerin TÜRİB'de işlem yapabilmelerine ilişkin süre 2 yıl uzatıldı

2020-12-31 15:31 - Ekonomi

TCMB, TL uzlaşmalı swap işlemlerini günlük yayımlayacak

2020-12-31 13:01 - Ekonomi

Erzurum'da puanlar paylaşıldı

2021-01-02 19:41 - Spor

Engelli gazi filografi sanatıyla hayata tutunuyor

2021-01-05 16:21 - Çevre-Hayat

Yeni yıl coşkusu BiP'te yaşandı

2021-01-03 17:31 - Genel

TİKA Libya'nın Misrata kentinde 3 yeni projeye imza attı

2020-12-30 21:59 - Gündem

Kovid-19'un daha hızlı yayılan türü Yunanistan'da da tespit edildi

2021-01-04 01:21 - Dünya

Tarihi kervan ve göç yolu turizme kazandırılıyor

2021-01-06 16:52 - Çevre-Hayat

KKTC'nin yerli otomobili Günsel'den istihdam atağı

2021-01-06 17:51 - Dünya

Çorum'da boğularak öldürülen Aslı Dal'ın evinin önünde kadın cinayetleri protesto edildi

2021-01-04 22:41 - Gündem

İlgili Haberler

İsveç'in başkenti Stockholm'de otobüsün durağa çarpması sonucu ölü ve yaralıların olduğu bildirildi

20:13 - Dünya

İsrail ordusu, ateşkese rağmen Gazze'de biri kadın 2 Filistinliyi öldürdü

18:12 - Dünya

İtalya'da öğrenciler, Meloni hükümetini protesto etti

16:47 - Dünya

Azerbaycan, Kiev'deki büyükelçiliğine füze isabet etmesi nedeniyle Rusya'ya nota verdi

16:17 - Dünya

ABD, Belçika'ya "dron tehdidiyle mücadele için destek" teklifinde bulundu

14:42 - Dünya

Günün Manşetleri

'Helal Expo 2025' özel alanı NOV, yeni ticaret fırsatları sunacak

21:03 - İslam-Hayat - Cemaziyelevvel 1447

TFF Tahkim Kurulu, ceza alan 67 hakemin dosyalarını incelemeye devam edecek

20:38 - Spor

Vincenzo Montella: Yarınki maçta sabırlı olmamız gerekiyor

20:27 - Spor

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz KKTC'de

20:17 - Siyaset

İsveç'in başkenti Stockholm'de otobüsün durağa çarpması sonucu ölü ve yaralıların olduğu bildirildi

20:13 - Dünya