KKTC Cumhuriyet Meclisi ve TBMM futbol takımları dostluk maçı yaptı

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Cumhuriyet Meclisi ile Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) futbol takımları, 15 Kasım KKTC'nin 38. kuruluş yıl dönümü dolasıyla dostluk maçı yaptı. Maçı KKTC Cumhuriyet Meclisi 4-2 kazandı.

Spor - 5 yıl önce

Lefkoşa
Lefkoşa Atatürk Stadyumu'ndaki mücadelenin açılış seremonisine, KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Cumhuriyet Meclisi Başkanı Önder Sennaroğlu, Başbakan Faiz Sucuoğlu, Türkiye ve KKTC'den milletvekilleri, Türkiye'nin Lefkoşa Büyükelçisi Ali Murat Başçeri ve diğer yetkililer katıldı.
Cumhurbaşkanı Tatar, maç öncesi yaptığı konuşmada, Türkiye'den gelen misafirlere "Hoş geldiniz." dedi.

Tatar, "KKTC'nin kuruluşunun 38. yıl dönümünde, böyle güzel bir karşılaşmayı izlemek için buradayız. Dostluk, kardeşlik kazansın. Bizim zaten kardeş olduğumuzu bütün dünya görüyor. Bütün dünya, Türkiye'nin her zaman KKTC'nin yanında olduğunu biliyor. Böyle bir dostluk karşılaşmasıyla da esas itibarıyla KKTC'ye uygulanmakta olan ambargoların ne kadar anlamsız, çağ dışı ve insanlığa aykırı bir hareket olduğu mesajını buradan hep birlikte veriyoruz." diye konuştu.
Meclis Başkanı Sennaroğlu, TBMM'den gelen milletvekili heyetini selamlayarak, 15 Kasım Cumhuriyet Bayramı kapsamında iki ülkenin meclisleri arasındaki müsabakanın geleneksel hale gelmesi gerektiğini söyledi.
Sennaroğlu, "Arzum odur ki ileriki yıllarda diğer dost ve komşu ülke parlamento takımları da burada olsun. Bu maç dünyaya verilen bir mesajdır. Spor ambargolarını kabul etmediğimizi, Kıbrıs Türkünün bu haksızlığı hazmetmediğini herkes bilmelidir." ifadelerini kullandı.

Başbakan Sucuoğlu da sahada ter dökeceklere başarılar dileyerek, maçın sonunda dostluğun kazanması temennisinde bulundu.

Türkiye ve KKTC'den milletvekilleri, maç öncesi AA muhabirine yaptığı açıklamada, KKTC'nin 38. yıl dönümünü kutladı.

KKTC'nin mevcut spor ambargolarını hak etmediğini ifade eden milletvekilleri, maçın sonunda dostluğun kazanması temennisini dile getirdi.
Dostluk karşılaşmasını KKTC Cumhuriyet Meclisi 4-2 kazandı.
Kaynak: AA
dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Nişantaşı akademisyenleri “Dünyanın En Etkili Bilim İnsanları“ listesinde

2021-11-13 16:38 - Genel

Çin Merkez Bankası karbon salımını azaltmak için kredi desteği verecek

2021-11-09 12:46 - Ekonomi

Kovid-19 sağlık çalışanlarının ruh sağlığını olumsuz etkiledi

2021-11-13 14:31 - Sağlık

Koşulları zorlaşan Belarus-Polonya sınırındaki göçmenlerin sayısı artıyor

2021-11-11 20:50 - Genel

A Milli Futbol Takımı aday kadrosuna 2 takviye

2021-11-13 19:14 - Spor

Almanya'da Kovid-19 salgınında 'en yüksek günlük vaka sayısı' kaydedildi

2021-11-10 17:56 - Dünya

Almanya'da 'yoğun bakımdaki Kovid-19 hastalarının iki katına çıkabileceği' uyarısı

2021-11-08 22:38 - Dünya

Türk Kızılaydan Bosna Hersek'te sel bölgelerindeki ekiplere gıda ve su yardımı

2021-11-07 00:31 - Dünya

Borç krizindeki Çinli gayrimenkul şirketi Evergrande'nin temerrüde düşüp düşmediği belirsiz

2021-11-11 10:51 - Ekonomi

AB, Belaruslu yetkililere vize kolaylığını durdurdu

2021-11-09 18:51 - Dünya

İlgili Haberler

Paris Saint-Germain UEFA Süper Kupa'nın sahibi oldu

00:02 - Spor

TFF, Fenerbahçe'nin Gençlerbirliği maçını erteleme talebini reddetti

23:23 - Spor

Beşiktaş, Dusan Vlahovic'i İstanbul'a getirdi

22:22 - Spor

THF Mobil Uygulaması tanıtıldı

20:57 - Spor

Lionel Messi'den hayatını kaybeden babası için duygusal veda mesajı

20:38 - Spor

Günün Manşetleri

Enflasyonla mücadelenin desteklenmesi için motorine kademeli ÖTV uygulanacak

00:27 - Ekonomi

Kolombiya'da 7,4 büyüklüğündeki depremde ölenlerin sayısı 239'a çıktı

00:23 - Dünya

İsrail ordusu, Filistin topraklarını gasbeden İsraillilerin kuşattığı Kusra beldesine piyade taburu

00:17 - Dünya

Paris Saint-Germain UEFA Süper Kupa'nın sahibi oldu

00:02 - Spor

Dışişleri Bakanı Fidan Türkiye'nin Libya'daki yapıcı rolünü sürdüreceğini belirtti

23:58 - Siyaset