KKTC Cumhuriyet Meclisi Başkanı Öztürkler: Silahların gölgesinde çözüm olmaz

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Cumhuriyet Meclisi Başkanı Ziya Öztürkler, Güney Kıbrıs Rum Yönetimi (GKRY) ile İsrail ve Yunanistan arasında imzalanan yeni işbirliği anlaşmasına tepki göstererek, "Silahların gölgesinde çözüm olmaz." dedi.

Dünya - 7 ay önce

Ankara
Türk Ajansı Kıbrısın (TAK) haberine göre Öztürkler, bir televizyon programında konuştu.
Öztürkler, 21-25 Aralık Şehitler Haftası vesilesiyle yaptığı değerlendirmede, "Bu topraklarda özgürlük ve varoluş mücadelesi veren şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyoruz. Onların fedakarlığı bugün hala yolumuzu aydınlatan en güçlü meşaledir. Bizim yolumuz, onların bıraktığı izdir." ifadelerini kullandı.
????
GKRY ile İsrail ve Yunanistan arasında imzalanan yeni işbirliği anlaşmasına tepki gösteren Öztürkler, "Bu silahlanma kime karşıdır, neyin hazırlığıdır? Silahların gölgesinde çözüm olmaz. Gerçek niyetiniz güven değil, baskıysa bunu açıkça söyleyin. Zaten bize uygulattığınız izolasyonlardan bunu görüyor, biliyoruz." diye konuştu.

"Diplomasi yeri medya önü değil, masadır"

Rum tarafının son dönemde attığı adımların, bölgede artan askeri işbirlikleriyle birlikte gerilimi tırmandırdığını vurgulayan Öztürkler, Rum Yönetimi lideri Nikos Hristodulidis'in "Avrupa Birliği Dönem Başkanlığına güvenerek Türkiye'yi köşeye sıkıştırma girişimlerine" de değindi.
Görüşmelerin sürdüğü bir dönemde medya üzerinden verilen mesajlarla sürecin manipüle edilmeye çalışılmasının çözüm arayışına zarar verdiğini kaydeden Öztürkler, "Hayal satmak yerine gerçek niyetinizi muhataplarınıza doğrudan söyleyin. Diplomasi yeri medya önü değil, masadır." değerlendirmesini yaptı.

"Türk askeri barışın ve istikrarın teminatıdır"

Türk askerinin adadan çekileceğini düşünen çevrelere de seslenen Öztürkler, güvenlik dengeleri, uluslararası anlaşmalar ve bölgesel tehditlerin ortada olduğunu vurgulayarak, bu yöndeki söylemlerin sahadaki gerçeklerle bağdaşmadığını belirtti.
Öztürkler, Türk askerinin barışın ve istikrarın teminatı olduğunu vurgulayarak, onların varlığının pazarlık unsuru değil, halkın güvenliği için vazgeçilmez bir gerçek olduğunu ifade etti.
Son dönemde yapılan yatırımlara da dikkati çeken Öztürkler, ekonomik kalkınma amacıyla farklı alanlarda yürütülen çalışmaların toplumun ihtiyaçlarına cevap verecek şekilde planlandığını ve projelerin devam ettiğini bildirdi.
Kaynak: AA
dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Satrançta hedef "2 milyon" lisanslı sporcu

2025-12-21 12:58 - Spor

Gençlerbirliği'nin vazgeçilmezi Goutas

2025-12-24 11:47 - Spor

Avusturya'nın başkenti Viyana'da Gazze için kermes düzenlendi

2025-12-26 00:07 - Dünya

Bağımlılık -Seyfi Turan yazdı-

2025-12-25 15:05 - En Son Yazılar

Gaziantep FK, Süper Lig'de 4 maçtır kazanamıyor

2025-12-23 10:58 - Spor

Çanakkale'de iki otomobilin çarpıştığı kazada 5 kişi öldü, 1 kişi yaralandı

2025-12-21 07:13 - Asayiş

Malatya'da konuşlu ambulans helikopter 6 ildeki hastaların imdadına yetişiyor

2025-12-21 12:48 - Gündem

İtalya: Bizden Gazze ve Filistin için İtalyan askeri talep ediliyor

2025-12-22 20:48 - Dünya

Venezuela: İran'dan her alanda işbirliği teklif aldık

2025-12-21 01:43 - Dünya

Hyundai, 2026'da Türkiye'de elektrikli otomobil üreten ikinci marka olacak

2025-12-21 11:57 - Ekonomi

İlgili Haberler

Avrupa'yı bu yaz kavuran sıcak hava dalgalarının daha yoğun ve sık görüleceği tahmin ediliyor

11:22 - Dünya

Kongo Demokratik Cumhuriyeti'ndeki Ebola salgınında can kaybı 2 bini aştı

11:12 - Dünya

Güney Kore, ABD, Japonya ve 37 ülkeden, füze fırlatılmaları konusunda önceden bildirim çağrısı

11:03 - Dünya

Belçika'da ülke geneli sıcak hava alarmı verildi

10:32 - Dünya

İsrail ordusu Beytüllahim'de Filistinlilere ait üç katlı binayı yıktı

10:22 - Dünya

Günün Manşetleri

CANLI-TBMM Başkanı Kurtulmuş, AA Editör Masası'nın konuğu

11:37 - Gündem

Küresel havacılık ekosisteminin ekonomiye katkısı 4,1 trilyon dolara ulaştı

11:33 - Ekonomi

Avrupa'yı bu yaz kavuran sıcak hava dalgalarının daha yoğun ve sık görüleceği tahmin ediliyor

11:22 - Dünya

Denizüstü rüzgar enerjisi Türkiye'nin yenilenebilir enerji görünümünü yeniden şekillendirebilir

11:18 - Ekonomi

Kongo Demokratik Cumhuriyeti'ndeki Ebola salgınında can kaybı 2 bini aştı

11:12 - Dünya