?>

KKTC Cumhurbaşkanı Tatar'dan PKK/PYD'ye temsilcilik açma izni veren Rum kesimine tepki

KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Güney Kıbrıs Rum Yönetimi'nin terör örgütü PKK/PYD'ye temsilcilik açma izni vermesine tepki göstererek "Böyle bir yapılanmanın olmasına izin vermeyeceğiz ve gereken neyse yapacağız." dedi.

Dünya - 4 yıl önce

Lefkoşa

Cumhurbaşkanı Tatar, Türk Mukavemet Teşkilatı (TMT) Mücahitler Derneği Gazimağusa Şubesi Başkanı Ahmet Sevinç ve yönetim kurulu üyelerini kabul etti.

Kabulde yaptığı konuşmada PKK/PYD terör örgütünün faaliyetlerinin Rum tarafında daha yoğunlaşmasını şiddetle kınayan Cumhurbaşkanı Tatar, AB üyesi bir ülkenin PKK/PYD gibi bir terör örgütüne izin vermesinin yadırganması gerektiğini vurguladı.

Terör örgütünün Rum kesiminde temsilcilik açmasına izin verilmesini değerlendiren Tatar, şunları kaydetti:

"Bizim yaklaşımımıza uygun bir hareket olmamıştır. Büyük üzüntüyle öğrenmiş bulunmaktayız. Zaten Güney'deki Rum devletinin PKK ile birtakım bağlarının olduğunu biliyorduk. Abdullah Öcalan'a dolaşabilmesi ve kaçabilmesi için 'Kıbrıs Cumhuriyeti' pasaportu vererek öyle bir olaya alet olmuşlardı. O zaman da bunu kınamıştık. Şimdi bu durumu en sert şekilde yine kınıyoruz. Türkiye Cumhuriyeti, bu bölgenin en büyük ve güçlü ülkesidir. Dolayısıyla Türkiye Cumhuriyeti, kendi güvenliğini, kendi barış ve huzurunu etkileyecek bir cepheleşmeye, dün de Sayın Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun söylediği gibi, asla müsaade etmeyecektir. Biz de KKTC olarak bize bu kadar yakın olan Güney Lefkoşa’da böyle bir yapılanmanın olmasına izin vermeyeceğiz ve gereken neyse yapacağız."

Kıymetli bir kurum olan TMT'nin, Kıbrıs Türk halkının soylu mücadelesi ve direnişi sırasında cephede ve cephe arkasında örgütlenmeyi sağladığını anımsatan Tatar, Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığı kurulana kadar teşkilatın yaptığı görev ve verdiği hizmetlerin önemini dile getirdi.

"Ada'ya barış 1974'te geldi"

TMT Mücahitler Derneği’nin şu anda sivil toplum örgütü olarak milli dava konusunda yaptığı açıklamalar ve yürüttüğü faaliyetlerin anlamlı ve değerli olduğunu ifade eden Tatar, Kıbrıs Türk halkının egemenliğini ve iki ayrı devlet siyasetini dünyaya duyurma konusunda verilen mücadelede derneğin ortaya koyduğu desteğin önemine işaret ederek teşekkür etti.

Tatar, Kıbrıs'ta iki bağımsız devletin kökleştiğini ve devleti yaşatmanın önemini dile getirerek, 1974'te Mehmetçiğin Ada'ya adım atmasıyla Kıbrıs'a barışın geldiğini ve o zamandan beri sürdüğünü belirtti.

"Kimse, Kıbrıs Türk halkına dayatma bir çözüm empoze edemez." diyen Tatar, Kıbrıs Türk halkının, 1974 öncesine dönmesinin mümkün olmadığını ve federal bir çözüm anlayışıyla Kıbrıs Türk halkının, Rumlar tarafından asimile edilmesi ve Türkiye'nin Ada'dan uzaklaştırılmasının hedeflendiğini kaydetti.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Yabancıya konut satışında ortalama fiyat 187 bin dolar oldu

2022-01-17 13:36 - Ekonomi

'Kaptan Pengu ve Arkadaşları 2' 28 Ocak'ta vizyona girecek

2022-01-18 14:03 - Kültür Sanat

Hatay'daki meslek lisesinden 5 milyon 570 bin lira ciro

2022-01-20 15:19 - Ekonomi

Ankara Üniversitesi ilk ilaç ruhsatını 'Ankükolin'le aldı

2022-01-20 15:41 - Sağlık

Suriye’nin kuzeyindeki kar yağışı kamplardaki sivilleri zor durumda bıraktı

2022-01-21 11:35 - Dünya

CSO, Alman koro şefi Schumacher'i şef ve şef adaylarının eğitimi için ağırlayacak

2022-01-21 13:54 - Kültür Sanat

Kaçkar Dağları'nda 'heliski' heyecanı başladı

2022-01-17 20:36 - Çevre-Hayat

Osmaniye'de yolda mahsur kalanlara akaryakıt desteği

2022-01-19 12:54 - Gündem

Beşiktaş Önder Karaveli yönetiminde puan ortalamasını yükseltti

2022-01-16 07:18 - Spor

Galatasaray deplasmanda Hatayspor'a yenildi

2022-01-16 21:34 - Spor

İlgili Haberler

Afganistan yönetimi, Trump'ın baskısına rağmen Bagram Üssü'nü geri vermeyeceğini açıkladı

16:38 - Dünya

ABD Gizli Servisi, New York'u tehdit eden telekomünikasyon ağını çökerttiğini açıkladı

16:22 - Dünya

ABD Dışişleri Bakanı Rubio, BM'yi "hiçbir iş yapmamakla" suçladı

16:08 - Dünya

Fanatik Yahudiler, İbrani yeni yılında Mescid-i Aksa'ya baskın düzenledi

15:57 - Dünya

İspanya hükümeti, İsrail'e tam silah ambargosu getiren kararnameyi onayladı

15:43 - Dünya

Günün Manşetleri

Afganistan yönetimi, Trump'ın baskısına rağmen Bagram Üssü'nü geri vermeyeceğini açıkladı

16:38 - Dünya

Fenerbahçe'nin Dinamo Zagreb maçı kamp kadrosu açıklandı

16:33 - Spor

ABD'nin cari açığı yılın ikinci çeyreğinde yüzde 42,9 azaldı

16:27 - Ekonomi

ABD Gizli Servisi, New York'u tehdit eden telekomünikasyon ağını çökerttiğini açıkladı

16:22 - Dünya

OECD, küresel ekonomide bu yıla ilişkin büyüme tahminini yüzde 3,2'ye yükseltti

16:18 - Ekonomi