?>

KKTC Cumhurbaşkanı Tatar'dan 'daha güçlü bir Türk ulusu' açıklaması

KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, "KKTC'de dış güçler ve Avrupalılar tarafından çok oyunlar oynanmaktadır. Türkiye ile münasebetlerimizin en iyi şekilde sürdürülmesi, iyi ilişkilerin geliştirilmesini istiyoruz." dedi.

Siyaset - 4 yıl önce

Gaziantep

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, dış güç ve Avrupalıların Kıbrıs'ta oyunlar oynandığına dikkati çekerek, "Doğu Akdeniz'de, Mavi Vatan'da bizlerin ulusal menfaatlerini, milli çıkarlarını korumak suretiyle daha güçlü bir Türk ulusu varlığı benim hep özlemim ve temennim olmuştur." dedi.

Çeşitli ziyaretlerde bulunmak üzere kente gelen Tatar, gazetecilere bu ziyareti değerlendirdi.

Gazianteplilerin büyük ilgi ve yakınlığını gördüğünü belirten Tatar, KKTC'nin saygısını, sevgisini ve halkının mesajını Gazianteplilerle paylaştığını dile getirdi. Tatar, "Önemli olan aramızdaki bağların bu iletişim çağında daha güçlü olabilmesidir. Coğrafyaya baktığımızda Türkiye Cumhuriyeti ile KKTC'nin güçlü olarak birlikte hareket etmesi gerektiğini düşünüyorum. Türkiye'nin desteği, her türlü alanda yapacağı katkılar KKTC için çok önemlidir." ifadelerini kullandı.

Tatar, KKTC'nin mücadelesini yıllardır sürdüğünü belirterek, siyasi nedenlerden dolayı halen ambargo gibi yaptırımların devam ettiğini dile getirdi.

KKTC'nin ekonomisinin gelişmesi için turizm ve eğitimin yanı sıra farklı alan ve sektörlere yatırımların yapılması gerektiğine dikkati çeken Tatar, şunları kaydetti:

"Gaziantep'e baktığımızda gerçekten bir başarı öyküsü var. Hem KKTC'deki milli mücadele hem de Gaziantep'teki kahramanlıklara baktığımızda da birtakım ortam özelliklerimiz ve Türk milletinin soydaşları olarak birlikte var olma hedefleri noktasında tarihi geçmişimiz bulunuyor. Kentteki temaslarımızın fevkalade kıymetli ve değerli olduğunu düşünmekteyim. Gaziantep'te vermek istediğimiz mesaj, KKTC sizin de vatanınızdır. Dolayısıyla turist olarak, öğrenci olarak sizi KKTC'ye bekliyoruz."

Tatar, kuzey ve güney kesimiyle Kıbrıs'ın Avrupa Birliğine (AB) alınmasını ve Türkiye'nin Kıbrıs'taki askeri ve garantörlük haklarını terk ederek KKTC'nin yalnızlığa bırakılmasına asla müsaade etmeyeceklerini vurguladı.

Kıbrıs'ın kuzeyinde her zaman egemen Türk Cumhuriyeti'nin var olacağına değinen Tatar, şöyle devam etti:

"KKTC, her zaman Türkiye ile olan münasebet ve bağlarını sürdürecektir. Doğu Akdeniz'de, Mavi Vatan'da bizlerin ulusal menfaatlerini, milli çıkarlarını korumak suretiyle daha güçlü bir Türk ulusu varlığı benim hep özlemim ve temennim olmuştur. Bu konuda vizyonum açık ve nettir. Bunu söyleyerek bir seçim kazandım. İnşallah her zaman KKTC halkı da bu siyaseti destekleyecektir. Amacım siyasetimi sonuna kadar devam ettirmektir. KKTC'de dış güçler ve Avrupalılar tarafından çok oyunlar oynanmaktadır. Türkiye ile münasebetlerimizin en iyi şekilde sürdürülmesi, iyi ilişkilerin geliştirilmesini istiyoruz. Türkiye'nin desteği ile KKTC'nin güçlenerek refahının artması ve ekonomisinin gelişmesini arzuluyoruz."

Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin ise KKTC Cumhurbaşkanı Tatar'ı ağırladıklarını ve iki günün dolu dolu geçtiğini belirtti.

Gaziantep ve Kıbrıs'ın önemli ortak geçmişi ve geleceği olduğuna işaret eden Şahin, "Cumhurbaşkanı Tatar ile gidecek çok yolumuz ve işimiz var. Özellikle turizm, eğitim ve gastronomi alanında yeni iş birliklerine ihtiyacımız var. Bu ziyaret bu açıdan önemli bir dönüm noktası olacak, birlikte çok güçlü olacağız." diye konuştu.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Borsa güne yatay başladı

2021-10-22 13:15 - Ekonomi

Libya'nın Terhune kentinde bir toplu mezar daha bulundu

2021-10-23 03:51 - Dünya

Irak hükümeti: DEAŞ saldırısında 11 kişi öldü

2021-10-27 12:17 - Dünya

TEKNOFEST'te yarışan meslek lisesi öğrencileri İHA geliştirmek için iddialı

2021-10-26 15:26 - Teknoloji

Başlattığı kampanyayla Bingöllü binlerce köy çocuğunu kitapla buluşturdu

2021-10-26 15:02 - Çevre-Hayat

OYDER Başkanı Mersin: Stoktaki araç eğer müşterinin ihtiyacını görüyorsa onu almaya çalışıyor

2021-10-24 17:56 - Ekonomi

F1 ABD Grand Prix'sinde pole pozisyonu Max Verstappen'in

2021-10-24 04:36 - Spor

Aksaray'ın tek kadın muhtarı 12 yıl önce aldığı mührü kimseye bırakmıyor

2021-10-23 14:26 - Çevre-Hayat

BM: Myanmar'da demokrasiye dönüş kapısı kapanıyor

2021-10-22 03:11 - Dünya

Tataristan 'cumhurbaşkanı' sıfatından vazgeçmedi, Kremlin açıklama yaptı

2021-10-26 20:26 - Dünya

İlgili Haberler

Milletvekilleri bakanlıkları "soru yağmuru"na tuttu

11:53 - Siyaset

AK Parti heyeti Gürsu ve Kestel arasındaki yangın bölgesinde incelemelerde bulundu

08:18 - Siyaset

Adalet Bakanı Tunç: Yangınlara ilişkin 33 ilde 97 şüpheli hakkında işlem yapıldı

02:43 - Siyaset

Bakan Yumaklı: 28'i ormanlık alanda, 48'i kırsal alanda olmak üzere 76 yangınla mücadele ettik

20:58 - Siyaset

Dışişleri Bakanı Fidan, İstanbul'da Balkan ülkelerinden mevkidaşlarıyla görüştü

16:28 - Siyaset

Günün Manşetleri

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Yeşil Vatan'ı korumak için gece gündüz teyakkuz halindeyiz

15:47 - Gündem

Hatay İskenderun'da şehit olan iki asker son yolculuklarına uğurlandı

15:13 - Gündem

Gazze'deki Sağlık Bakanlığı: İsrail'in duyurduğu "insani ara" hiçbir şey ifade e

15:07 - Dünya

Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek: Karşılaşılan şoklara rağmen enflasyon düşmeye devam ediyor

14:37 - Ekonomi

Papa 14. Leo: Gazze'deki çok ciddi insani durumu büyük bir endişeyle takip ediyorum

14:22 - Dünya