?>

KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar: İlham Aliyev her zaman bizi destekledi

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, “Azerbaycan Cumhurbaşkan İlham Aliyev her zaman bizi destekledi” dedi

Özel Haber - 2 ay önce

MOSKOVA - ÖZEL

Azerbaycan basınının sorularını cevaplayan Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, “Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev her zaman bizi destekledi. İlham Aliyev'e teşekkür ediyorum, yardımlarını esirgemedi” dedi.

KKTC Cumhurbaşkanı Tatar, Türkiye ve BM arabuluculuğunda New York'ta Kıbrıs meselesi hakkında genişletilmiş formatta düzenlenen gayrı resmi toplantının ardından Azerbaycan haber ajansı Report'a konuştu.

Cumhurbaşkanı Tatar,  Azerbaycan ve KKTC arasındaki ilişkilerin son yıllarda yeni bir aşamaya ulaştığını kaydetti. Cumhurbaşkanı Tatar, KKTC'nin Türk Devletleri Örgütü'ne gözlemci olarak kabul edilmesinin bu yakınlaşmanın en önemli adımlarından biri olduğunu vurguladı.

Tatar, "Kıbrıslı Türklerin birçok sorunu var, bu kolay bir konu değil. Çeşitli ambargolar, izolasyonlar ve siyasi baskılarla mücadele ediyoruz. Ancak Azerbaycan bizi kardeş bir devlet olarak destekliyor. Kuzey Kıbrıs'ta "Tek millet, üç devlet" diyoruz: Kıbrıs, Türkiye ve Azerbaycan. Bu kardeşliği her zaman hissediyoruz” dedi.

KKTC Cumhurbaşkanı Tatar, “Son yıllarda Azerbaycan'ı birkaç kez ziyaret ettim. Cumhurbaşkanı İlham Aliyev beni resmi protokol eşliğinde üst düzey bir şekilde karşıladı. Cumhurbaşkanlığı düzeyinde çok verimli görüşmeler yaptık. Artık Azerbaycan halkı Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'ni daha iyi tanıyor. Biz de Azerbaycan'ı her zaman büyük bir sevgiyle takip ediyoruz" diye konuştu.

Tatar, önümüzdeki dönemde Türkiye, Azerbaycan ve KKTC arasındaki ekonomik iş birliğinin genişleyeceğini ve bunun özellikle genç nesiller için yeni umutlar ve fırsatlar yaratacağını sözlerine ekledi.

Cumhurbaşkanı Tatar ayrıca, Azerbaycan'ın işgalden kurtarılmış topraklarına yaptığı ziyaret ve katıldığı uluslararası etkinlik hakkında şunları söyledi: "Karabağ'ı ziyaret ettim ve orada büyük çaplı bir restorasyon çalışmasının sürdüğünü gördüm. Ekonomik İşbirliği Teşkilatı toplantısında konuşurken, Azerbaycan Karabağ'dır, Karabağ Azerbaycan'dır dedim. Sözlerimin ardından Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, bana bakarak elini göğsüne koydu ve haklı olduğumu teyit etti.

44 günlük Vatanseverlik Savaşı'nın ardından Azerbaycan'ın toprak bütünlüğünün yeniden sağlanması tarihi bir zaferdir. Çok kayıplar verdiniz, tıpkı bizim gibi siz de ağır kayıplar verdiniz. Tüm şehitlerimizi saygıyla anıyorum. Sizin aracılığınızla kahraman Azerbaycan halkını selamlıyor ve bu zaferin yaratıcısı Cumhurbaşkanı İlham Aliyev'i bir kez daha kutluyorum."

.

Fuad Safarov, dikGAZETE.com

Haftanın Öne Çıkanları

15 Temmuz'da şehit olan muhtarın eşi hayatını 2 çocuğuna adadı

2025-07-14 11:32 - Çevre-Hayat

ABD, elçiliklerinden diğer ülkelerdeki seçimler için 'açık gerekçe olmadan' yorum yapmamalarını istedi

2025-07-18 09:02 - Dünya

Yeşilayın desteğiyle alkol bağımlılığını yendi

2025-07-18 12:33 - Sağlık

Zelenskiy, Ukrayna Ekonomi Bakanı Sviridenko'ya başbakanlık görevini teklif etti

2025-07-14 17:22 - Dünya

Altın Koza Film Festivali'nin 2 ihalesinde usulsüzlük iddiasıyla 17 sanığa dava

2025-07-18 11:53 - Gündem

Kadın futbolunda transfer bedeli rekoru

2025-07-17 14:27 - Spor

Tekirdağ ve Çanakkale'deki orman yangınlarına müdahale ediliyor

2025-07-16 09:57 - Asayiş

ALPİN-2, yeni motoruyla çok daha güçlü

2025-07-15 11:42 - Analiz/Röportaj/Dizi/Rapor

Bakan Yerlikaya: Ülke genelindeki denetimlerde 32 göçmen kaçakçılığı organizatörü yakalandı

2025-07-17 08:08 - Asayiş

Yunus Emre Enstitüsü eski Başkanı Ateş tutuklandı

2025-07-18 16:57 - Gündem

İlgili Haberler

Putin: Moskova ve Bakü'nün ilişkileri geliştirme konusundaki karşılıklı ilgisi her şeyi yerli yerine oturtacaktır

18:58 - Özel Haber

Rus Teknik Direktör Lukic: Türkler yarı finale çıkar

16:18 - Özel Haber

Moskova: Akkuyu NGS projesi, Putin ve Erdoğan’ın sayesinde ilerliyor

15:53 - Özel Haber

Putin, Çin ile yapılan anlaşmalarda dolar ve euronun payını istatistiksel bir hata olarak nitelendirdi

20:38 - Özel Haber

Ruslar faiz indirimlerine rağmen para yatırmaya devam ediyor

20:24 - Özel Haber

Günün Manşetleri

Kayseri'de keçe fabrikasındaki yangına müdahale sürüyor

00:43 - Gündem

Sapanca Gölü'nde azalan su miktarı nedeniyle tedbir alınacak

00:37 - Gündem

Uşak'ta tekstil fabrikasında ve deposunda yangın çıktı

00:23 - Gündem

İstanbul'da restoranda bıçaklanan Cumhuriyet Savcısı Ercan Kayhan hayatını kaybetti

00:17 - Gündem

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan A Milli Erkek Basketbol Takımına tebrik

23:42 - Gündem