?>

KKTC Başbakanı Üstel, TEKNOFEST'in ülkesi için büyük fırsat sunduğunu belirtti

KKTC Başbakanı Ünal Üstel, Kıbrıs Türklerinin 1-4 Mayıs'ta KKTC'de düzenlenecek Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali için büyük heyecan duyduğunu aktararak, festivalin ülkesi için büyük fırsat sunduğunu söyledi.

Teknoloji - 5 ay önce

Ankara

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Başbakanı Ünal Üstel, Kıbrıs Türklerinin 1-4 Mayıs'ta KKTC'de düzenlenecek Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali (TEKNOFEST) için büyük heyecan duyduğunu aktararak, festivalin ülkesi için büyük fırsat sunduğunu söyledi.

Üstel, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz ile Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde bir araya geldi.

Görüşme sonrası Yılmaz ile açıklamalarda bulunan Üstel, KKTC'nin Türkiye ile geçmişe dayanan ve kardeşlik duygularını barındıran kopmaz bağları olduğunu vurguladı.

Üstel, ülkesinin ekonomisi ile sosyal yaşantısını güçlendirmek için ana vatan Türkiye'nin desteğiyle çalışmaya devam edeceklerini belirtti.

Türkiye-KKTC İktisadi ve Mali İşbirliği Anlaşması'nın yasama organlarında onaylanmasıyla yakın zamanda açılımlara başlayacaklarını açıklayan Üstel, protokolden sağlanan 21 milyar liralık kaynakla KKTC'de sağlık, eğitim ve altyapı gibi alanlardaki projelere bu yıl içerisinde yatırım yapmayı planladıklarını bildirdi.

Üstel, Kıbrıs Türklerinin 1-4 Mayıs'ta KKTC'de düzenlenecek TEKNOFEST için büyük heyecan duyduğunu aktararak, yaklaşık 40 bin kişinin festivale giriş müracaatında bulunduğunu paylaştı.

TEKNOFEST'in dijital dünya ve savunma sanayi alanlarında gençler için büyük açılım sağladığını dile getiren Üstel, "Bu, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti için büyük bir fırsat. KKTC'nin dünyaya sesini duyurması için büyük bir olay. KKTC'nin tanınması için ve daha çok bilinir hale gelmesi için büyük bir olaydır." dedi.

Üstel, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 3 Mayıs'ta TEKNOFEST'e katılmasının ve Cumhurbaşkanlığı ile Meclis binalarını içinde barındıran KKTC Cumhuriyet Yerleşkesi'nin açılışını yapmasının beklendiğini belirterek, yerleşkenin KKTC'nin varlığını simgeleyeceğinin altını çizdi.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Vatikan'da papalık seçimi süreci 7 Mayıs'ta başlayacak

2025-04-28 15:52 - Dünya

Türkiye-Çin dostluğunun sembolü 10 bin fidan toprakla buluştu

2025-04-27 16:58 - Çevre-Hayat

Cumhurbaşkanı Erdoğan İtalya'ya gitti

2025-04-29 10:02 - Siyaset

TEKNOFEST KKTC için geri sayım başladı

2025-04-28 11:27 - Teknoloji

Süper Lig'e yükselen Trabzonspor Basketbol Takımı'nda hedef Avrupa

2025-04-25 12:53 - Spor

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Pakistan ile hemen her konuda tam uyum içinde hareket ettiğimizi görmekten memnuniyet duyuyoruz

2025-04-22 22:36 - Siyaset

Bakan Bolat: Türkiye-Japonya Ekonomik Ortaklık Anlaşması müzakere aşamasındadır

2025-04-24 10:53 - Ekonomi

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz, KKTC Başbakanı Üstel ile görüştü

2025-04-29 17:03 - Siyaset

İstanbul'da 6,2 büyüklüğündeki depremin ardından 184 artçı sarsıntı kaydedildi

2025-04-24 00:03 - Gündem

İran'ın Bender Abbas Limanı'ndaki patlamada can kaybı 28'e yükseldi

2025-04-27 13:42 - Dünya

İlgili Haberler

ABD'li çip şirketi Nvidia, OpenAI'a 100 milyar dolara kadar yatırım yapacak

20:58 - Teknoloji

Bilişim Vadisi TEKNOFEST 2025'i ödüllerle tamamladı

14:02 - Teknoloji

KADEM'in kadın girişimcileri TEKNOFEST standında yerini aldı

18:23 - Teknoloji

SANCAR SİDA "mavi vatanı" koruma görevi için envantere girdi

18:17 - Teknoloji

TEKNOFEST İstanbul kapanış töreninin ardından sona erdi

18:13 - Teknoloji

Günün Manşetleri

Fransa, Monako, Belçika, Lüksemburg ve Malta, Filistin Devleti'ni tanıdıklarını duyurdu

03:27 - Dünya

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Ne sınırlarımız içinde ne de bölgemizde teröre tahammülümüz yoktur

01:58 - Siyaset

A Milli Futbol Takımı'nın Bulgaristan maçı biletleri genel satışa çıkacak

01:52 - Spor

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın New York'ta ikili temasları sürüyor

01:37 - Gündem

Malta Başbakanı Abela, Filistin Devleti'ni resmen tanıdıklarını ilan etti

01:33 - Dünya