?>

KKTC Başbakanı Tatar’dan Türkiye açıklaması

KKTC Başbakanı Ersin Tatar, Türkiye’den memnun ayrıldığını belirterek "Kıbrıs konusu olsun, ekonomi ve siyasi konular olsun bu hükümetin atacağı adımlar vardır’’ dedi.

Dünya - 6 yıl önce

KKTC Başbakanı Ersin Tatar, Türkiye’den memnun ayrıldığını belirterek "Kıbrıs konusu olsun, ekonomi ve siyasi konular olsun bu hükümetin atacağı adımlar vardır’’ dedi.

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Başbakan ve Ulusal Birlik Partisi (UBP) Genel Başkanı Ersin Tatar, temaslarda bulunduğu Türkiye’den memnun ayrıldığını, Kıbrıs konusu olsun ekonomi ve siyasi konular olsun hükümetin atacağı adımlar bulunduğunu söyledi. Başbakan Tatar, Sarayönü’ndeki Ulusal Birlik Partisi (UBP) merkezinde düzenlenen bayramlaşma sırasında basına yaptığı açıklamada, Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ve Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay ile görüşmelerine değinerek temaslarında KKTC’nin gelişmesi için neler yapılabileceğinin değerlendirildiğini ifade etti.

Hükümetin çalışmalarının Kıbrıs Türk halkına gelecek için güven vermek yönünde olacağını kaydeden Tatar, “Kıbrıs konusu olsun, ekonomi ve siyasi konular olsun bu hükümetin atacağı adımlar vardır” dedi.

Tatar, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüşmesinde Kıbrıs konusunun da gündeme geldiğini, görüşmede pek çok konunun detayları ile görüşüldüğünü, Türkiye’den memnun ayrıldıklarını belirtti. Halka iyi bayramlar temennisinde bulunan Tatar, bayram günlerinin muhabbetin geliştirilmesi adına bir fırsat ve kültürün gelecek nesillere aktarılması için önemli günler olduğunu söyledi. Tatar, kırılganlıklar ve küskünlüklerin geride kalması ve dayanışmanın arttırılması temennisinde bulundu.

(İHA)
Haftanın Öne Çıkanları

7 kilo 125 gramlık dev mantar bulundu

2019-05-28 19:09 - Kültür Sanat

"Bundan sonra cehennem başlıyor"

2019-06-03 12:41 - Spor

Teröriste erzak vermek 'terörizmin finansmanı' suçuna girecek

2019-05-29 13:12 - Gündem

Günde 800 adet yapıp ihraç ediyor

2019-05-31 20:47 - Gündem

Sığırcıkların en güvenli yuvaları doğal gaz kutuları

2019-05-30 15:57 - Gündem

İnci kefaline 'can suyu' verildi

2019-05-28 17:32 - Gündem

Uzmanlardan LGS değerlendirmesi

2019-06-01 23:18 - Genel

Kadri Gürsel cezaevine gönderildi

2019-05-29 19:32 - Gündem

Bugün hava nasıl olacak? 3 Haziran İstanbul'da hava nasıl? Ankara'da hava nasıl olacak?

2019-06-03 13:12 - Gündem

Gözleri ormanda kulakları ezanda

2019-05-30 15:27 - Çevre-Hayat

İlgili Haberler

ABD-Ukrayna görüşmelerinde, savaş sonrası Rusya ile çizilecek sınırların ele alındığı iddia edildi

10:57 - Dünya

Trump'ın Maduro'dan Venezuela'dan ayrılmasını istediği iddia edildi

10:33 - Dünya

İsrail ordusu, Gazze'nin güneyini topçu ve helikopter ateşiyle vurdu

09:28 - Dünya

ABD Başkanı Trump, iltica başvurularını "uzun süre" askıya alacaklarını söyledi

08:03 - Dünya

Kolombiya Cumhurbaşkanı Petro'dan, ABD'ye Venezuela tepkisi

07:37 - Dünya

Günün Manşetleri

Trabzonspor'da Onuachu, ilk forma giydiği sezondaki performansına şimdiden yaklaştı

11:32 - Spor

Ebrar Sitesi'nin yerine yapılan konutlardan 510'una yöre sakinleri taşındı

11:28 - Gündem

İçme suyu ve tarımda tasarruf önlemleri kuraklık riskine karşı güçleniyor

11:24 - Ekonomi

Ticaret Bakanı Bolat'ın Mısır ziyareti ticarette yeni işbirliklerinin anahtarı olacak

11:18 - Ekonomi

Başkentte yüzde 6,6'lık araç artışı trafiğe 22 dakikalık yük getirdi

11:12 - Gündem