Kızılırmak Deltası Kuş Cenneti'ni bayram tatilinde 8 bin 500 kişi gezdi

UNESCO Dünya Mirası Geçici Listesi'nde yer alan Kızılırmak Deltası Kuş Cenneti, Kurban Bayramı tatili döneminde yerli ve yabancı ziyaretçilerin uğrak noktası oldu.

Çevre-Hayat - 2 yıl önce

Samsun
Samsun Büyükşehir Belediyesinden yapılan açıklamaya göre, Kızılırmak Deltası Kuş Cenneti'ni 9 günlük Kurban Bayramı tatili döneminde 8 bin 500 kişi ziyaret etti.
Açıklamada görüşlerine yer verilen Büyükşehir Belediye Başkanı Halit Doğan, Kızılırmak Deltası'nı ziyaret edenlerin hoşça vakit geçirdiğini belirtti.

Samsun'u turizmin merkezi haline getirmek için çalışmalara devam ettiklerini aktaran Doğan, şunları kaydetti:
"Turizmde odak Samsun, hedefiyle şehrimize hizmet etmeye, potansiyelimizi daha yukarı çıkarmak için çalışmaya devam ediyoruz. Samsun'umuz 17 ilçesiyle doğa harikası bir şehir. Önceliğimiz bu güzellikleri daha da ön plana çıkartmak olacak. Kızılırmak Deltası Kuş Cenneti de Samsun turizmi için çok önemli bir değer. Deltaya ilgiyi artırmak ve ziyaretçilerimize en iyi deneyimi sunma adına Kızılırmak Doğanca Kafe Ziyaretçi Merkezi, bungalov evler ve otantik kıl çadırı yeniden hizmete açtık. Tesislerin açılmasıyla ilginin de arttığına tanık olduk. Burası doğa tutkunları ve kuş gözlemcileri için muhteşem floraya sahip. Ziyaretçilerimizi Kızılırmak Deltası'nın büyüleyici doğasını keşfetmeye, huzur dolu anların tadını çıkarmaya bekliyoruz."

Kızılırmak Deltası Kuş Cenneti

Samsun'un 19 Mayıs, Bafra ve Alaçam ilçeleri sınırlarında bulunan ve 56 bin hektar alana sahip Kızılırmak Deltası Kuş Cenneti, Türkiye'de yaban hayatının korunduğu en önemli noktalar arasında yer alıyor.
Kızılırmak Deltası Kuş Cenneti'nin 5 bin 174 hektarlık kısmı yaban hayatı geliştirme alanı kapsamında Uluslararası Ramsar Sözleşmesi ile koruma altında bulunuyor. Araç girişine 2018 Temmuz ayında kapatılan deltada irili ufaklı 20 göl ile büyük bataklık ve sazlık alanlar yer alıyor.

Avrupa Kuş Alanları Envanteri'ndeki en önemli dört kriterden üçüne sahip olan Kızılırmak Deltası Kuş Cenneti'nde 365 kuş türü görülebiliyor. Nesli tükenme tehlikesiyle karşı karşıya bulunan 24 kuş türünün 15'i de burada kayıt altına alındı.
Zengin biyolojik çeşitliğe sahip delta, göç sırasında Karadeniz'i doğrudan aşan kuş türleri için de yaşamsal önem taşıyor.
Kaynak: AA
dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Evden eve nakliyede "yetkili şirket" uyarısı

2024-06-23 11:48 - Gündem

ABD'den Rus şirketi Kaspersky'nin yazılımlarının satışına yasak

2024-06-21 01:22 - Dünya

Balıkesir'de yangın riski nedeniyle hasat saatlerine geçici kısıtlama

2024-06-19 14:33 - Gündem

ABD'den İsrail ve Hizbullah arasındaki gerilimin tırmanmasına karşı uyarı

2024-06-19 13:37 - Dünya

Paris Eurosatory 2024 Fuarı'nda MKE, TSK envanterindeki 100 kadar ürününü tanıtıyor

2024-06-21 11:32 - Teknoloji

Yerli depozito iade otomatları göreve hazır

2024-06-21 11:42 - Ekonomi

Malatya'da leylek yuvasının yanma anı cep telefonu kamerasıyla kaydedildi

2024-06-21 15:32 - Çevre-Hayat

Trakya'da ormanlar yangınlara karşı 18 kuleden gözetleniyor

2024-06-23 12:22 - Gündem

TAGEM, pestisit kalıntısı bırakmayan bitki koruma ürünü geliştirdi

2024-06-19 14:12 - Gündem

İsrailli esirin akademisyen babası, Netanyahu hükümetini eleştirdi

2024-06-19 16:18 - Dünya

İlgili Haberler

Sapanca Gölü çevresindeki etnobotanik hafıza 112 bitkiyle kayıt altına alındı

15:22 - Çevre-Hayat

Hurda klasik otomobilleri yenileyen usta yılda 3 sipariş kabul ediyor

14:18 - Çevre-Hayat

Tescillenen "Gün Işığı" üzümünün yaygınlaştırılması hedefleniyor

14:12 - Çevre-Hayat

Rizeli öğretmen atık malzemeleri sanata dönüştürüyor

13:42 - Çevre-Hayat

Doğada yaralı bulunan yaban hayvanları Gölya Tabiat Parkı'nda sağlığına kavuşuyor

13:23 - Çevre-Hayat

Günün Manşetleri

İngiltere, Kıbrıs'a savaş gemisi göndermeye hazırlanıyor

17:52 - Dünya

Dışişleri Bakanı Fidan, İngiliz mevkidaşı Cooper ile telefonda bölgedeki güvenlik ortamını ele aldı

17:48 - Gündem

İtalya, İran'ın Roma Büyükelçisi'ni Dışişleri Bakanlığına çağırdı

17:42 - Dünya

Konsolosluk Çağrı Merkezi, Orta Doğu'daki kriz nedeniyle günde yaklaşık 3 bin 500 çağrı alıyor

17:32 - Gündem

İstanbul Havalimanı ve Airbus, eğitim ortaklığı anlaşması imzaladı

17:28 - Ekonomi