?>

Kırsal kalkınmada imalat sanayi yatırımcılarına KDV istisnası

Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programı kapsamında yürütülen projelerde imalat sanayi yatırımcılarına yüzde 50 hibe desteğine ilaveten KDV istisnasından da yararlanma imkanı getirildi.

Ekonomi - 3 yıl önce

Ankara

Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programı (KKYDP) kapsamındaki projelerde imalat sanayi yatırımcılarına yüzde 50 hibe desteğine ilaveten KDV istisnasından da yararlanma imkanı getirildi.

AA muhabirinin Tarım ve Orman Bakanlığından edindiği bilgiye göre, Kırsal Kalkınma Destekleri Kapsamında Tarıma Dayalı Ekonomik Yatırımlar ve Kırsal Ekonomik Altyapı Yatırımlarının Desteklenmesine İlişkin Kararda yapılan değişiklikle kırsal yatırımların cazibesi artırıldı.

Program kapsamında, tarımsal ürün işleme, depolama, paketleme gibi ekonomik yatırım projelerine yüzde 50 hibe desteği sağlanırken sanayi sicil belgesi bulunan KDV mükelleflerinin imalat sanayisinde kullanacağı yeni makina ve teçhizat alımlarına da 31 Aralık 2022 tarihine kadar KDV istisnası getirilmişti.

KKYDP kapsamında yüzde 50 hibe desteği sağlanan imalat sanayi yatırımcılarından, sanayi sicil belgesine sahip olanlar KDV istisnasından yararlanamamakta ve mağduriyetler oluşmaktaydı. Yapılan değişiklikle bu yatırımcıların KDV istisnasından da yararlanması imkanı sağlandı. Düzenlemeyle KKYDP ekonomik yatırım projeleri kapsamında imalat sanayi yatırımcılarından, sanayi sicil belgesine sahip olanlar, proje kapsamına alacakları makina ve teçhizat teslimlerinde yüzde 50 hibe desteğine ilaveten yüzde 18 KDV istisnasından da yararlanacak.

Kırsal kalkınma yatırımlarının cazibesini artırması beklenen düzenleme, özellikle Avrupa Birliği'nin kırsal kalkınma fonlarından (IPARD) yararlanamayan illerde önemli bir destek aracı olacak.

Bakanlıkça sağlanan kaynak açısından bir değişiklik olmayacak ancak yatırımcılar KDV ödemeyeceği için daha az ayni katkı/öz sermaye ile projesini tamamlayabilecek.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

ABD: Türkiye, Rusya’nın Ukrayna’ya karşı savaşı bağlamında önemli bir arabulucu

2022-07-27 00:20 - Dünya

Brent petrolün varil fiyatı 103 dolar

2022-07-28 10:08 - Ekonomi

İsrail'in Filistinlilere yönelik 'idari tutukluluk' politikasına Gazze'de protesto

2022-07-24 18:21 - Dünya

Atatürk Baraj Gölü kıyısına yapılan bungalov evler turizme kazandırılıyor

2022-07-27 14:20 - Çevre-Hayat

Muş'ta köylüler at yarışı kültürünü gelecek kuşaklara aktarıyor

2022-07-24 11:24 - Çevre-Hayat

Fenerbahçe, Dinamo Kiev karşısına tur için çıkacak

2022-07-26 09:32 - Spor

Halepçe'deki kaplıca deri hastalıklarını 'tedavi edici' özelliğiyle tercih ediliyor

2022-07-26 12:15 - Çevre-Hayat

Bosna Hersek'teki "dayatma seçim yasası" protestoları bugün de sürüyor

2022-07-26 13:21 - Dünya

ABD ve Çin, Pelosi'nin olası Tayvan ziyareti nedeniyle çatışmanın eşiğine gelebilir

2022-07-28 11:22 - Dünya

Türkiye ile Tacikistan arasında güvenlik iş birliği anlaşması imzalandı

2022-07-22 22:24 - Gündem

İlgili Haberler

Bakan Yumaklı, DSİ'ye 1389 personel alınacağını açıkladı

21:42 - Ekonomi

TÜBİTAK Bireysel Genç Girişim Programı 2025 yılı ikinci çağrı sonuçları belli oldu

16:18 - Ekonomi

Güneydoğu Anadolu'nun hububat ihracatı 10 ayda 2,9 milyar dolara ulaştı

14:47 - Ekonomi

Trabzon'daki balıkçı tezgahlarında hamsinin kilogramı 75 liradan satılıyor

14:37 - Ekonomi

Gıdalarda pestisit kalıntılarının maksimum limitlerine ilişkin esaslar düzenlendi

14:23 - Ekonomi

Günün Manşetleri

Portekiz ve Norveç, Dünya Kupası biletini aldı

01:12 - Spor

İzmir'de seyir halindeki belediye otobüsü yandı

23:48 - Gündem

Kongo Demokratik Cumhuriyeti'nde maden sahasında meydana gelen göçükte 70 kişi hayatını kaybett

22:02 - Dünya

Bakan Yumaklı, DSİ'ye 1389 personel alınacağını açıkladı

21:42 - Ekonomi

Belçika'da binlerce kişi Gazze'ye destek gösterisi düzenledi

21:07 - Dünya