?>

Kırkpınar'a geleneksel yöntemlerle hazırlanıyorlar

658. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nde er meydanına çıkacak sporcular, Kel Aliço, Koca Yusuf ve Adalı Halil gibi efsane pehlivanların uyguladığı geleneksel yöntemlerle hazırlanıyor.

Spor - 6 yıl önce

EDİRNE (AA) - 658. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nde er meydanına çıkacak sporcular, Kel Aliço, Koca Yusuf ve Adalı Halil gibi efsane pehlivanların uyguladığı geleneksel yöntemlerle hazırlanıyor.

Hazırlıklarını Edirne Kent Ormanı'nda sürdüren pehlivanlar, Meriç Nehri kenarında atlı antrenörleri eşliğinde kum koşusu yaptı. Güreşçiler, ardından orman içinde dev araç lastikleri ve kalın urganlarla çalışıp, balyozla taş kırdı.

Geleneksel yöntemlerle kuvvet toplayan pehlivanlar, çalışmalarını taktik antrenmanlarla tamamladı.

Doğudelen: "Eski usuldeki çalışmalara da önem veriyoruz"

Edirne Şahi Spor Kulübü Başkanı Şamil Doğudelen, gazetecilere yaptığı açıklamada, sporcuların Kırkpınar'a efsanevi pehlivanlar gibi hazırlandığını söyledi.

Kırkpınar öncesi çalışmalarını en iyi şekilde yapmaya çalıştıklarını belirten Doğudelen, "Özellikle yağlı güreşte modern tekniklerin yanı sıra, eski usuldeki çalışmalara da önem veriyoruz. Bu anlamda eski pehlivanlarımızı araştırıp, evlerine gittik. Doğdukları ülkelere gidip antrenman modellerini öğrendik. Bunların başında halat çekme, balyozla taş kırma, kum koşuları var. Bunları kendi antrenmanlarımıza ekledik." ifadelerini kullandı.

Geleneksel çalışma modellerinin karşılığını, aldıkları madalyalarla gördüklerini dile getiren Doğudelen, "Bugün Koca Yusuf'un evinde antrenman taşı duruyor. Biz gittik ve onu yerinde gördük. Bugün 3-4 başpehlivan o taşı kaldıramaz. Oradaki yaşlı insanlardan öğrendiğimiz antrenman metotlarını burada uyguluyoruz. Sporcularımız da adapte oldu. Onlar için de çok güzel oluyor. Atalarının antrenman modelleriyle çalışmak onlara ayrı bir motivasyon oluşturdu." diye konuştu.

Güreşçi Atakan Makas da geleneksel antrenman modellerinin faydasını gördüğünü belirterek, "Bir nevi 'acı kuvvet' oluyor. Geleneksel antrenmanlar gücümüzü ortaya çıkarmada daha etkili. Koca Yusuf'un, Kel Aliço'nun çalıştığı modelde antrenman yapmak, bize manevi olarak güç veriyor." şeklinde görüş belirtti.

Haftanın Öne Çıkanları

Sevimli tilkiyi fabrika işçileri besliyor

2019-06-28 13:31 - Genel

Antalya falezlerde can pazarı

2019-06-27 21:33 - Asayiş

İstanbul'da polisten kaçan sürücü yayaların arasına daldı

2019-06-27 10:52 - Gündem

FSM Köprüsü'nde 17 Ağustos'a kadar bakım çalışması var

2019-06-28 16:17 - Gündem

FSM ve 15 Temmuz Şehitler Köprülerinde bazı şeritler kapatıldı

2019-06-27 04:17 - Asayiş

Ekrem İmamoğlu görevi devraldı

2019-06-27 21:50 - Genel

Yargıtay'dan emsal karar: Kasa açığı tazminatsız kovulma sebebi

2019-06-27 12:37 - Asayiş

Kırlangıç yuvaları için zarar etmeyi göze aldılar

2019-06-26 19:28 - Genel

BM Özel Raportöründen Suudi Arabistan'a 'Kaşıkçı raporu' tepkisi

2019-06-27 01:37 - Dünya

Birsel Vardarlı profesyonel kariyerini noktaladı

2019-06-26 19:22 - Spor

İlgili Haberler

Galatasaray, Alvaro Morata'nın Milan'a geri döndüğünü duyurdu

01:27 - Spor

Konyaspor, ikas Eyüpspor'u mağlup etti

23:52 - Spor

Göztepe, Çaykur Rizespor'u mağlup etti

21:37 - Spor

Fenerbahçeli Semedo, Feyenoord karşısında tura inanıyor

15:37 - Spor

İşitme Engelliler Futbol Milli Takımı, olimpiyatlarda "ses" getirmek istiyor

13:52 - Spor

Günün Manşetleri

Galatasaray, Alvaro Morata'nın Milan'a geri döndüğünü duyurdu

01:27 - Spor

İsrail'in, Şifa Hastanesi yakınlarında gazetecilerin çadırına düzenlediği saldırıda 5 gazeteci öldü

00:58 - Medya

Konyaspor, ikas Eyüpspor'u mağlup etti

23:52 - Spor

İskoçya'daki Arthur's Seat Tepesi'nde yangın çıktı

23:23 - Dünya

Netanyahu ile Trump Gazze kentinin işgali kararını görüştü

23:07 - Dünya