?>

Kırkpınar'a katılan pehlivan sayısında rekor bekleniyor

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, 657. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri için rekor sayıda pehlivan beklediklerini söyledi.

Spor - 7 yıl önce

EDİRNE

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, Belediye Meclisi toplantısı sonrası yaptığı açıklamada, 9-15 Temmuz tarihleri arasında gerçekleştirilecek 657. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri Festivali'ne rekor sayıda pehlivan beklediklerini, festival'in geçen yıla göre daha şenlikli bir şekilde geçeceğini vurguladı.

Kırkpınar'a 40 başpehlivan

Gürkan, Kırkpınar'ın olimpiyatlardan sonraki en eski spor organizasyonlarından olduğunu 657 yıldır kesintisiz devam ettiğini bildirdi.

Er Meydanı'na olan ilginin her yıl arttığını dile getiren Gürkan, şunları kaydetti:

"657 yıllık gelenek olan Kırkpınar Yağlı Güreşleri'ni düzenlemenin mutluluğunu, onurunu ve gururunu yaşıyoruz. 657'inci Kırkpınar'ın kentimize hayırlı olmasını diliyorum. Ekiplerimiz uzun süredir çalışıyor ve tüm tedbirler alındı. Tarihi geleneği, Türk'ün ata sporunu yaşatmaya devam edeceğiz. Bu yıl yine pehlivan katılımında rekor bekliyoruz. Her yıl kendi rekorumuzu kırdık. Geçtiğimiz yıl 2 bin 199 pehlivan kayıt yaptırmıştı. Bu yıl bu sayının yukarı çıkması muhtemel."

Gürkan, festivalin 9 Temmuz'da yapılacak açılış töreninin Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemine geçiş töreniyle aynı saate denk geldiğini belirtti.

Açılış töreni saatinin önceden belirlendiği için programın değişmeyeceğini aktaran Gürkan, "Birkaç yıldır böyle denk geliyor ama yapabilecek bir şey yok. Bizim açılış saatimiz Cumhurbaşkanlığı tören saatine denk geldi. Biz aylar öncesinden belirliyoruz bu saati. Bilindiği gibi biz Kırkpınar için ilk önce 2-8 Temmuz tarihini belirlemiştik. Seçimlerden dolayı 1 hafta erteledik. Şimdi de açılış saatleri denk geldi. Bizim açılış saatimiz 18.30, Ankara'daki tören 18.00 da başlıyor. Yapacak bir şey yok. Ülkemize hayırlı olsun. Yapılacak olan açılış törenine tüm meclis üyelerini ve halkımızı davet ediyorum." şeklinde konuştu.

Muhabir: Gökhan Zobar

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Dünya Kupası'nda Muslera ve Vida yoluna devam ediyor

2018-07-03 17:04 - Spor

400 bin İstanbullu bu sistemle susuz kalmaktan kurtuldu

2018-07-03 17:32 - Gündem

'Camilerimiz çocuklarımızla dolup taşıyor'

2018-07-06 18:37 - Çevre-Hayat

PKK/YPG sempatizanı 2 İngiliz tutuklandı

2018-07-06 03:02 - Asayiş

Acılı babalar telefonda konuştu

2018-07-04 02:02 - Asayiş

Bodrum'da korkutan yangın! Gözyaşlarına engel olamadılar

2018-07-05 20:02 - Asayiş

Taksim Meydanı’nda hareketli dakikalar

2018-07-04 22:32 - Asayiş

Milletvekilleri yarın yemin edecek

2018-07-06 15:48 - Politika

Ruhani'den ABD'ye 'petrol' tehdidi

2018-07-03 19:12 - Dünya

Borsa günü yükselişle tamamladı

2018-06-29 21:28 - Ekonomi

İlgili Haberler

Eden Hazard, Premier Lig Şöhretler Müzesi'ne seçildi

19:48 - Spor

Görme engelli halterciler, Mersin'de düzenlenecek Dünya Şampiyonası'nda yarışacak

17:58 - Spor

Real Madrid, Avrupa Süper Lig anlaşmazlığı nedeniyle UEFA'dan tazminat talep edecek

17:43 - Spor

NBA'de Philadelphia 76ers 4'te 4 yaptı

10:09 - Spor

Cumhurbaşkanlığı 6. Uluslararası Yat Yarışları'nın İstanbul etabı başladı

16:48 - Spor

Günün Manşetleri

AA foto muhabiri Jadallah, Cumhurbaşkanlığı Kültür ve Sanat Büyük Ödülü'ne layık görüldü

20:27 - Gündem

Lübnanlı uzmanlara göre, İsrail-Hizbullah savaşının yeniden başlaması "olası"

20:08 - Dünya

Almanya Başbakanı Merz: ABD ve Çin'in, teknolojik geleceği tek başına belirlemesine izin vereme

19:53 - Dünya

Eden Hazard, Premier Lig Şöhretler Müzesi'ne seçildi

19:48 - Spor

Dünya Bankası, emtia fiyatlarının 2026'da 6 yılın en düşük seviyesine gerileyeceğini öngördü

19:07 - Ekonomi