?>

Kırklareli'nde geride kalan sezonda 13 bin 500 ton hamsi avlandı

Karadeniz'e kıyısı bulunan Kırklareli'nin Kıyıköy ve İğneada açıklarında geride kalan sezon 13 bin 500 ton hamsi avlandı.

Ekonomi - 5 ay önce

Kırklareli

1 Eylül 2024'te av yasağının sona ermesiyle denize açılan balıkçı tekneleri, bu sezon bol miktarda hamsi avladı. İğneada ve Kıyıköy açıklarındaki hamsi bolluğu dolayısıyla, Trabzon, Samsun, Zonguldak, Yalova, Balıkesir, İstanbul, Sinop ve Rize'den çok sayıda tekne rotasını bu bölgeye çevirdi.

Kırklareli'nde kayıtlı 166 balıkçı teknesinin bulunduğunu belirten yetkililer, İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından 1696 tekneye hamsi avcılığı için e-seyir nakil onayı verildiğini bildirdi.

Kente gelen balıkçılar, sezonun büyük bölümünü Kıyıköy ve İğneada açıklarında geçirdi.

"Balıkçılarımız kurallara riayet ediyor"

İl Tarım ve Orman Müdürü Gökhan Karaca, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bu yıl Kırklareli'nden yaklaşık 16 bin ton hamsi, palamut, istavrit, tekir ve mezgit avlandığını söyledi.

Özellikle hamsi ve palamut bolluğunun balıkçının yüzünü güldürdüğünü ifade eden Karaca, "Balıkçılarımız için gerçekten güzel bir sezon geçirdik." dedi.

Kırklareli'nde geçen sezon 13 bin 500 ton hamsi yakalandığını ifade eden Karaca, kurallara uyarak avcılık yapan tüm balıkçılara teşekkür etti.

Sürdürülebilir avcılık için denetimlerin titizlikle yürütüldüğünü vurgulayan Karaca, "Balıkçılarımız kurallara riayet ediyor. Denetimlerde büyük sorun yaşamadık. Su ürünlerinde ve avcılıkta sürdürülebilirliğin sağlanması için bakanlığımızın koyduğu kurallara tam uyum sağlandı." diye konuştu.

Karaca, su ürünlerinde sadece avcılığın değil, yetiştiriciliğin de önemli bir yer tuttuğuna işaret ederek, Türkiye'nin bu alanda da önemli üretim miktarlarına ulaştığını kaydetti.

"Son 30 yılın en bereketli yılı"

Vize ilçesinin Kıyıköy beldesinde 42 yıldır balıkçılık yapan Bayram Ali Demir de bu yılın, son yılların en verimli sezonlarından biri olduğunu belirtti.

Kıyıköy'ün iklim ve doğal yapısının balıkçılık için çok uygun olduğunu anlatan Demir, "Bu sezon son yıllara göre en iyi sezonlardan biriydi. Balıkçılık sektörü beldemizde her geçen yıl daha da gelişiyor. Bu durum ülke ekonomisine de ciddi katkı sağlıyor." diye konuştu.

Özellikle hamsi bolluğunun balıkçının yüzünü güldürdüğünü dile getiren Demir, "Bu yıl hamsiden iyi gelir elde edildi. Balıkçılıkla uğraşan kimse bu sezon şikayet edemez ancak balıkçılık ekolojik dengeye çok bağlı. İklim şartları elverişli olunca bereketli bir sezon yaşanıyor." diye konuştu.

Demir, hamsi, palamut, tekir ve istavritin bu yıl oldukça bol avlandığını vurgulayarak, "1983 yılından bu yana balıkçılık yapıyorum. Son 30 yılın en bol yılıydı. Bu sene balıklarda havyar tuttu. Şimdi de yasağın başlamasıyla teknelerimizi yeni sezona hazırlıyoruz." dedi.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Vatikan'da papalık seçimi süreci 7 Mayıs'ta başlayacak

2025-04-28 15:52 - Dünya

Türkiye-Çin dostluğunun sembolü 10 bin fidan toprakla buluştu

2025-04-27 16:58 - Çevre-Hayat

Cumhurbaşkanı Erdoğan İtalya'ya gitti

2025-04-29 10:02 - Siyaset

TEKNOFEST KKTC için geri sayım başladı

2025-04-28 11:27 - Teknoloji

Süper Lig'e yükselen Trabzonspor Basketbol Takımı'nda hedef Avrupa

2025-04-25 12:53 - Spor

Bakan Bolat: Türkiye-Japonya Ekonomik Ortaklık Anlaşması müzakere aşamasındadır

2025-04-24 10:53 - Ekonomi

Djokovic, Roma'daki tenis turnuvasından çekildi

2025-04-30 08:22 - Spor

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz, KKTC Başbakanı Üstel ile görüştü

2025-04-29 17:03 - Siyaset

İstanbul'da 6,2 büyüklüğündeki depremin ardından 184 artçı sarsıntı kaydedildi

2025-04-24 00:03 - Gündem

İran'ın Bender Abbas Limanı'ndaki patlamada can kaybı 28'e yükseldi

2025-04-27 13:42 - Dünya

İlgili Haberler

Yeni KARDEMİR Yönetim Kurulu Başkanı Oflaz'dan açıklama

23:07 - Ekonomi

ECB: ABD ile ticaret gerilimleri Avro Bölgesi’nde tüketici davranışlarını etkiledi

16:17 - Ekonomi

Niğde'de elma bahçelerinde kuraklığa karşı havuzlu önlem

15:42 - Ekonomi

Fransa’nın kredi notu siyasi kriz ortasında bir haftada ikinci defa düşürüldü

15:37 - Ekonomi

Samsun'da kamu binaları enerjisini güneşten alacak

15:32 - Ekonomi

Günün Manşetleri

Fransa, Monako, Belçika, Lüksemburg ve Malta, Filistin Devleti'ni tanıdıklarını duyurdu

03:27 - Dünya

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Ne sınırlarımız içinde ne de bölgemizde teröre tahammülümüz yoktur

01:58 - Siyaset

A Milli Futbol Takımı'nın Bulgaristan maçı biletleri genel satışa çıkacak

01:52 - Spor

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın New York'ta ikili temasları sürüyor

01:37 - Gündem

Malta Başbakanı Abela, Filistin Devleti'ni resmen tanıdıklarını ilan etti

01:33 - Dünya