Kırımlı yetkililerden Cumhurbaşkanı Erdoğan’a ve Türkiye'ye çağrı!

Kırım Cumhuriyeti’nde çeşitli üst düzey görevlerde bulunan yetkili isimler, yayınladıkları bir bildiri ile Türkiye’nin, Kiev’de düzenlenecek gösteriler konusunda dikkatli olması çağrısında bulundular

Özel Haber - 5 yıl önce

HABER MERKEZİ
Kırım Cumhuriyeti’nde çeşitli üst düzey görevlerde bulunan isimler, “Kırım Halkının Türkiye Cumhuriyeti Liderliğine Çağrısı” başlığı altında yayınladıkları bir bildiri ile Türkiye’nin Rusya karşıtlarının Ukrayna’nın Başkenti Kiev’de düzenleyecekleri gösteriler konusunda dikkatli olması çağrısında bulundular.
İşte, “Kırım Halkının Türkiye Cumhuriyeti Liderliğine Çağrısı” başlığı altındaki o metin:
Türkiye’de 2016 yılında yaşanan darbe girişiminin ardından Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye devletinin sorgulandığı o dönemde, Rusya Federasyonu Devlet Başkanı Sayın Vladimir Vladimiroviç Putin’in Türkiye’ye yönelik tutarlı, ilkeli bir duruş ve destek vermesine yönelik teşekkürlerini iletti.
Daha sonra, 2018 yılında Türk Akımı Doğalgaz Boru Hattının deniz bölümünün tamamlanması töreninde konuşan Türk lider: “Biz, Rusya ile ikili münasebetlerimizin çerçevesini hiçbir zaman diğer ülkelerin taleplerin veya dayatmalarına göre belirlemedik… Devletin veya devletlerin egemenlik haklarını ihlal ederek kendi vatandaşlarına hizmet vermelerinin önüne geçecek baskıların hiç kimseye faydası olmayacaktır… Bizim için Rusya Federasyonu, uzun vadeli iş birliği yapabileceğimiz güvenilir bir dost… Sayın Putin ve Rus halkıyla dayanışmamızın ülkelerimiz için daha büyük projelerin, daha büyük müjdelerin habercisi olacağına inanıyorum…” dedi.
Bugünlerde, Rusya karşıtları, 23 Ağustos’ta Kiev’de Rus karşıtı bir etkinlikte, ülkemizin toprak bütünlüğünü ve egemenliğini sorgulamaya çalışıyorlar. 
Rusya Federasyonu Anayasası’nda yer alan Kırım’ın Rus statüsüne tecavüz ediyorlar. Aynı zamanda milli birlik konusunun Türkiye Cumhuriyeti için ne kadar önemli olduğunu bildikleri için sizlerin de desteğini almaya çalışmaktalar.
Halklarımız arasındaki iyi komşuluk ilişkilerini geliştirme ilkelerinden hareketle, Rus ve Türk liderleri arasındaki karşılıklı saygı ve dayanışma duygusundan hareketle, Türkiye Cumhuriyeti liderliğini; Kırım ile ilgili Rus karşıtı faaliyetlere katılmamasını sağlayacak önlemleri almaya çağırıyoruz. 
Kırım’ın Rusya ile Türkiye arasında bir dostluk ve işbirliği köprüsü olması gerektiğine inanıyoruz.”
“ÇAĞRI”YA İMZA ATAN İSİMLER…
Çağrı metni”nin altında yer alan imzalar ise şöyle sıralandı:
Vladimir Konstantinov - Kırım Cumhuriyeti Devlet Konseyi Başkanı, Aleksandr Formançuk – Kırım Cumhuriyeti Kamu Dairesi Başkanı, Sergey Tsekov – Kırım Rusları Bölgesel Kamu Kurumu Başkanı, Anastasiya Gridçina – “Kırım Ukraynalıları” Bölgesel Kamu Kurumu Başkanı, Çingiz Yakubov – Rusya Federasyonu Devlet Başkanlığı Milletlerarası İşler Konseyi Üyesi, Kırım Cumhuriyeti’ne bağlı Kırım Tatar Halk Şurası Başkan Yardımcısı, Roman Çegrinets – “Kırım Belarusluları” Kırım Cumhuriyeti Bölgesel Ulusal-Kültürel Özerklik Kamu Kurumu Başkanı, Yuriy Gempel – Kırım Cumhuriyeti Devlet Konseyi Halk Diplomasisi Komitesi Başkanı, “Wiedergeburt” Kırım Cumhuriyeti Almanları Derneği Başkanı, İvan Şonus – “Tavrida” Kırım Cumhuriyeti Bölgesel Ulusal-Kültürel Özerklik Kamu Kurumu Başkanı, Grigoriy Rikman – Simferopol Yahudi Ulusal-Kültürel Özerklik Konseyi Başkanı, Ervin Musayev – Genç Milletvekilleri Odası Üyesi, Bahçesaray Kent Konseyi Başkan Yardımcısı, İvan Abajer – “Paisiy Hilendarskiy” Kırım Cumhuriyeti Bulgarları Derneği Yönetim Kurulu Başkanı.
.
dikGAZETE.com

Haftanın Öne Çıkanları

AK Parti'nin tarihçi milletvekili Özşavlı, gizli belgeler ışığında Ermeni terörizmini kitaplaştı

2021-08-19 16:56 - Siyaset

Hollanda Kovid-19 tedbirlerini tamamen kaldırmaya hazırlanıyor

2021-08-15 00:14 - Gündem

İsrail'de 50 yaş üstüne ve sağlık çalışanlarına üçüncü doz Kovid-19 aşısı yapılacak

2021-08-13 15:41 - Dünya

Pakistan Cumhurbaşkanı Alvi: Pakistan, Kuzey Kıbrıs’taki Kıbrıs Türk’ü kardeşlerimizin yanındadır

2021-08-15 18:46 - Dünya

Çin, DSÖ'nün Kovid-19'un kökenlerine yönelik yeni inceleme çağrılarını reddetti

2021-08-13 19:02 - Dünya

2021 CEV Kadınlar Avrupa Voleybol Şampiyonası yarın başlayacak

2021-08-17 14:56 - Spor

Kastamonu'daki sel felaketinde evinde mahsur kalan 97 yaşındaki Ahmet dede helikopterle kurtarı

2021-08-14 17:02 - Çevre-Hayat

Altay, Mısırlı Ahmed Yasser Rayan’ı transfer etti

2021-08-18 02:41 - Spor

Düşen yangın söndürme uçağının enkazındaki yangın görüntüleri

2021-08-14 21:46 - Gündem

Taliban Kabil’de! Sırada ‘Büyük Özbekistan’ veya ‘Güney Türkistan’ projesi!

2021-08-17 09:09 - En Son Yazılar

İlgili Haberler

Rus siyasetbilimci Bovt: Türkiye Karadeniz’de moratoryum konusunda Rusya ve Ukrayna’ya baskı yapabilir

00:32 - Özel Haber

Rusya’da ChestnyZnak Global şirketinden iş dünyasına altın gibi öğütler

19:06 - Özel Haber

Sadıgzade: Mekke Anlaşması, yeni güvenlik mimarisinin oluşumuna işaret ediyor

00:02 - Özel Haber

Rus Ekonomist Yermilova: Türkiye’nin boğazlardaki kısıtlamaları küresel gıda fiyatlarını artırabilir

17:08 - Özel Haber

Rusya Ekonomi Üniversitesi Dekanı Seleznyov: Boğazlar’daki kısıtlamalar Ukrayna ekonomisini olumsuz etkiliyor

16:48 - Özel Haber

Günün Manşetleri

Enflasyonla mücadelenin desteklenmesi için motorine kademeli ÖTV uygulanacak

00:27 - Ekonomi

Kolombiya'da 7,4 büyüklüğündeki depremde ölenlerin sayısı 239'a çıktı

00:23 - Dünya

İsrail ordusu, Filistin topraklarını gasbeden İsraillilerin kuşattığı Kusra beldesine piyade taburu

00:17 - Dünya

Organ bağışında 143 bin 887 kişi dijital vasiyet oluşturdu

00:03 - Gündem

Dışişleri Bakanı Fidan Türkiye'nin Libya'daki yapıcı rolünü sürdüreceğini belirtti

23:58 - Gündem