?>

Kırgızistan'dan deprem bölgesine yardım seferberliği

Kırgızistan, "asrın felaketi" olarak nitelenen Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenenler için toplanan insani yardımın ilk kısmını gönderdi.

Dünya - 3 yıl önce

Bişkek

AA muhabirinin edindiği bilgiye göre, Kırgızistan İçişleri Bakanı Ulan Niyazbekov'un koordinesinde, Türkiye'deki deprem bölgesine battaniye, çadır, çadır için yatak, uyku tulumu ve ısıtıcılardan oluşan 3 ton yardım gönderildi.

Türkiye'nin Bişkek Büyükelçiliği de toplama merkezlerine getirilen yaklaşık 6 ton yardımı, Türk Hava Yolları ve Pegasus aracılığıyla gönderdi. Yardımların çoğu kışlık giysi, battaniye, yastık, uyku tulumu, bebek bezi, hijyen malzemeleri ve gıdadan oluştu.

Maliye Bakanlığının açtığı hesaba 141 bin dolar yattı

Kırgızistan Maliye Bakanlığı, Türkiye'deki depremzedeler için yardım toplamak amacıyla açılan banka hesabına bugüne kadar 141 bin dolar yattığını duyurdu.

Yardım kampanyasına, Cumhurbaşkanlığı yetkililerinin ve çalışanlarının yanı sıra Kırgızistan'ın Batken Valiliği, Batken Belediyesi, Kırgızistan Devlet Radyo ve Televizyon Kurumu (UTRK), Bişkek Belediyesi, Bişkek ilçe belediyeleri, Bişkek İl Sağlık Müdürlüğü yetkilileri ve çalışanları destek verdi.

Türkiye'nin Bişkek Büyükelçiliği, Batken Belediyesi ve Bişkek Belediyesi'nin dört ilçede oluşturduğu toplama yerlerinde yardım seferberliğinin sürdüğü öğrenildi.

Manas Üniversitesinden aileleri deprem bölgesinde olan 26 öğrenciye destek

Kırgızistan-Türkiye Manas Üniversitesi'nde (KTMÜ) okuyan 26 öğrencinin ailesinin deprem bölgesinde olduğu bildirildi.

KTMÜ Rektörü Prof. Dr. Alpaslan Ceylan, yaptığı açıklamada, depremde aileleri etkilenen öğrencilere aylık nakdi yardımın yanı sıra ücretsiz yurt ve yemek imkanı sağlanmasını kararlaştırdıklarını belirtti.

Üniversite öğrencilerinin, Türkiye'nin Bişkek Büyükelçiliğinde toplanan yardımların tasnifinde gönüllü görev aldıklarını anlatan Ceylan, öğretim görevlilerinin de depremzedeler için nakdi yardım topladıklarını aktardı.

Ceylan, AFAD eğitimi alan öğrencileri deprem bölgesine gönderdiklerini ve çadır kurulumunda yardımcı olabilecek yüzlerce öğrenciyi göndermeye hazır olduklarını bildirdi.

Ahıska Türkleri depremde hayatını kaybedenler için Kur'an-ı Kerim okudu

Başkent Bişkek'te yaşayan Ahıska Türklerinin kurduğu Dostluk Sağlık, Eğitim ve Yardımlaşma Vakfı üyeleri de düzenledikleri programda, Türkiye'nin Bişkek Büyükelçiliği, TİKA Bişkek Program Koordinatörlüğü, Kırgızistan-Türkiye Manas Üniversitesi ve Kırgızistan Ahıska Türkleri Derneği yetkilileri ile buluştu.

Depremlerde hayatını kaybedenler için Kur'an-ı Kerim'in okunduğu ve duaların edildiği programda, Ahıska Türklerinin nakdi ve ayni yardım kampanyalarının sürdüğü belirtildi.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Tarih Felsefecisi, Araştırmacı Yazar Erkan Trükten neden Cumhurbaşkanı Adayı olduğunu açıkladı

2023-02-04 09:04 - Özel Haber

Atakaş Hatayspor son dakika golüyle kazandı

2023-02-05 18:23 - Spor

Azerbaycan'da Türkiye'deki depremzedeler için yardım kampanyaları başlatıldı

2023-02-07 11:52 - Dünya

Depremden etkilenen vatandaşların bazıları misafir edilmek üzere Bodrum'da getirildi

2023-02-07 07:33 - Gündem

Bulgaristan Enerji Bakanı Hristov, Avrupa'ya gaz tedarikinde kilit rol oynadıklarını söyledi

2023-02-06 23:39 - Ekonomi

TBMM'den Kahramanmaraş merkezli depremlerle ilgili ortak bildiri

2023-02-07 16:52 - Siyaset

Depremler sonrasında otobüs firmalarının fiyat artırdığı yönündeki iddialar inceleniyor

2023-02-06 22:29 - Gündem

İstanbulspor evinde Alanyaspor'u 2-1 mağlup etti

2023-02-05 15:56 - Spor

Avrupa'nın 5 büyük liginde görünüm

2023-02-06 11:32 - Spor

Marmara Bölgesi'nde yarın fırtına bekleniyor

2023-02-04 15:45 - Gündem

İlgili Haberler

İspanya ve Portekiz'de Nisan ayındaki elektrik kesintisi 'türünün ilk örneği' olarak kaydedildi

00:12 - Dünya

Anket: ABD'de halkın yüzde 59'u İsrail'e karşı olumsuz görüş taşıyor

00:27 - Dünya

Hamas, Trump'ın planını kısmen kabul ederken bazı maddelerde müzakere istedi

23:32 - Dünya

ABD Kongre üyesinden Küresel Sumud Filosu yolcularını alıkoyan İsrail'e tepki

22:42 - Dünya

İsrail, Lübnan'ın güneyinde UNIFIL askerlerinin yakınına bomba attı

22:08 - Dünya

Günün Manşetleri

Türkiye'den Trump'ın Gazze'de ateşkes planına Hamas'ın verdiği cevapa ilişkin aç

02:18 - Gündem

Anket: ABD'de halkın yüzde 59'u İsrail'e karşı olumsuz görüş taşıyor

00:27 - Dünya

Türk Devletleri İşbirliği Günü'nde İstanbul ve Ankara'daki bazı köprü ve binalar turkuaza büründü

00:12 - Çevre-Hayat

İspanya ve Portekiz'de Nisan ayındaki elektrik kesintisi 'türünün ilk örneği' olarak kaydedildi

00:12 - Dünya

İstanbul'da bazı bölgelerde sağanak etkili oluyor

23:58 - Gündem