?>

Kınık Höyük'te bir tapınak daha bulundu

Yaklaşık 2 yıl önce Pers dönemine ait 2 bin 500 yıllık tapınak bulunan Niğde'nin Altunhisar ilçesine bağlı Yeşilyurt köyü yakınlarındaki Kınık Höyük'te, bu kez de Helenistik döneme ait 2 bin 100 yıllık tapınak ortaya çıkarıldı.

Kültür Sanat - 7 yıl önce

NİĞDE

Niğde'de Kınık Höyük'te devam eden kazı çalışmalarında, Helenistik döneme ait 2 bin 100 yıllık tapınak bulundu.

Altunhisar ilçesine bağlı Yeşilyurt köyü yakınlarındaki Kınık Höyük'te, devam eden kazı çalışmalarını, İtalyan ve Türk arkeologlar yürütüyor. Yaklaşık 2 yıl önce Pers dönemine ait 2 bin 500 yıllık tapınak bulunan höyükte, bu kez de Helenistik döneme ait 2 bin 100 yıllık tapınak ortaya çıkarıldı.

Kazı başkanı ve New York Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Lorenzo D'Alfonso, kazı alanında gazetecilere yaptığı açıklamada, kazılarda Helenistik dönem ve geç Pers dönemine ait tapınak bulduklarını belirtti.

Kınık Höyük’te ilk olarak yaklaşık 2 yıl önce geç Pers dönemine ait 2 bin 500 yıllık tapınak bulduklarını anımsatan D'Alfanso, "Tapınağı bulduğumuz yerin hemen alt kısmında kazılara devam ettik ve günümüzden 2 bin 100 yıl öncesine Helenistik dönemine ait bir tapınak daha ortaya çıkardık. Kınık Höyük'te, M.Ö. 30. yıldan itibaren herhangi bir şehir, yerleşim olmadığı tahmin ediliyor. Burada ayrıca seramikten parça parça boğa heykeli bulduk." dedi.

İl Kültür ve Turizm Müdürü Basri Akdemir de kazı çalışmalarının 8. yılına girdiğini söyledi.

Melendiz Dağı güney yamaçlarındaki yüzey araştırmaları kapsamında yapılan incelemelerden sonra burada kazı çalışması yapılması yönünde karar alındığına dikkati çeken Akdemir, "Kazılar düzenli olarak her yıl devam ediyor. Prof. Dr. Lorenzo D'Alfonso'nun başkanlığında yürütülen bu kazılar da demir çağ ve Helenistik dönemindeki yerleşim yerleriyle ilgili kazılar yapılıyor. 2011'den beri bu kazılarda 207 taşınabilir kültür varlığı Niğde Müzesine kazandırıldı. Daha önce burada önemli bir tapınak ortaya çıkarılmıştı." diye konuştu.

Muhabir: Hamza Tav, Abdullah Özkul

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Fenerbahçe taraftarının önüne çıkıyor

2018-07-20 12:37 - Spor

Cumhurbaşkanlığından '15 Temmuz' videosu

2018-07-15 01:32 - Gündem

Arçelik derin dondurucularda yaz fırsatı

2018-07-20 14:24 - Ekonomi

Savunma sanayisinde 'Başkanlık' değişimi

2018-07-18 16:32 - Gündem

Mısır, Refah Sınır Kapısı'nı kapatıyor

2018-07-17 05:32 - Dünya

VSY Biotechnology iki önemli buluşun patentini aldı

2018-07-20 13:54 - Ekonomi

MİT'te '15 Temmuz etkinliği' düzenlenecek

2018-07-15 14:02 - Gündem

Dünyanın en değerli spor kulübü değişmedi

2018-07-19 02:31 - Spor

Vakıf Katılım, altın transfer hizmetini hayata geçirdi

2018-07-17 18:50 - Ekonomi

İsrail'in felç ettiği Filistinli çocuk Türkiye'de tedavi olmak istiyor

2018-07-18 15:32 - Çevre-Hayat

İlgili Haberler

Düzceli üniversite öğrencisi, Filistinlilerin acılarını ve umutlarını tuvaline taşıyor

11:47 - Kültür Sanat

İstanbul'da "Şair Nabi'nin İzinde" programı kapsamında anma etkinlikleri düzenlendi

14:17 - Kültür Sanat

'Star Wars: Empire Strikes Back in Concert' Harbiye'de sanatseverlerle buluştu

09:07 - Kültür Sanat

Karadenizli yaşlı kadınları tasvir ettiği taş bebekler ev hanımının gelir kapısı oldu

13:12 - Kültür Sanat

THK'nın 100. yılına özel 'Bir Tayyareci Vecihi Hürkuş' oyunu sahnelendi

23:52 - Kültür Sanat

Günün Manşetleri

Dolandırıcı organize suç örgütlerine yönelik operasyonlarda 230 şüpheli yakalandı

08:38 - Gündem

BBC'nin yayınlamayı reddettiği Gazze belgeselini Channel 4 kanalı ekrana taşıyacak

08:33 - Dünya

Tanıyalım mı? Bizanslı Gözüyle Türkler -Ramazan Topraklı yazdı-

07:07 - En Son Yazılar

TİH’in hedefi büyük: Rum kesimi dahil tüm Ada için iltihak vizyonu! -Ömür Çelikdönmez yazdı-

06:07 - En Son Yazılar

2025 FIFA Kulüpler Dünya Kupası'nda Bayern Münih çeyrek finale yükseldi

01:28 - Spor