?>

Kilo vermek için başladığı badmintonda zirveyi hedefliyor

Badmintonda 8 yılda iki Avrupa üçüncülüğü kazanan Sinem Yıldız, yeni başarılara imza atmak için çalışmalarını sürdürüyor.

Çevre-Hayat - 1 yıl önce

Tekirdağ

Tekirdağ'da annesinin yönlendirmesiyle zayıflamak için başladığı badmintonda 8 yılda iki Avrupa üçüncülüğü elde eden Sinem Yıldız (18), uluslararası organizasyonlarda kürsünün zirvesinde yer almayı hedefliyor.

Yıldız, annesinin ısrarıyla 10 yaşında zayıflamak için başladığı badmintonda kısa sürede kendini geliştirerek yurt içi ve yurt dışında şampiyonalara katıldı.

Başarılarıyla adından söz ettiren Yıldız, 2020'de milli takıma seçilerek Fransa'da düzenlenen 15 Yaş Altı Badminton Avrupa Şampiyonası'nda bronz madalya kazandı.

Yıldız, bu yıl 26 Kasım-5 Aralık tarihlerinde İspanya'da düzenlenen Avrupa Gençler Badminton Şampiyonası'nda ise karışık çiftlerde bronz madalya elde ederek derecelerine yenisini ekledi.

Badmintonda 8 yılda 2 Avrupa üçüncülüğü ve Türkiye şampiyonluklarının da arasında yer aldığı 25 derece elde eden Yıldız, Türkiye'yi uluslararası organizasyonlarda temsil ederek madalyalarına yenilerini eklemeyi amaçlıyor.

"Her zaman şampiyon olmayı hedefliyoruz"

Yıldız, AA muhabirine, en son katıldığı Avrupa Şampiyonası'nda ülkesini en iyi şekilde temsil ettiği için mutlu olduğunu söyledi.

Her zaman kürsüde olmak istediğini ifade eden Yıldız, şunları kaydetti:

"Hedefimiz şampiyonluktu. Her zaman şampiyon olmayı hedefliyoruz. Avrupa kürsüsünde olmanın yaşattığı gurur ve heyecan daha farklı. Biraz buruk ama çok gururluyuz. Ülkemizi en iyi şekilde temsil ettiğimize inanıyorum. Badmintonda bugüne kadar 25 madalya kazandım. İki Avrupa üçüncülüğü elde ettim. Birçok uluslararası maçta şampiyonluklarım ve Türkiye şampiyonluğum var. Bu spora başlama amacım kilo vermek ve eğlenmekti. İlerleyen zamanda hedefler büyüdü. Şimdi daha büyük hedeflerimiz var."

Yıldız, her zaman başarılarıyla adından söz ettiren bir sporcu olmak istediğini, Türkiye'yi temsil etmenin gurur verici olduğunu dile getirdi.

Mert: "Şampiyonluğu kıl payı kaçırdık"

Badrminton Milli Takımı ile Tekirdağ Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Antrenörü Hüseyin Mert, Sinem Yıldız'ın başarılarının kendilerini gururlandırdığını aktardı.

Sporcusunun katıldığı her şampiyonada farklı bir deneyim kazandığını dile getiren Mert, "Avrupa Şampiyonası bizim için güzel sonuçlarla tamamlandı. Şampiyonluğu kıl payı kaçırdık. Bizi yarı finalde yenen Fransa şampiyon oldu. Takım halinde de şampiyon olan Danimarka'ya yenilmiştik. Çok küçük farklarla daha güzel dereceleri kaçırdık." ifadelerini kullandı.

Mert, sporcusunun önümüzdeki yıl büyükler kategorisinde mücadele edeceğini belirterek, "Büyüklerde de başarılarına yenilerini ekleyerek yolumuza devam etmek istiyoruz. Bundan sonra büyüklerde her sporcunun hayali olan olimpiyat olur inşallah. Çalışmalarımızı ona göre yapıyoruz. Federasyon da gelecek vadeden sporcular için önemli çalışmalar yapıyor. Sporcularımızı dünya şampiyonaları ve olimpiyatlara taşımak istiyoruz." şeklinde konuştu.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Ant Yapı Rusya İdari İşler Müdürü Hayri Tokman, Özbek yetkililerle görüştü

2024-12-29 06:20 - Özel Haber

Fenerbahçe'nin gol raporu

2024-12-24 11:23 - Spor

89. Büyük Atatürk Koşusu yapıldı

2024-12-29 14:08 - Spor

NBA'de Alperen Şengün'ün 38 sayısı Rockets'ın galibiyetine yetmedi

2024-12-28 10:52 - Spor

Kuraklık nedeniyle çekilen Büyük Menderes Nehri yağmur sularıyla yeniden canlandı

2024-12-25 17:42 - Çevre-Hayat

Yerli ve yabancı roman karakterleri okul koridorlarında hayat buldu

2024-12-26 12:53 - Magazin

THY Avrupa Ligi'nde ertelenen Paris Basketbol-Fenerbahçe Beko maçı 3 Mart'ta oynanacak

2024-12-28 15:50 - Spor

İstanbul Üniversitesi-Cerrahpaşa Veteriner Fakültesi Hayvan Hastanesi açıldı

2024-12-23 19:12 - Çevre-Hayat

NBA'de Alperen Şengün'ün "double double"ı Houston'a galibiyeti getirdi

2024-12-27 11:55 - Spor

Muğla'daki helikopter kazasında ölen pilotun cenazesi, Mersin'de defnedildi

2024-12-23 17:02 - Gündem

İlgili Haberler

Hatay'da anaokulu öğrencileri doğayla iç içe yapılan eğitimlerle geleceğe hazırlanıyor

14:18 - Çevre-Hayat

Caretta caretta "Tuba" ikinci turunda Ege ve Akdeniz'den ayrılmadı

14:12 - Çevre-Hayat

Bozkırdaki çocuklar belediyenin desteğiyle kulaç atmayı öğreniyor

13:07 - Çevre-Hayat

Kar kalınlığının yer yer 2 metreyi aştığı Hakkari'de besiciler zorlu mesaide

12:43 - Çevre-Hayat

Bursa'da ormanda yürüyen anne yaban kedisi ve yavruları fotokapanla görüntülendi

12:37 - Çevre-Hayat

Günün Manşetleri

Zırhlı kara aracı üreticisi FNSS'de bayrak değişimi

18:27 - Ekonomi

ABB'nin konser harcamalarına ilişkin davada 14 sanık hakim karşısında

18:22 - Gündem

İran'daki gösterilerde çıkan olaylarda şu ana kadar 568 polis ile 66 Besic mensubu yaralandı

18:17 - Dünya

ABD baskısı altındaki Venezuela hükümetinden birlik mesajı

18:12 - Dünya

Yurtta hafta boyunca soğuk ve yağışlı hava etkili olacak

17:47 - Gündem