Kılıcı tutmayı bilmeyen Tekmanlı Abdullah eskrimdeki yükselişiyle antrenörünü şaşırttı

Erzurum'un Tekman ilçesinde tavsiyeyle eskrime başlayan 11 yaşındaki Abdullah Korkmaz, ilk günlerde kılıcı nasıl tutacağını dahi bilmezken, 6 ayda elde ettiği şampiyonluk ve gösterdiği gelişimle antrenörünü şaşırttı.

Spor - 1 ay önce

Eski milli sporcu ve eskrim antrenörü Can Taşkıran'ın çabalarıyla geçen yılın ekim ayında ilçede daha önce bilinmeyen bir branşla tanışan Korkmaz, kısa sürede gösterdiği gelişimle dikkati çekti.
Kılıcı ilk başlarda nasıl tutacağını bilmeyen Abdullah, kışın çetin geçtiği ilçede kar, tipi demeden antrenmanlara düzenli olarak katıldı.
Genç sporcu Abdullah Korkmaz, 6 aylık yoğun çalışmanın ardından 28-29 Mart 2026'da katıldığı Elazığ'daki Ulusal Anadolu Kupası'nda şampiyonluğa ulaştı.
Başarısıyla antrenörünü şaşırtan Abdullah, milli sporcu olmayı hedefliyor.
Eskrim antrenörü ve il temsilcisi Can Taşkıran, 15 yıl aktif sporculuktan sonra Tekman'da antrenörlük yaptığını söyledi.
İlçede okulda başlayan eğitimler sonrası çalışmalarını spor salonuna taşıdıklarını belirten Taşkıran, şöyle konuştu:
"Abdullah çok özel bir sporcu. Disiplinli, öz güvenli ve çalışmayı seven bir çocuk. Coğrafi konum nedeniyle şartlar olumsuz geçiyor. Okullar tatil olmuştu ama civar evlerde oturan sporcular gelir diye antrenmanı iptal etmedim. Antrenmana gelince sadece Abdullah'ı gördüm ve 'nasıl geldin' dedim çünkü evi çok uzak. Kar ve tipi yüzünden geleceğini düşünmüyordum. Yürüyerek geldiğini söyledi. 'Ayakların ıslanmış' dedim, onun da bana 'hocam başarı için bazen ıslanmak gerekiyor' demesi beni çok gururlandırdı."
Taşkıran, minik sporcunun çok gayretli olduğunu ifade ederek, "Altı aydır çalışıyoruz ve burada olmadığım zamanlar benim söylediğim hareketleri evde deniyor. Hiçbir antrenmanı kaçırmıyor. Yakın zamanda kolu incindi buna rağmen devam ediyor. Elazığ'da ulusal bir müsabakada salona girerken bana 'hocam şampiyon olacağım' dedi. İnandım dediğimiz gibi de oldu. Yüreği ve disipliniyle çıktı, şampiyonluğu ilçemize kazandırdı. Bizim için güzel bir motivasyon oldu. İnşallah diğer sporcularımız da bu başarıya erişecek. Amacımız fiziksel ve zihinsel gelişimlerini sağlayıp Avrupa ve dünyada şampiyon olmalarını sağlamak." diye konuştu.
İlçede daha önce böyle bir branşın olmadığını anlatan Taşkıran, "Ulusal düzeyde herhangi bir başarı yoktu. Bu başarının gelmesi çok ses getirdi. Fizik olarak güçlü ve yetenekli olması nedeniyle yaptığımız hareketleri çabuk öğreniyor. Altı aydır devam ediyor ama rakipleri yaklaşık 3-4 yıllık sporcular. Bunlarla mücadele etti ve yendi. Çok şaşırdım. Beş yıllık antrenörüm ilk defa böyle bir şeyle karşılaşıyorum. Mücadele azmi beni gerçekten çok büyüledi. Daha iyi neler yapabiliriz bunun için çalışıyoruz. İleride kesinlikte ülkemizi Avrupa ve dünya şampiyonalarında temsil edecek." değerlendirmesinde bulundu.
Sporcu Abdullah Korkmaz da ilk geldiğinde kılıcı dahi tutmayı bilmediğini aktardı.
Çabalayıp Elazığ'da şampiyon olduğunu söyleyen Abdullah, "Şimdi İzmir'de maçımız var, orada da birinci olup yurt dışında ülkemi temsil ederek İstiklal Marşı'nı okutmak istiyorum. Eskrimi çok seviyorum, rakibinin ne yapacağını tahmin etmek, korkutmak güzel bir spor. Küçükken internette görmüştüm, keşke burada da olsa demiştim Can hocamız ortaya çıkınca yaptık. Avrupa ve dünyada şampiyon olup Türkiye'yi temsil etmek ve kaymakam olmayı istiyorum." ifadelerini kullandı.
Kaynak: AA
dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Bakan Göktaş: İslam ülkelerinden genç kadınları ortak bir gelecek fikri etrafında buluşturmaya gayret edeceğiz

2026-06-24 20:07 - Siyaset

İspanya, Uruguay'ı 1-0 mağlup ederek gruptan çıktı

2026-06-27 08:08 - Spor

İzmir'de kaza ihbarına giden itfaiye aracı devrildi, 2 itfaiyeci yaralandı

2026-06-28 17:27 - Asayiş

AB uçuş emniyeti kurumu, Orta Doğu ve Basra Körfezi için "uçuş uyarısı"nı 1 Temmuz’a uzatt

2026-06-24 14:17 - Dünya

Uzmanlardan Venezuela'daki depremlerin ardından güçlü artçı uyarısı

2026-06-25 16:27 - Gündem

Durand Hattı’nda yeni düğüm: Asya’nın kronik krizinde Türkiye’nin dengeli diplomasi sınavı -Mehmet Yıldırım yazdı-

2026-06-30 07:36 - En Son Yazılar

DOSYA: Türk devletlerinin enerjisi ve Avrupa'nın ilgisi

2026-06-24 13:33 - Dünya

İki büyük depremin meydana geldiği Venezuela'da halk yakınlarına ulaşmaya çalışıyor

2026-06-27 11:32 - Dünya

Suudi Arabistan’da ulusal petrol şirketi Aramco'ya ait helikopterin düşmesi sonucu 14 kişi öldü

2026-06-28 15:23 - Dünya

Madame Margaret’ın Pansiyonu -Arzu Leyal, yazdı-

2026-06-28 07:34 - En Son Yazılar

İlgili Haberler

Samsunspor, yeni sezona galibiyetle başlamak istiyor

10:03 - Spor

Beşiktaş, UEFA Avrupa Ligi'nde yarın Hradec Kralove'u ağırlayacak

09:47 - Spor

UEFA Şampiyonlar Ligi'nde üçüncü eleme turu rövanş maçları tamamlandı

00:17 - Spor

Fenerbahçe, play-off turuna galibiyetle yükseldi

23:48 - Spor

Fenerbahçe tur atladı

23:28 - Spor

Günün Manşetleri

Borsa güne yatay seyirle başladı

10:13 - Ekonomi

Pentagon'un raporunda, Yemen'deki hava saldırılarında 153 sivilin öldürüldüğü bildirildi

09:43 - Dünya

Dış ticaret mevzuatına aykırı davranan firmalara yönelik 7 ayda 8,9 milyar lira ek tahakkuk ve ceza

09:27 - Ekonomi

Tarım ve Orman Bakanlığı kontrolüne tabi bazı ürünlerin ülkeye girişine ilişkin düzenleme yapıldı

09:07 - Ekonomi

Ümmü’l-Mü’minin Hazreti Hatice: İmanın, vefanın ve fedakârlığın sembolü -Hülya Ayhan yazdı-

08:34 - En Son Yazılar