?>

Kılıçdaroğlu, iktidara işsizlik üzerinden yüklendi

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, “Güzel şeyler size anlattılar, belki güzel şeyler duymaya ihtiyacımız var ama bazen yanlışımız nedir, eksiğimiz nedir bunları da duymaya ihtiyacımız var. Bunları da dillendirmeye ihtiyacımız var. Doğrular bazen acıdır ama doğruları

Siyaset - 10 yıl önce

Türkiye İşçi Sendikaları Konfederasyonu (TÜRK-İŞ) 22. Olağan Genel Kurulu Ankara Büyük Anadolu Otel’de başladı. Genel Kurul’da konuşma yapan Kılıçdaroğlu, bir ülkede demokrasinin varlığının muhalefetle olduğunu belirterek, “Bir yerde muhalefet yoksa orada demokrasi yok demektir. Bir başka önemli kural daha var. Örgütlü toplum. İnsanlar bir araya gelmeli örgütlemeli. Dolayısıyla demokrasilerde olmazsa olmaz kurallardan bir tanesi de sendikacılıktır. Bir araya gelmeli, insanlar örgütlenmeli ve haklarını aramalıdırlar. Güzel şeyler size anlattılar, belki güzel şeyler duymaya ihtiyacımız var ama bazen yanlışımız nedir, eksiğimiz nedir bunları da duymaya ihtiyacımız var. Bunları da dillendirmeye ihtiyacımız var. Doğrular bazen acıdır ama doğruları dile getirmek her şeyden önce benim görevimdir” değerlendirmesinde bulundu.

“Bir devlet akılla yönetilir, sağduyuyla yönetilir, sabırla yönetilir” diyen Kılıçdaroğlu, şunları kaydetti:

“Tarihin bütün evrelerinde sultanlara, padişahlara verilen bütün yazılarda, raporlarda, kitaplarda hep böyle yazılır. Devleti akılla, adaletle yönetin derler. ‘Adalet mülkün temelidir’ oradaki mülk devlet demektir. Devletin varlığı o devlette yaşayan bütün yurttaşların, bütün vatandaşların huzur içinde yaşamasıdır aynı zamanda. Adaletin olduğu, herkesin karnının doyduğu, sokaklarında huzurla gezdiğimiz bir Türkiye hepimizin ortak özlemidir.”

“İŞSİZLİK BÜTÜN KÖTÜLÜKLERİN ANASIDIR”

Türkiye’nin en büyük sorunlarından birinin işsizlik olduğunu belirten Kılıçdaroğlu, “Türkiye’nin en temel sorunu nedir diye sorarsanız; işsizlik. İşsizlik bütün kötülüklerin anasıdır arkadaşlar. Bir insan işsizse her şeyi yapabilir. Geçinmek zorundadır, karnını doyurmak zorundadır, evliyse çoluk çocuğunun karnını doyurmak zorundadır; onların geleceğini güvence altına almak zorunda. Peki işsizlik konusunda size bugüne kadar ne vaat edildi merak ediyorum. ‘Biz işsizliği önleyeceğiz’ diye sizin önünüze çıkıp, gelip burada konuşma yapıp, ‘Evet işsizliği şöyle önleyeceğiz’ diye bir şey söylediler mi size. Ben 13 yıldır duymadım. Mecliste de duymadım. Eğer bir siyasal iktidar işsizlik sorununu çözemiyorsa, o sorunun da altında kalmışsa devleti akılla yönetmiyor demektir, basiretle yönetmiyor demektir” şeklinde konuştu. 

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Oğuzhan'ın hedefinde Avrupa'dan üç kulüp var

2015-12-01 18:34 - Spor

Davutoğlu'ndan Putin’e çağrı: 'Tansiyonu düşürelim'

2015-12-03 21:03 - Siyaset

Bu kadarına da pes: Evlerinde doğal gaz var ama...

2015-12-02 16:50 - Genel

Davutoğlu: 'Sovyet propaganda makinesi vardı, her gün değişik yalanlar üretirdi'

2015-12-03 17:03 - Siyaset

Şiddet gören kadına devlet sahip çıktı

2015-12-02 11:33 - Gündem

Potada derbi haftası

2015-11-27 13:40 - Spor

Adobe, Flash’a Elveda Demeye Hazırlanıyor

2015-12-02 19:37 - Teknoloji

Gürcistan Savunma Bakan Yardımcısı Rusya krizini değerlendirdi

2015-12-03 11:33 - Gündem

iPhone 6c ne zaman çıkacak?

2015-12-03 13:24 - Teknoloji

Asgari Ücret Tespit Komisyonu toplandı

2015-12-02 14:09 - Ekonomi

İlgili Haberler

Dışişleri Bakanı Fidan, Katarlı mevkidaşı Al Sani ile Doha'da bir araya geldi

21:03 - Siyaset

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Terörsüz Türkiye'yi sabırla, cesaretle, samimiyetle inşa ediyoruz

16:38 - Siyaset

Milli Savunma Bakanı Güler, Suriye'nin Savunma ve Dışişleri bakanlarıyla bir araya geldi

16:18 - Siyaset

TBMM Başkanı Kurtulmuş, Gürcistan Cumhurbaşkanı Kavelaşvili ile görüştü

15:57 - Siyaset

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Acar: AK Parti vizyonunu, misyonunu sürdürmeye devam edecektir

14:33 - Siyaset

Günün Manşetleri

Brezilya lideri Lula da Silva'dan, ABD'nin ülkesine yönelik insan hakları raporuna tepki

02:38 - Dünya

General ve amiral atamaları Resmi Gazete'de

01:13 - Gündem

UAEA: Zaporijya Nükleer Santrali'nde salı günü duman görüldü ancak nükleer güvenlik etkilenmedi

00:37 - Dünya

UEFA Süper Kupa'nın sahibi Paris Saint-Germain

00:23 - Spor

Fransa, Almanya ve İngiltere: Diplomatik çözüm, Ukrayna ile Avrupa'nın hayati güvenlik çıkarlarını korumalı

00:09 - Dünya