?>

Kıbrıs'a ilk inen paraşütçülerden gazi Yavaş, harekata katılmanın gururunu yaşıyor:

Kıbrıs Barış Harekatı'na paraşütçü komando olarak katılan 71 yaşındaki gazi Ali Yavaş, aradan 50 yıl geçmesine rağmen o günleri unutamıyor.

Dünya - 1 yıl önce

Adıyaman

Adıyaman'ın Kahta ilçesi Mülk köyünde yaşayan Yavaş, Burdur'da askerlik eğitiminin ardından seçmeli asker olarak gittiği Kayseri'de paraşüt eğitimi aldı.

Daha sonra barış harekatına katılan ve Kıbrıs'a ilk inen paraşüt ekibinde yer alan Yavaş, aradan geçen 50 yıla rağmen o günleri ve yaşadıklarını ilk günkü gibi hatırlıyor.

Ali Yavaş, AA muhabirine, Kayseri'de bir ay paraşüt eğitimi aldığını ve orada 9 atlayış gerçekleştirdiğini söyledi.

Kıbrıs'a çıkarma yapılacağı emri üzerine hazırlandıklarını ve uçaktan atlayarak Beşparmak Dağları'na paraşütle indiklerini belirten Yavaş, 3 gün 3 gece savaştıklarını, daha sonra ateşkes olduğunu kaydetti.

Daha sonra ikinci bir savaşa girdiklerini anlatan Yavaş, "O zaman bir parola verildi. 'Ayşe tatile çıksın.' denildiği zaman tekrar savaşa girdik. İkinci harekatta ben de yer aldım. Zaman zaman sıkıntılar oldu. Allah devletimize, ordumuza zeval vermesin. Devletimiz çok güçlü bir devlettir. Çok şükür, sağ salim, yara almadan eve döndük. Karşı tarafı etkisiz hale getirdik." dedi.

"Biz gitmeden önce Rumlar çok baskı yapıyordu"

Adada 8 ay kaldığını dile getiren Yavaş, şunları kaydetti:

"O günler aklıma geldiğinde çok mutlu oluyor ve gururlanıyorum. Devletimiz, ordumuz çok güçlü. Biz daha gitmeden önce Rumlar çok baskı yapıyordu, Türklere işkence yapıyorlardı. Nasıl ki İsrail Filistin'e baskı yapıyor, katliam yapıyor, onlar da aynısını yapıyorlardı. Tabii biz gittik oraya, sağ olsun bizi de çok güzel karşıladılar. Ondan sonra hiçbir sıkıntı olmadı. Bugün de çağırsalar seve seve giderim. Kendi ülkem, kendi memleketim, kendi bayrağım için seve seve canımı veririm."

Kıbrıs'ı ziyarete gittiğini belirten Yavaş, "Kıbrıs denilince benim yavru vatanım, benim güzel vatanımdır. Kıbrıs'a hala gidip geliyorum. Gittiğimde çok da gurur duyuyorum. 'Kıbrıs'a bu zamanda, bu tarihte geldim, burada savaştım.' diyorum. 'İyi ki de gelmişsiniz, savaşmışsınız.' diyorlar." ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Türksat 6A'nın uzay yolculuğu planlanan şekilde devam ediyor

2024-07-14 12:13 - Teknoloji

BM Genel Sekreteri Guterres: Gazze'de her yer potansiyel ölüm bölgesi

2024-07-15 23:32 - Dünya

BDDK bir şirketin faaliyet iznini iptal etti

2024-07-17 09:23 - Ekonomi

Luka Modric, Real Madrid'le sözleşmesini uzattı

2024-07-17 18:38 - Spor

İsrail'in Gazze'nin kuzeybatısındaki saldırısında 3 Filistinli öldü

2024-07-17 20:07 - Dünya

Yurt dışında yerleşiklerin bu yılki DİBS alımı 10 milyar doları aştı

2024-07-19 14:57 - Ekonomi

Udine Belediyesi, İtalya-İsrail maçına ev sahipliği yapma teklifini geri çevirdi

2024-07-17 18:57 - Spor

Çorum'da mangaldan kaynaklanan yangın sebebiyle 6 dekar alan zarar gördü

2024-07-14 21:43 - Asayiş

Nijerya'da 10 yılda 1,8 milyar dolarlık petrol çalındı

2024-07-16 20:37 - Dünya

Cumhurbaşkanı Dış Politika ve Güvenlik Başdanışmanı Kılıç, Alman Bakan Pentz'i kabul etti

2024-07-18 14:38 - Siyaset

İlgili Haberler

İsviçre'de yılın en sıcak gününün yaşandığı bildirildi

21:08 - Dünya

Zelenskiy: (Trump-Putin görüşmesinde) acil bir ateşkes olmasını umuyoruz

20:38 - Dünya

Fransa'da Filistin destekçilerine yönelik adli baskı tepki çekiyor

20:08 - Dünya

Trump'tan Putin'e, "savaşı durdurmazsan sonuçları Rusya için ağır olur" uyarısı

20:03 - Dünya

Suriye'nin Lazkiye ve Hama illerinde orman yangınları çıktı

19:32 - Dünya

Günün Manşetleri

Ege Denizi'nde 4,3 büyüklüğünde deprem

21:18 - Gündem

Başakşehir, UEFA Konferans Ligi'nde play-off turuna yükseldi

21:13 - Spor

İsviçre'de yılın en sıcak gününün yaşandığı bildirildi

21:08 - Dünya

Dışişleri Bakanı Fidan, Katarlı mevkidaşı Al Sani ile Doha'da bir araya geldi

21:03 - Siyaset

Zelenskiy: (Trump-Putin görüşmesinde) acil bir ateşkes olmasını umuyoruz

20:38 - Dünya