?>

Kerkük'te düzenlenen gösteride Bağdat'taki terör saldırısı kınandı

Irak'ın Kerkük kent merkezinde bir araya gelen çok sayıda kişi, başkent Bağdat'ta terör örgütü DEAŞ'ın gerçekleştirdiği saldırıyı kınadı.

Dünya - 5 yıl önce

Kerkük
.w3-content { max-width: 100%; margin: auto;} .w3-tooltip, .w3-display-container {position: relative;} .w3-black, .w3-hover-black:hover { color: #fff!important; background-color: #000!important;} .w3-display-left { position: absolute; top: 50%; left: 0%; transform: translate(0%,-50%);-ms-transform: translate(-0%,-50%);} .w3-display-right { position: absolute; top: 50%; right: 0%; transform: translate(0%,-50%);-ms-transform: translate(0%,-50%);} .w3-btn, .w3-button {-webkit-touch-callout: none;-webkit-user-select: none; -khtml-user-select: none;-moz-user-select: none; -ms-user-select: none;user-select: none;} .w3-btn, .w3-button {border: none;display: inline-block;outline: 0;padding: 8px 16px;vertical-align: middle;overflow: hidden;text-decoration: none;color: inherit;background-color: inherit;text-align: center;cursor: pointer;white-space: nowrap;}Kerkük'te düzenlenen gösteride Bağdat'taki terör saldırısı kınandı Irak'ın Kerkük kent merkezinde bir araya gelen çok sayıda kişi, başkent Bağdat'ta terör örgütü DEAŞ'ın gerçekleştirdiği saldırıyı kınadı. Kerkük Valilik Meydanı'nda toplanan vatandaşlar, Irak bayrağı açarak saldırıda hayatını kaybedenleri andı. ( Ali Makram Ghareeb - Anadolu Ajansı )

Irak'ta, Kerkük Valilik Meydanı'nda toplanan vatandaşlar, Irak bayrağı açıp mumlar yakarak saldırıda hayatını kaybedenleri andı.

Terörü lanetleyen göstericiler, meydanın yakınındaki ana caddeden geçen araçları durdurarak sürücülere Irak bayrağı hediye etti.

AA muhabirine konuşan Kerküklü Sena Hamid, sivil insanların hayatına mal olan terör saldırısını kınadıklarını ifade etti.

Hamid, Bağdat ve diğer kentlerde güvenlik zafiyetinin önünü geçilmedikçe saldırıların can almaya devam edeceğini söyledi.

Sivil aktivist Bekir Avcı ise hükümeti sorumlu tuttuklarını belirterek, "Saldırıların önüne geçmek için istihbarat biriminin güçlendirilmesi gibi ciddi adımlar atılmalı." dedi.

Avcı, siyasi kriz ve ekonomi sorunların yanına terör saldırıları eklenince ülkede yaşamın daha da kötüye gittiğini kaydetti.

Bağdat'ta dün bir pazar yerinde düzenlenen çifte intihar saldırısı sonucu 32 kişi hayatını kaybetmiş, 110 kişi yaralanmıştı. Saldırıyı terör örgütü DEAŞ üstlenmişti.

Irak Başbakanı Mustafa el-Kazımi de saldırının ardından yaptığı açıklamada, olayda güvenlik açığı bulunduğuna işaret etmiş ve güvenlik bürokrasisinde üst düzey isimleri görevden almıştı.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

'Osmanlı payitahtı'ndaki tarihi mekanlar gece ve gündüz karla ayrı güzel

2021-01-21 14:58 - Gündem

Narenciye ihracatını 2020'de mandalina sırtladı

2021-01-17 15:42 - Gündem

Yeni HES barajlarıyla Doğu Anadolu'ya enerji akmaya devam edecek

2021-01-16 14:51 - Ekonomi

Hastalığı nedeniyle bir kolunu kaybeden eski milli sporcu hayata sıkıca tutunuyor

2021-01-17 17:29 - Sağlık

Sağlık Bakanı Koca: 830 bin sağlık çalışanı Kovid-19 aşısının ilk dozunu oldu

2021-01-19 01:46 - Gündem

Eczane çalışanlarına Kovid-19 aşısı yapılıyor

2021-01-21 20:46 - Gündem

2021 son 50 yılın en kısa senesi olacak

2021-01-20 02:44 - Çevre-Hayat

Türkiye'nin bisiklet ihracatı 50 milyon avroyu aştı

2021-01-20 14:16 - Ekonomi

Adalet Bakanlığının e-Devlet uygulamalarına yoğun ilgi

2021-01-17 13:22 - Teknoloji

Türkiye ile Yunanistan askeri heyetleri arasındaki teknik görüşmeler yeniden başlıyor

2021-01-18 17:11 - Gündem

İlgili Haberler

İsrail basınına göre Netanyahu, Gazze'ye saldırıları genişletme kararı aldı

21:17 - Dünya

Netanyahu, Gazze’deki "savaş hedefleri" için yeni adımlar atmak üzere kabineyi topluyor

18:22 - Dünya

ABD-Rusya geriliminde uzun menzilli balistik füze taşıyan nükleer denizaltı kapasiteleri gündemde

15:38 - Dünya

Anket: Almanların çoğunluğu olası ülke savunmasında eline silah almak istemiyor

15:28 - Dünya

Temsilciler Meclisi'nde 13 Demokrat üye, ABD yönetimine Filistin'i tanıma çağrısı yaptı

15:22 - Dünya

Günün Manşetleri

İzmir'in Foça ilçesinde 7 saat su kesintisi uygulanacak

21:23 - Gündem

İsrail basınına göre Netanyahu, Gazze'ye saldırıları genişletme kararı aldı

21:17 - Dünya

Boeing'in 3 binden fazla çalışanı greve gitti

21:08 - Ekonomi

Türk Kızılay ile Türkiye Acil Tıp Vakfı arasında işbirliği protokolü imzalandı

20:02 - Gündem

Dışişleri Bakanı Fidan, Basra Valisi İdani'yi Ankara'da kabul etti

19:38 - Siyaset