?>

Kennedy suikastının belgeleri açıklandı

ABD eski Başkanı Kennedy suikastıyla ilgili bugüne kadar gizli olan 2 bin 891 kayıt, Trump'ın talimatıyla kısıtlama olmaksızın internette erişime sunuldu.

Dünya - 8 yıl önce

WASHINGTON

ABD Başkanı Donald Trump'ın talimatı doğrultusunda, eski ABD Başkanı John F. Kennedy suikastıyla ilgili bugüne kadar gizli tutulan 2 bin 891 belge internette erişime açıldı.

Beyaz Saray'dan verilen bilgiye göre, Trump, John F. Kennedy suikastının kayıtlarının açıklanması için harekete geçti.

ABD Ulusal Arşivi tarafından kayıtların bir bölümü kısıtlama olmaksızın internette erişime açıldı, kalanı için ilgili kurumların çalışmaları sürüyor.

Trump, kalan kayıtlar konusunda da gecikme olmadan gerekli açıklamaların yapılmasını istedi. Buna göre, 26 Nisan 2018'e kadar, kısmi düzeltmeler olmakla birlikte ilgili kayıtların paylaşılacağı belirtildi.

Kennedy suikastıyla ilgili bazı hassas belgelerin, Federal Soruşturma Bürosu (FBI) ve Merkezi İstihbarat Teşkilatının (CIA) değerlendirmesinin ardından açıklanacağı bildirildi.

Söz konusu kayıtlara ABD Ulusal Arşivinin "archives.gov" adlı internet sitesinden erişilebiliyor.

Donald Trump, birkaç gün önce Twitter üzerinden yaptığı açıklamada, Kennedy suikastına ilişkin gizli belgelerin paylaşılmasına izin vereceğini duyurmuştu. Trump, "Daha fazla bilgi alınması için başkan olarak, uzun zamandan beri yasaklanan gizli JFK dosyalarının açılmasına izin vereceğim." ifadesini kullanmıştı.

ABD'de 1992 yılında çıkarılan Kennedy Suikastı Kayıtları Yasası gereği, çoğunluğu FBI ve CIA'ya ait milyonlarca belgenin 25 sene içinde kamuyla paylaşılması gerekiyor. Bu süre dün sona erdi. ABD Ulusal Arşivi bugüne kadar Kennedy dosyasına ait çok sayıda belgeyi paylaşmıştı fakat dosyadaki bazı bilgilerin sadece Başkanın onayıyla açıklanabileceği kaydediliyordu.

.

dikGAZETE.com

Haftanın Öne Çıkanları

'Ülkemize güvenelim, potansiyelimize güvenelim'

2017-10-25 21:02 - Siyaset

Belgrad’a gitmeniz için 7 sebep |Sırbistan Belgrad'a vize var mı?

2017-10-25 12:32 - Kültür Sanat

54. Uluslararası Antalya Film Festivali başladı

2017-10-21 21:32 - Kültür Sanat

Nef iki günde 474 konut satışı gerçekleştirdi

2017-10-23 17:07 - Ekonomi

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Malta Büyükelçisini kabul etti

2017-10-23 18:27 - Gündem

Cengiz Özyalçın: 'Beraberliği üzüntülü karşıladım'

2017-10-23 01:52 - Spor

Prof. Dr. Karatay: 'En sağlıklı yiyecek pastırma'

2017-10-22 02:37 - Sağlık

Bisikletle Türkiye'yi dolaştı

2017-10-23 01:02 - Çevre-Hayat

Erdoğan, cuma namazını Bezm-i Alem Valide Sultan Camii'nde kıldı

2017-10-20 19:27 - Gündem

Kardeş acısına kalbi dayanmadı

2017-10-20 19:42 - Asayiş

İlgili Haberler

Roma'da Filistin'e destek gösterisine polis, cop ve tazyikli suyla müdahale etti

23:37 - Dünya

ABD, Kolombiya Cumhurbaşkanı Petro'yu yaptırım listesine aldı

23:03 - Dünya

ABD'de sahil güvenlik üssü girişine "şüpheli" yaklaşan bir kamyonete ateş açıldı

21:57 - Dünya

İsrail'in Lübnan'ın güneyinde bir araca düzenlediği saldırıda 1 kişi hayatını kaybetti

21:38 - Dünya

NATO Genel Sekreteri Rutte: Putin'in parası, askerleri ve fikirleri tükeniyor

20:43 - Dünya

Günün Manşetleri

Roma'da Filistin'e destek gösterisine polis, cop ve tazyikli suyla müdahale etti

23:37 - Dünya

ABD, Kolombiya Cumhurbaşkanı Petro'yu yaptırım listesine aldı

23:03 - Dünya

NYT: ABD ordusu, ateşkesin sürdüğünden emin olmak için Gazze'yi İHA'larla gözetliyor

22:54 - Medya

Galatasaray'dan ÇBK Mersin-Galatasaray Çağdaş Faktoring maçına atanan hakemle ilgili açıklama

22:33 - Spor

Türk savunma sanayisinden yeni balistik füze testi

22:22 - Ekonomi