?>

'Kendi mermimiz ile kendi silahımızla bizi vurdu hainler'

FETÖ'nün darbe girişimine karşı direnmek için gittiği Boğaziçi Köprüsü'nde bacağına mermi ve şarapnel parçaları isabet eden Cebe, "Kendi mermimiz ile kendi silahımızla bizi vurdu hainler." dedi. - Anadolu Ajansı

Çevre-Hayat - 8 yıl önce

BAYBURT - Abdulkadir Nişancı

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine karşı direnmek için gittiği Boğaziçi Köprüsü'nde bacağına mermi ve şarapnel parçaları isabet eden Bayburtlu Ferhat Cebe (42), darbe girişiminde bulunanların en ağır cezalara çarptırılmasını istiyor.

Cebe, AA muhabirine yaptığı açıklamada, biri erkek üçü kız 4 çocuk babası olduğunu ve ailesinin geçimini sağlayabilmek ve çalışmak için İstanbul'a gittiğini belirtti.

Hain darbe girişiminin yaşandığı günde iş çıkışı arkadaşlarıyla İstanbul İçerenköy'de buluştuklarını anlatan Cebe, "O gece arkadaşlarımla birlikte oturuyorduk. O esnada darbe girişimi olduğunu öğrendik. Bunun üzerine oradan kalkıp dışarıya çıktık." dedi.

Cebe, arkadaşlarıyla kendilerinin yürüyüşe geçmesi üzerine çevredeki vatandaşların da kendileriyle yürüdüğünü ifade ederek, "Biz oradan Atatürk Havalimanı'na gidecektik. Havalimanı'na gidemeyince yoldaki polisler bizi Boğaziçi Köprüsü'ne yönlendirdi. Bizde oraya gittik." diye konuştu.

Boğaziçi Köprüsü'ne ulaştıklarında köprünün darbeciler tarafından trafiğe kapatıldığı gördüklerini aktaran Cebe, "Gittiğimizde FETÖ'cü hainler oradaydı. Biz oradayken selalar verilmeye başladı. Oradaki bazı kişiler şehit oldu, yaralandı. O sırada bende yaralandım ama ilk anda hiç anlamadım." ifadelerini kullandı.

Birini kurtarmaya çalışırken yaralandı

Cebe, köprü üzerindeki darbecilerin açtığı ateş sonucu yaralanan başka bir kişiyi düştüğü yerden kurtarmaya çalıştığı esnada kendisinin de yaralandığını kaydetti.

Yaralıyı kurtarırken bacağına merminin isabet ettiğini belirten Cebe, ancak olayın sıcaklığıyla bunu anlamadığını vurguladı.

Daha sonra şarapnel parçaları gelince ayağından kan akmaya başladığını anlatan Cebe, şunları söyledi:

"Yanımızdaki polis bunu görünce elimdeki Türk bayrağını bacağıma sardı. Köprüyü kapatan kişiler orada bulunan ambulansa da ateş ettiler. Bacağımı saran polis beni oradaki bir sivil araca bindirerek Fatih Sultan Mehmet Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne gönderdi. Orada doktorlar müdahalede bulundu."

"Şarapnel parçaları bacağımda dağıldığı için çıkaramadılar"

Hastanede iki gün tedavi gördüğünü kaydeden Cebe, yaşadıklarını şöyle anlattı:

"Bacağıma isabet eden şarapnel parçaları bacağımda dağıldığı için onları çıkaramadılar. Bacağımdaki mermiyi alabildiler yalnızca. Bacağımdaki şarapnel parçaları nedeniyle zaman zaman uyuşmalar oluyor. Bunun dışında soğuk havalarda üşüme çok oluyor. Kendi mermimiz ile kendi silahımızla bizi vurdu hainler. Dış güçlere tapanlar, Türk bayrağımızı, Kur'an-ımızı, her şeyimizi elimizden almak istedi ama Allah bize fırsat verdi, onlara vermedi. Bu hainlerin en ağır cezalar ile cezalandırılmasını istiyorum."

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Semih Kaya, Sparta Prag’da

2017-07-09 19:32 - Spor

Kick boksta hedef zirve

2017-07-08 17:07 - Spor

Başbakan Yıldırım Çipras ile telefonda görüştü

2017-07-06 06:42 - Siyaset

Jet Fadıl’dan ilginç savunma

2017-07-05 19:22 - Asayiş

Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş: Srebrenitsa’dan ders çıkarılmazsa önümüzde çok fazla tehlike var

2017-07-12 02:01 - Genel

Van’da DEAŞ operasyonu: 5 gözaltı

2017-07-12 14:07 - Asayiş

Olimpiyat meşalesi Samsun'da

2017-07-08 03:42 - Spor

İpek Soylu çiftlerde ikinci turda

2017-07-06 20:07 - Spor

'40 yaş üstü gebeliklerin yüzde 40'ı düşükle sonuçlanıyor'

2017-07-09 14:27 - Sağlık

Akbank'a Euromoney'den ödül

2017-07-09 15:27 - Ekonomi

İlgili Haberler

Engelsiz yaşam merkezinde eğitim alan özel bireyler, sosyalleşip iş hayatına kapı aralıyor

14:32 - Çevre-Hayat

Fidan dikerek hem okullarını güzelleştiriyorlar hem de uygulamalı eğitim alıyorlar

14:27 - Çevre-Hayat

Tiyatro sanatçısı 37 yıldır atık malzemelerden sahne kostümü dikiyor

14:23 - Çevre-Hayat

Gülbahar Baraj Gölü'nde doluluk oranı 4,5 ayda yüzde 86'dan yüzde 4'e düştü

12:57 - Çevre-Hayat

Mersin'de topraktan çıkarılan balina iskeleti birleştirilip sergileneceği günü bekliyor

12:54 - Çevre-Hayat

Günün Manşetleri

Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy ek hava savunma sistemleri için Washington'da

01:28 - Dünya

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 'Terörsüz Türkiye' mektubu Mardin'deki şehit ailelerine ulaştı

01:22 - Siyaset

Trump, Putin'le Budapeşte'de yapacağı görüşmenin "2 hafta içinde" olabileceğini

01:17 - Dünya

Küresel elektrik depolama sektöründe 2030'a kadar 1500 gigavat kapasite hedefleniyor

00:02 - Ekonomi

Geleceğin enerji uzmanları Türkiye'nin ilk nükleer santralini ziyaret etti

23:58 - Ekonomi