Kenar mahalleden dünya ikinciliğine

Siirt'te bir kenar mahallede ikamet eden 10 nüfuslu Bizek ailesinin 5'inci çocuğu olan Fatma Bizek, 10 yaşındayken başladığı atletizmde başarının doruklara ulaştı. Genç atletin, Çek Cumhuriyeti'nin yapılan 11'nci Dünya Yıldızlar Dağ Koşusu Kupası'nda Türkiye Yıldız Kı

Gündem - 10 yıl önce

Genç atleti tebrik eden Siirt Zübeyde Hanım Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü İdris Yolbaş, Fatma Bizek'in aldığı dünya ikincilik derecesinin okul adına büyük bir başarı olduğunu söyledi. Okul olarak eğitimin yanında sportif faaliyetlere de imza attıklarını dile getiren Yolbaş, kendilerini gururlandıran bu başarının diğer öğrencilere de yansıyacağına, yaşı genç olan Fatma'nın daha büyük başarılara da imza atacağına inandığını açıkladı.

Fatma Bizek'in babası Tahsin Bizek ise kızı Fatma'yı başarısından dolayı alnından öperek kutladı. Baba Bizek, kızıyla gurur duyduğunu belirterek, "Ben şuan kenar bir mahallede oturuyorum. 8 çocuklu 10 nüfus bir aileyiz. Çok sevinçliyim. Bu başarı ilimiz için bir önemli bir derece oldu. Sporu biz aile olarak da seviyoruz. Kızımın başarısı için ne gerekiyorsa arkasında duracağım" dedi.

"Türk bayrağını dalgalandırdığım için mutluyum"

Türk bayrağını dalgalandırmanın çok güzel bir duydu olduğunu belirten Fatma Bizek, kendisine destek olan başta antrenörü, ailesi ve okul müdürüne teşekkür etti. Bizek, "Bu başarı mutluluk verici bir şey. Ben maçlara günde çift antrenman yaparak hazırlanıyorum. Benim gibi gençlere destek verilirse çok iyi yerlere gelebileceklerine inanıyorum. Bunun en iyi örneği benim. Çünkü Türkiye ve dünya dereceleriyle bunu ispat ettim. Bu amaçla da çok mutluyum. Gençlere destek verilmesi çok önemlidir" diye konuştu. Fatma Bizek'in okul antrenörü Sedat Baran ise, Fatma'nın dünya ikinciliği derecesi elde etmesinin hem Siirt Zübeyde Hanım Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi hem de Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü adına gurur verici olduğunu söyledi. Baran, 6-7 yıllık bir emek karşılığında bu başarıya ulaşıldığını belirterek, Siirtlilere fırsat verilmesi durumunda başarılar elde edilebileceğini, bunun da en güzel örneğinin Fatma olduğunu söyledi.

Mehmet Niyazi Deniz

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

İftar Sofrasında Bi'Aradalar

2016-06-30 17:09 - Ekonomi

İhlas Vakfından Sudan'ın Samra Bölgesine içme suyu kuyusu

2016-06-27 19:52 - Dünya

Basketbol Şampiyonlar Ligi’nde yer alacak takımlar belirlendi

2016-06-30 13:48 - Spor

İstanbul’daki saldırıda hayatını kaybeden Tuncelili vatandaş defnedildi

2016-06-30 19:22 - Gündem

Başkent Elektrik Dağıtım AŞ.’den 4 ile elektrik kesintisi uyarısı

2016-06-26 19:32 - Gündem

Sel sularına aldırmadılar!

2016-06-27 13:17 - Dünya

Lice’de roketatarlı saldırı

2016-06-28 23:19 - Asayiş

Martılar’ın balık kavgası

2016-06-27 14:17 - Gündem

Polisten ‘çocuklar boğulmasın’ operasyonu

2016-06-28 12:37 - Gündem

Köylülerden kamyon tepkisi

2016-06-27 16:02 - Gündem

İlgili Haberler

Giresun ve Trabzon için gök gürültülü sağanak uyarısı

15:12 - Gündem

TUS ve STS Tıp Doktorluğu 2. Dönem sınav giriş belgeleri erişime açıldı

14:57 - Gündem

Bilecik'te çıkan orman yangınına müdahale ediliyor

14:48 - Gündem

Kırmızı bültenle aranan suç örgütü elebaşıları Ferhat Delen ve Erdoğan Aykut yakalandı

14:42 - Gündem

Fethiye'de tur teknesinde çıkan yangın söndürüldü

14:37 - Gündem

Günün Manşetleri

Romanya, nükleer santralini kuraklık nedeniyle kapatıyor

15:18 - Dünya

Giresun ve Trabzon için gök gürültülü sağanak uyarısı

15:12 - Gündem

UNRWA: İsrail'in Doğu Kudüs'ün Şuafat Mülteci Kampı'ndaki tesislerimize el koyması an

15:09 - Dünya

TUS ve STS Tıp Doktorluğu 2. Dönem sınav giriş belgeleri erişime açıldı

14:57 - Gündem

Yunanistan'da bir haftada 45 yeni Batı Nil virüsü vakası

14:53 - Dünya