?>

Kenan Sofuoğlu, yeni sezona hazırladığı milli motosikletçilerden şampiyonluk bekliyor

Türkiye Motosiklet Federasyonu Milli Takımlar Kaptanı ve AK Parti Sakarya Milletvekili Kenan Sofuoğlu, yeni sezona hazırladığı milli motosikletçilerden şampiyonluk bekliyor.

Spor - 3 yıl önce

Sakarya

Sofuoğlu, kendi adını taşıyan Sakarya'nın Akyazı ilçesindeki pistte, milli motosikletçiler Toprak Razgatlıoğlu, Bahattin Sofuoğlu ile Can ve Deniz Öncü kardeşleri, şampiyonluk parolasıyla yeni sezona hazırlıyor.

Kenan Sofuoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Razgatlıoğlu'nun FIM Superbike Dünya Şampiyonası'nda geride kalan sezonu zirvede tamamlamasıyla Türkiye'nin kendisinden sonra bir dünya şampiyonu daha çıkardığını söyledi.

Geçen sezonun başarılı geçtiğini belirten Sofuoğlu, "Toprak'ın yanı sıra yetişen 3 sporcumuz vardı. Can, kendi kategorisinde iddialı hale gelmeye başlamıştı. Bahattin, bu sene 600 cc'de yarışacak. Deniz Öncü de moto kategorisinde Redbull'un ana takımında yarışan bir sporcu haline geldi ve bu sezon başladı diyebiliriz artık." diye konuştu.

Sofuoğlu, Razgatlıoğlu'nun kış testlerinin hemen hemen hepsinde birincilik elde ettiğini, Can Öncü'nün birinci olduğunu, Bahattin Sofuoğlu'nun da iddialı derecelerle kendisini geliştirdiğini anlattı.

Geçen sezonun sporcuların gelişim yılı olduğunu belirten Sofuoğlu, "Bu sene de inanıyorum ki başarı yılı olacak. Toprak zaten başarısına geçen yıldan başladı. Bu yıl da devamını getirecektir. 2022 yılında şöyle bir iddiam var; 4 sporcunun 3'ünden dünya şampiyonluğu bekliyorum. Toprak'tan tabii ki şampiyonluğunu korumasını bekliyorum. Can Öncü'den Dünya Süpersport Şampiyonluğu bekliyorum. İşi zor Can'ın çünkü kategorisinde çok farklı genç, zor sporcular var. O yüzden Can'ın işi çok zor ama başarabilirse gerçekten geleceğiyle alakalı büyük bir adım atmış olacak." değerlendirmesinde bulundu.

"Sporcularım çok başarılı"

Deniz Öncü'nün Moto3 kategorisinde sezona iyi başladığını dile getiren Sofuoğlu, "2022 yılında 3 şampiyonluk bekliyorum ama şampiyonluk olamasa bile hem Deniz hem Toprak hem Bahattin hem de Can çok fazla yarış zaferi kazanacaktır. Her biri kendi kategorisinde lider durumda olabilecek sporcular. İnşallah burada yapmış olduğumuz çalışmalar, Bakanlığımızın, devletimizin bu çocuklara yapmış olduğu yatırımların karşılığını sporcular pistte aldıkları başarıyla bizlere verecektir." ifadelerini kullandı.

Sofuoğlu, yarışçıların Türkiye'de sponsorluklarının bulunduğunu, her birini Kulübü sporcuları yaptıklarını belirterek, 'nun masrafları üstlenmesi ve destek olmasının sporcuları avantajlı hale getirdiğini kaydetti.

Motosiklet yarışlarında sporcu yetiştirmenin ve yetenekli kişileri bulmanın zor olduğuna işaret eden Sofuoğlu, "Sporcularım çok başarılı. Toprak, Can, Deniz ve Bahattin, hepsi fabrika takımında yarışıyor. Hiçbiri yan takımda değil. Her pilotum, kendi markalarının dünyanın en büyük takımlarında yarışıyor. O takımlara gitmek parayla falan olacak iş değil. O takımlara gitmek için nadir bir yeteneğe sahip olmak lazım, çok iyi yetiştirilmiş olmak gerekiyor. Ben bu çocukların hocası, menajeri olarak her biriyle ayrı ayrı gurur duyuyordum. Allah'ın izniyle nice şampiyonlukları bu çocuklar bize, ülkemize kazandıracaktır." diye konuştu.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Bozkırın ortasındaki 'sahil kenti' Halfeti'de tekne üretiliyor

2022-03-25 14:46 - Ekonomi

Türk işverenlerin ikinci çeyrek istihdam beklentileri olumlu

2022-03-24 10:33 - Ekonomi

ABD: Rus güçleri Ukrayna'da 'savaş suçları' işliyor

2022-03-23 21:47 - Dünya

Suları çekilen Marmara Gölü'ne Bozdağ'dan su taşınacak

2022-03-25 14:18 - Gündem

Kanoda hedef 2024 Paris'te yarışabilmek

2022-03-23 15:08 - Spor

Katar'daki DİMDEX 2022 fuarı, savunma alanında 32 anlaşmayla sona erdi

2022-03-24 10:07 - Gündem

İngiltere'de yaşlılara ve savunmasız gruptakilere Kovid-19 destek dozu sunulacak

2022-03-21 15:56 - Dünya

Güney Afrika açık havada maske zorunluluğunu kaldırdı

2022-03-22 22:04 - Dünya

Kuraklık nedeniyle 3,1 milyon Kenyalı acil gıda yardımına ihtiyaç duyuyor

2022-03-21 17:32 - Dünya

ABD, Doha'daki Taliban görüşmelerini 'kız çocuklarının okullara alınmaması' nedeniyle

2022-03-25 22:32 - Dünya

İlgili Haberler

İlkay Gündoğan, Galatasaray'a transfer olmanın mutluluğunu yaşıyor

09:52 - Spor

A Milli Kadın Voleybol Takımı, Dünya Şampiyonası çeyrek finalinde yarın ABD karşılaşacak

09:38 - Spor

A Milli Futbol Takımı, Dünya Kupası yolunda ilk maçına Gürcistan deplasmanında çıkacak

09:28 - Spor

Dünya Boks Şampiyonası yarın İngiltere'de başlayacak

09:27 - Spor

Bakan Osman Aşkın Bak'tan milli maçlara ilişkin değerlendirme: Onlara inanıyoruz, güveniyoruz

00:22 - Spor

Günün Manşetleri

İlkay Gündoğan, Galatasaray'a transfer olmanın mutluluğunu yaşıyor

09:52 - Spor

Çin'in çelik talebinin 10 yılda düşmesi bekleniyor

09:37 - Ekonomi

Bakan Göktaş: (Sosyal medya düzenlemesi) Ülkemize özgü bir model çalışıyoruz

09:32 - Siyaset

A Milli Futbol Takımı, Dünya Kupası yolunda ilk maçına Gürcistan deplasmanında çıkacak

09:28 - Spor

Türkiye'den, Sudan'daki toprak kaymasında hayatını kaybedenler için taziye mesajı

09:12 - Gündem