?>

Kenan Sofuoğlu'ndan Moto GP eleştirilerine tepki

Milli motosikletçi Kenan Sofuoğlu, Moto GP'de yarışmadığı için gelen eleştirilere ilişkin, "Bu sezon Moto GP'de yarış kazanan birçok pilotu daha önceki yıllarda zaten geçmiştim. Benim kimseye kanıtlayacak bir şeyim yok." dedi. - Anadolu Ajansı

Spor - 9 yıl önce

İSTANBUL

Milli motosikletçi Kenan Sofuoğlu, bir kez şampiyonluğu hayal ettiği Dünya Supersport Şampiyonası'nda iyi bir sezon geçirerek, 5. zaferine ulaştığını söyledi.

Red Bull sporcusu Sofuoğlu, Türkiye Motosiklet Federasyonu Başkanı Bekir Yunus Uçar ile İstanbul'da bir otelde düzenlenen basın toplantısında açıklamalarda bulundu.

İspanya'da gerçekleştirilen sezonun 11. ayağını birinci bitirdiğini belirten Kenan Sofuoğlu, "İyi bir sezon geçirdim, şampiyonluğa ulaştım. Esasında 2 hafta önce Fransa'da Türklerin çok olduğu bir yarışta şampiyonluğa ulaşmak istedim ama nasip olmadı. İspanya'da ilk 8'de bitirmek benim için yeterli olacaktı ama Rabbim bana birinci olarak şampiyonluğa ulaşmayı nasip etti. Ağabeylerimle yıllar önce motosiklet yarışlarında yer alırken hayalimiz, birimizin Dünya Supersport Şampiyonası'nda yarışmasıydı. Rabbim, beşinci kez dünya şampiyonluğunu nasip etti." diye konuştu.

"Kendine güvenen karşıma çıkabilir"

Motor sporlarında en önemli kategorilerinden Moto GP'de yarışmadığı için eleştirildiğini kaydeden Kenan, şu ifadeleri kullandı:

"Herkes bana yıllardır neden Moto GP'de yarışmadığımı soruyor. Yıllar önce Türkiye'den çıkarken, hayalim supersportta yarışmaktı. Moto GP, özel yapım motorların yarıştığı ve markaların çok yüksek rakamlar harcadığı bir kategori. Moto GP'de şampiyon olan takımın adı, Repsol Honda değil de THY veya Türk Telekom olsaydı, o motorun üzerinde bugün Kenan ile Toprak otururdu. Bu sezon Moto GP'de yarış kazanan birçok pilotu daha önceki yıllarda zaten geçmiştim. Benim kimseye kanıtlayacak bir şeyim yok. Her kategorinin farklı bir zorluğu ve kullanma tekniği vardır. Kendine güvenen karşıma çıkabilir. Çıkanlar da ne olduğunu görmüştür. Benim standart bir supersport motoruyla yapacağım dereceyi kimsenin yapabileceğine inanmıyorum."

"İstesem birkaç telefonla Moto GP'de bir takım bulabilirim"

"Bugün istesem birkaç telefonla Moto GP'de bir takım bulabilirim." diyen milli sporcu, "Superbike'da beni isteyen birçok takım var. 32 yaşına geldikten sonra farklı tarzda motora binersem belki 34-35 yaşımda şampiyon olacağım ama bir tarih yazamayacağım. Kariyerinde Superbike şampiyonluğu görmüş çok sporcu var. Benim bundan sonra alacağım başarılar tarihe geçecek ve bir rekor olarak kalacak. Dünya şampiyonluğumun bundan sonra benden çok ardımdan gelecek sporculara faydası var. Bunun bilinciyle yarışıyorum." açıklamasında bulundu.

"Beşinci şampiyonlukla kariyerimi tamamladım"

Kenan Sofuoğlu, kariyerinin elde ettiği 5. şampiyonlukla bittiğini, bundan sonra genç Türk pilotların önünü açmak için yarışacağını söyledi.

Türk sporcuların uluslararası organizasyonlarda aldığı başarılı sonuçlara değinen dünya şampiyonu motosikletçi, "Beşinci şampiyonluğumla kariyerimi tamamladım. Benim için kariyer olayı bitti. Yarışmaya devam edeceğim ama amacım, İstiklal Marşı'nı dinletmek, Türk bayrağıyla tur atmak ve benden sonra gelecek sporculara kapı açmak. Uluslararası organizasyonlara birçok ülkeden 20-30 sporcu gelirken Türkiye'den toplamda 5 sporcuyduk ama 3 kupayla geri döndük. Benim başarmaya çalıştığım şey bu. Önümüzdeki sezon dünya şampiyonu olmasam da çok üzülmem." diye konuştu.

Muhabir: Emrah Oktay

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Hakkari'de 5 terörist etkisiz hale getirildi

2016-10-12 22:02 - Gündem

Başbakan Yıldırım AK Parti milletvekilleriyle görüştü

2016-10-13 12:17 - Siyaset

Antalya Balıkçı barınağında patlama

2016-10-14 14:22 - Asayiş

Avrupa Ligi'nin en başarılısı Obradovic

2016-10-12 16:17 - Spor

Sedef hastalarına 'balık' tavsiyesi

2016-10-12 13:27 - Sağlık

PKK sivillerin yanı sıra siyasetçileri de katlediyor

2016-10-17 16:52 - Gündem

Terlik ve leğenden sonra 'hortum' da silah sayıldı

2016-10-17 14:22 - Genel

Sahte 'FBI' kimliğiyle yakalanan zanlı adliyede

2016-10-17 15:12 - Genel

Lozan'da Suriye toplantısı yapılacak

2016-10-12 21:32 - Genel

Yerin 600 metre altında duygusal buluşma

2016-10-12 01:43 - Gündem

İlgili Haberler

A Milli Kadın Basketbol Takımı, Avrupa Şampiyonası için Atina'ya geldi

17:11 - Spor

Basketbol Süper Ligi'nde play-off final serisi heyecanı yarın başlayacak

14:37 - Spor

Emre Belözoğlu'na göre Türkiye'de teknik direktörlük yapmak İspanya'dan daha zor

14:13 - Spor

Çaykur Rizespor, teknik direktör İlhan Palut ile 1 yıllığına yeniden anlaştı

13:43 - Spor

TFF'nin ilk defa uyguladığı kursla eğitim alan futbolcular, Palandöken'de antrenörlüğe haz

13:07 - Spor

Günün Manşetleri

TBMM'ye sunulan ekonomi paketiyle vergide adalet ve etkinliğin artırılması amaçlanıyor

17:27 - Ekonomi

Irak Savunma Bakanı'ndan "her türlü duruma karşı tam hazırlık halindeyiz" açıklaması

17:22 - Dünya

Ferdi Zeyrek'in vefatının ardından Manisa Büyükşehir Belediye Başkanlığına Besim Dutlulu seçild

17:17 - Gündem

Baykar ve Leonardo arasındaki ortak girişimin imzaları Paris Havacılık Fuarı'nda atıldı

17:13 - Gündem

Malatya'da otluk alanda çıkan yangın evlere sıçradı

17:02 - Gündem