?>

Kedi Tombi'ye hüzünlü veda

İzmir'de bir ilkokulda öğrencilerle birlikte derse giren ancak okullar tatile girdikten sonra kendisine bakan öğretmenle birlikte yurt dışına taşınacak olan kedi Tombi için veda töreni düzenlendi.

Çevre-Hayat - 6 yıl önce

İzmir

İzmir'de öğrencilerin sınıfta baktığı kedi Tombi, okulların tatile girmesinin ardından yurt dışına gideceği için "sınıf arkadaşlarına" veda etti.

Bayraklı ilçesindeki Ticaret Borsası İlkokulu öğrencileri tarafından sınıfta bakılan, bir velinin endişesi üzerine geçen yıl şubat ayında okuldan uzaklaştırılan ve sosyal medyadaki paylaşımların ardından İl Milli Eğitim Müdürlüğünün devreye girmesiyle yeniden okula dönen Tombi, okulların tatile edilmesinin ardından kendisiyle ilgilenen öğretmen Özlem Pınar İvaşçu ile birlikte İsviçre'ye giderek yaşamını orada sürdürecek.

Okulda Tombi'yi yalnız bırakmayan 4. sınıf öğrencilerinin de son yılı olması nedeniyle Tombi için veda töreni düzenlendi.

Artık Tombi'yle aynı sınıfı paylaşamayacak olmanın üzüntüsünü yaşayan öğrenciler, veda töreninde sevimli dostlarından ayrılırken gözyaşlarını tutamadı.

"Duygusal değil, fiziksel bir ayrılık"

Öğretmen İvaşcu, AA muhabirine yaptığı açıklamada Akdeniz Üniversitesi'nde felsefe alanında yüksek lisans yaptığını, tezini teslim etmek için hafta sonu İzmir'den ayrılacağını belirterek, bu nedenle okula erken veda ettiğini kaydetti.

Bakımını üstlendiği Tombi'nin de karne gününü beklemeden okuldan ayrılmak durumunda kaldığını ifade eden İvaşcu, doktora yapmak için gelecek ay İsviçre'ye gideceğini, mesleğini bırakacağını anlattı.

İvaşcu, Tombi'yi de beraberinde götüreceğini anlatarak, ayrılığın kendisini ve öğrencilerini üzdüğünü dile getirdi.

Tombi'nin iki yıldır sınıflarında olduğunu, okul saatleri boyunca öğrencilerle vakit geçirdiğini anlatan İvaşcu, şöyle devam etti:

"Çocuklar ile Tombi arasında inanılmaz bağ oluştu. Tombi'den önce de onlar çevreye, hayvanlara, doğaya duyarlıydı ama Tombi'den sonra bu duyarlılık arttı. Her gün yaptığımız, alışkanlık haline gelmiş şeyler var. Oynadığımız oyunlar var. Çocuklar çok seviyor. Tombi'yi her sabah karşılıyorlar, onun mamasını, suyunu veriyor, yerini hazırlıyorlar. O da tıpkı bir öğrenci gibi onlarla birlikte ders dinliyor, derslere katılıyor. Çocukları güldürüyor, eğlendiriyor, onlara huzur veriyor. Bunlar bize Tombi'nin kazandırdığı şeyler. Bu yıl 4. sınıf olduğumuz için biz çocuklarla mezuniyet yapıyoruz. Doğal olarak Tombi de mezun olacak. Onun için de mezuniyet töreni düzenledik. Ben yükseköğrenim için yurt dışına gideceğim. Bu yüzden fiziksel bir ayrılık olacak. Asla duygusal bir ayrılık olmayacak. Ancak bu fiziksel ayrılık hem çocuklara hem bana çok zor geliyor."

Tombi'nin sınıf arkadaşlarından Cemre Kerem, ayrılık nedeniyle kendisini çok kötü hissettiğini, kediyi ve öğretmenini çok sevdiğini ifade etti.

Tombi ile oyun oynamaktan büyük keyif aldığını belirten Kerem, "Çok tatlı bir kediydi. Ondan ayrılacağım için çok mutsuzum. Öğretmenimi arayacağım Tombi'yi görmek için, görüntülü konuşabiliriz." dedi.

Öğrencilerden Muhammet Emir Bayram da çok üzücü bir an yaşadıklarını ifade ederek, şunları kaydetti:

"Tombi'yi çok seviyorduk. Bizim için çok ağır. Onunla dursaydınız siz de üzülürdünüz. O bizim için her şeydi. Onu çok özleyeceğiz. Onu görmek amacıyla üniversiteyi okumak için İsviçre'ye gitmeyi düşünüyorum."

Öğrencilerden Tuana Tuntar ise geçen yıl Tombi'nin sınıfa geldiği gün yaşadığı mutluluğu aktararak, "Ama şimdi mezun olacağız ve Tombi'yi kaybedeceğiz diye çok korkuyorum." dedi.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Japonya Dışişleri Bakanından G20 açıklaması

2019-05-24 14:01 - Dünya

Turizmi Teşvik Kanunu teklifi TBMM'de kabul edildi

2019-05-23 23:22 - Siyaset

Serbest piyasada altın fiyatları

2019-05-20 20:27 - Ekonomi

Gri kategoride aranan terörist teslim oldu

2019-05-21 00:02 - Gündem

Borsa güne yükselişle başladı

2019-05-24 13:03 - Ekonomi

İVME Finansman Paketi

2019-05-23 18:43 - Ekonomi

Sivasspor-Galatasaray rekabetinde 26. randevu

2019-05-23 14:54 - Spor

Adalet Bakanlığı 11 bin personel alacak

2019-05-21 21:07 - Genel

İngiltere Başbakanı May 7 Haziran'da istifa edeceğini açıkladı

2019-05-24 15:31 - Genel

İstanbul’da beklenen sağanak etkili oluyor

2019-05-24 11:40 - Genel

İlgili Haberler

Boş durmamak için başladığı kazma, kürek ve balta sapı yapma işini meslek edindi

17:02 - Çevre-Hayat

Gaziantep'te baraj suyu çekilince eski demiryolu köprüsünün ayakları gün yüzüne çıktı

15:27 - Çevre-Hayat

Trabzon'da balıkçılar tarafından insansız deniz aracı bulundu

14:43 - Çevre-Hayat

Gazze’ye destek için Kudüs'e yürüyüş başlatan İranlı aktivist Kocaeli'ye ulaştı

14:22 - Çevre-Hayat

Polisin hızlı refleksi Kıbrıs gazisini dolandırılmaktan kurtardı

14:08 - Çevre-Hayat

Günün Manşetleri

Küresel Sumud Filosu: Artık yüksek riskli bölgeye girdik, filo üzerindeki İHA hareketliliği artıyor

04:08 - Dünya

Özgürlük Filosu Koalisyonu'nun Conscience gemisi Gazze için yeniden yola çıktı

01:12 - Dünya

Depremde 35 kişinin öldüğü Ezgi Apartmanı'na ilişkin yargılama sürdü

01:08 - Gündem

Galatasaray, Şampiyonlar Ligi'nde bu sezon ilk galibiyetini aldı

00:37 - Spor

Devler Ligi'nin ikinci haftası 9 maçla başladı

00:28 - Spor