?>

Kedi 'Gümüş'e sahip çıkan jandarma, topladığı parayla ameliyatını da yaptırdı

Amasya'da bacağındaki sorun nedeniyle ameliyat edilen ve bir ay kadar veteriner kliniğinde kalacak Gümüş, daha sonra yeniden Gümüşhacıköy İlçe Jandarma Komutanlığındaki yuvasına dönecek.

Çevre-Hayat - 3 yıl önce

Amasya

Amasya'nın Gümüşhacıköy ilçesinde yaralı buldukları kedi yavrusuna sahip çıkan İlçe Jandarma Komutanlığı personeli, aralarında para toplayarak kedinin ameliyatını da yaptırdı.

İlçe Jandarma Komutanlığı önünden geçen yolda yaklaşık 50 gün önce jandarma personeli tarafından yaralı halde bulunan kedi yavrusu, veterinere götürüldü.

Veterinerin kedinin bacağında sinir hasarı bulunduğunu ancak küçük olması nedeniyle ameliyat edilemeyeceğini söylemesi üzerine jandarma tarafından kediye sahip çıkıldı.

"Gümüş" ismi verilen kedi, İlçe Jandarma Komutanlığında özenle bakılmaya başlandı. Bu arada Gümüş'ün ameliyatı için jandarma personeli aralarında para topladı.

Aradan 45 gün geçmesinin ardından yeniden veterinere götürülen Gümüş, ameliyat edilerek sağlığına kavuşturuldu. Yaklaşık bir ay veteriner kliniğinde kalacak Gümüş, daha sonra yeniden İlçe Jandarma Komutanlığındaki yuvasına dönecek.

Gümüşhacıköy İlçe Jandarma Komutanı Kıdemli Başçavuş Mustafa Kurtcu, AA muhabirine, İlçe Jandarma Komutanlığı önünden geçen yolda ses duymaları üzerine yaptıkları aramada, yaralı kedi yavrusunu bulduklarını söyledi.

Kediye ilk müdahaleyi yaptıklarını, Gümüşhacıköy'de olmaları dolayısıyla "Gümüş" adını verdiklerini belirten Kurtcu, "Götürdüğümüz veteriner hemen ameliyat edilemeyeceğini, bir süre bakılması gerektiğini bize bildirdi. Bunun üzerine ona kulübe yaptırıp bakımını üstlendik." dedi.

Bekleme süresinin geçmesinin ardından Gümüş'ün veterinerde ameliyat edildiğini anlatan Kurtcu, "Belli bir süre veterinerde kalacak. Daha sonra bize teslim edecekler ve biz bakımına devam edeceğiz." ifadesini kullandı.

Veteriner hekim Mustafa Hilmi Kurnaz da kedinin ilk getirildiğinde yaşı nedeniyle ameliyat edilemediğini dile getirerek, "Sol ön bacağında bir sinir hasarı olduğu tespit etmiştik. Şimdi ameliyatı için bir engel bulunmadığını belirledik. Kedinin genel durumu iyi. Rahatsızlığı gidermek için artrodez ameliyatı (iki kemik arasındaki eklem kemikleşmesinin düzeltilmesi) işlemi uyguladık." diye konuştu.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

İddialar havada uçuştu! Maltepe Üniversitesi’nden 'tık' yok!

2022-10-19 08:30 - Özel Haber

AB liderleri enerji krizini görüşecek

2022-10-18 15:13 - Dünya

Göçer kadınlar devlet desteğiyle koyun sayısını artırdı

2022-10-17 14:21 - Ekonomi

Yatırıma ve tarımsal üretime Hazine taşınmazı desteği

2022-10-21 13:22 - Ekonomi

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İstanbul'da tedavi gören madencileri ziyaret etti

2022-10-16 18:18 - Gündem

Z Kuşağı ufkumuzu açıyor! -Selçuk Aka yazdı-

2022-10-19 13:13 - Magazin

Çaykur Rizespor 4. tura yükseldi

2022-10-18 18:23 - Spor

Kastamonu'da sis etkili oluyor

2022-10-17 13:39 - Gündem

Van'da mevsimin ilk karı ulaşımda aksamaya neden oldu

2022-10-21 18:58 - Asayiş

Avro Bölgesi'nde enflasyon eylülde zirve yaptı

2022-10-19 12:53 - Ekonomi

İlgili Haberler

Türk Yıldızları, Malazgirt semalarında gösteri uçuşu yaptı

21:28 - Çevre-Hayat

Gençlerin TCG Anadolu gemisiyle "Zafer Yolculuğu" gururu

15:52 - Çevre-Hayat

Türkiye'nin 14 masifinden biri olan Kazdağları yüzlerce bitki çeşidine ev sahipliği yapıyor

14:43 - Çevre-Hayat

Amasyalı terzi, 55 yıldır elinden iğne, iplik ve makası bırakmıyor

14:07 - Çevre-Hayat

Leylekler cami kubbesindeki "alem"in altını mesken tuttu

12:38 - Çevre-Hayat

Günün Manşetleri

İstanbul'da Gazze için dua programı düzenlendi

09:03 - Gündem

Venezuela'da yüzlerce kişi, Maduro'nun çağrısıyla Ulusal Bolivarcı Milis Gücü'ne kayıt yaptırdı

08:47 - Dünya

Kahramanmaraş'ta 4,0 büyüklüğünde deprem

06:43 - Gündem

Tunus'taki ABD Büyükelçiliği önünde Gazze'deki 'açlık' protesto edildi

03:43 - Dünya

İsrailliler, Gazze kentini işgal kararına karşı esir takası anlaşması talebiyle protesto düzenledi

01:18 - Dünya