Keçiören Belediyesi'nden normalleşme sürecine psikososyal destek

- Keçiören Belediye Başkanı Turgut Altınok: - "Psiko-Sosyal Danışmanlık Destek Merkezi, koronavirüs günlerinde ücretsiz olarak hizmet vermeye başladı. Normalleşme sürecinde de yeni normal düzene insanları adapte etmek için çalışacak"

Ekonomi - 6 yıl önce

İSTANBUL (AA) - Keçiören Belediyesi, salgın önlemleri kapsamında ayrın başlayacak yeni dönemde toplumsal ve bireysel ruh sağlığının korunması için Psiko-Sosyal Danışmanlık Destek Merkezi'yle vatandaşın yanında olacak.
Keçiören Belediyesi'nden yapılan açıklamaya göre, merkez, yeni dönemde, talepte bulunan vatandaşlara uzmanlar tarafından psikolojik destek sunacak.
Açıklamada görüşlerine yer verilen Keçiören Belediye Başkanı Turgut Altınok, yaklaşık 35 gün önce çalışmalarına başlayan, haftanın 3 günü telefonla, diğer 2 gün ise gerek görüldüğü takdirde yüz yüze hizmet veren merkezin bugüne kadar 208 kişiye telefonla, 27 kişiye ise yüz yüze destek verdiğini bildirdi.
Koronavirüs günlerinde ücretsiz olarak hizmet vermeye başlayan merkezin, yarından itibaren normalleşme sürecinde de yeni normal düzene insanları adapte etmek için çalışacağını aktaran Altınok, şu ifadeleri kullandı:
"Psiko-Sosyal Danışmanlık Destek Merkezimizde vatandaşımıza 7 farklı alanda destek veriyoruz. Aile içi iletişim desteği başta olmak üzere çocuklarda öfke problemi, ebeveyn stilleri, çocuklarda gece korkusu, anne-baba ayrılığı, engelli çocuk desteği, yaş krizleri, dikkat eksikliği, ebeveyn vefatı ve kardeş kıskançlığı durumlarında yapılması gerekenler uzmanlarımız tarafından ilgili vatandaşımıza anlatılıyor. Ayrıca, gençlerimize yönelik sınav kaygısı, uyku hijyeni, ders programı, öfkeyle baş etme stratejileri, ergenlikte yaşanabilecek bilişsel, fizyolojik ve davranışsal durumlarla ilgili desteğimiz de devam ediyor."
- "Okul öncesi çocuklar için de hizmet veriliyor"
Turgut Altınok, aynı zamanda okul öncesi çocuklara yönelik de hizmet verdiklerini belirterek, "Evde kaliteli zaman geçirilmesi için tavsiyeler, kardeş kıskançlığı, tuvalet eğitiminde dikkat edilecek durumlar, öz bakım önerileri gibi eğitici bilgiler veriliyor. Eşlerin birbirlerine ve etrafındaki insanlara karşı geliştirdikleri olumsuz davranışların törpülenmesi için de gerek görüldüğünde uzmanlarımız yüz yüze görüşmeler gerçekleştiriyor." ifadelerini kullandı.
Açıklamada verilen bilgiye göre, merkeze ulaşmak isteyenler, telefon başında bekleyip zaman kaybetmek zorunda kalmıyor. Vatandaşlar, Keçiören Belediyesi web sitesinde bulunan Psiko-Sosyal Danışmanlık Destek Merkezi linkine tıklayarak kişisel bilgileriyle birlikte kayıt oluşturup sekreter ya da telesekreterle muhatap olmadan başvurularını gerçekleştirebiliyor.

Uzmanlar, randevu alan vatandaşı arayarak randevu gününe ilişkin bilgilendiriyor. Randevu saati yaklaşan vatandaşa tekrar hatırlatmada bulunmak için ikinci bir arama daha yapılarak terapi için hazır olması konusunda uyarıda bulunuluyor.

Haftanın Öne Çıkanları

Hadisle müjdelenen kutlu fethin 567. yıl dönümü

2020-05-29 14:38 - Gündem

'Bayram havasını evde, aile içinde çocuklara hissettirin' önerisi

2020-05-24 16:06 - Genel

İngiltere'de Kovid-19 ölümleri 37 bin sınırına dayandı

2020-05-26 01:15 - Genel

İçişleri Bakanı Soylu: Artık göçün medeniyetleri nasıl zenginleştirdiğini anlatmanın tam da zamanı geldi

2020-05-28 17:58 - Gündem

La Liga 11 Haziran'da başlıyor

2020-05-29 21:43 - Spor

Ortakçılar Göleti doğaseverlerle bulaşmayı iple çekiyor

2020-05-27 15:11 - Genel

Trump'tan Minneapolis'teki gösterilere ilişkin Belediye Başkanı ve protestoculara sert uya

2020-05-29 11:32 - Dünya

Van'da sığınmacılar eliyle ihtiyaç sahipleri için doğal sabun üretiliyor

2020-05-29 16:07 - Çevre-Hayat

Türkiye ekonomisi ilk çeyrekte pozitif ayrıştı

2020-05-29 20:15 - Ekonomi

Kurtulmuş: Erken seçim tartışmaları Türkiye'de gündem saptırma çabalarından başka bir şey değil

2020-05-30 20:02 - Siyaset

İlgili Haberler

AB yüksek enerji fiyatlarından endişeli

16:33 - Ekonomi

Çin'de akaryakıt fiyatlarına ton başına yaklaşık 100 dolar zam yapıldı

16:23 - Ekonomi

Orta Doğu'daki gerilim Alman sanayisinde toparlanmayı tehdit ediyor

16:07 - Ekonomi

AA Finans Ödemeler Dengesi Beklenti Anketi sonuçlandı

15:38 - Ekonomi

DOSYA: Tarımda Dijital Çağ

15:17 - Ekonomi

Günün Manşetleri

Ukrayna, Ürdün'deki ABD üslerini "korumak amacıyla" İHA'lar ve uzman ekip gönder

20:13 - Dünya

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Hedefimiz öncelikle ülkemizi bu yangından uzakta tutmaktır

20:03 - Gündem

ABD Başkanı Trump, Mücteba Hamaney'in İran'ın yeni lideri seçilmesinden "memnun değil

19:22 - Dünya

İsrail ordusu, İran'dan füze saldırısı yapıldığını duyurdu

19:03 - Dünya

İsrail'in Lübnan'a düzenlediği saldırılarda ölü sayısı 486'ya yükseldi

18:58 - Dünya