?>

Keban Baraj Gölü, kano tutkunlarının vazgeçilmez adresi oldu

Pertek Kaymakamı Muhammed Emin Nasır, "İnanıyoruz ki bundan birkaç yıl sonra Pertek, su sporları alanında hem Türkiye'de hem de dünyada marka olacak." dedi.

Gündem - 5 yıl önce

Tunceli

Tunceli'nin tarihi ve doğal güzellikleriyle öne çıkan Pertek ilçesindeki Keban Baraj Gölü, kano tutkunlarının vazgeçilmez adresi oldu.

Son yıllarda devlet yatırımlarıyla turizm ilçesine dönüşen Pertek, kültürü, tarihi ve mimari güzellikleriyle her sene çok sayıda yerli ve yabancı turisti misafir ediyor.

Kentte "giriş kapısı" olarak da adlandırılan ilçede, tarihi Pertek ve Sağman kaleleri, Çelebi Ağa ve Sungur Bey camileri, Sultan Hıdır Ziyareti ve şifa kaynağı kaplıcalar yörenin tanıtımında önemli yer tutuyor.

İlçede, geleceğin rafting ile kano sporcuları yetiştiriliyor. Su sporları merkezi haline dönüşen Keban Baraj Gölü, kano tutkunlarını da ağırlıyor.

Adrenalin tutkunları, baraj gölündeki feribot iskelesinden kürek çekmeye başlayarak Pertek Kalesi mevkisine kadar yaklaşık 2 kilometrelik alanda tur gerçekleştiriyor.

Masmavi baraj sularında kano yapan ziyaretçiler, gün batımı sırasında oluşan kızıllıkla da ayrı bir keyif yaşıyor.

"Pertek su sporlarında marka olacak"

Pertek Kaymakamı Muhammed Emin Nasır, gazetecilere yaptığı açıklamada, ilçenin önemli ve tarihi bir birikime sahip olduğunu, su sporlarıyla da adından söz ettirmeye başladığını söyledi.

Gençleri kötü alışkanlıklardan uzak tutarak sporla içli dışı olmalarını sağlamayı amaçladıklarını ifade eden Nasır, "Umudumuz burada çocukları milli takıma kazandırmak. Onların uluslararası alanda başarılar elde etmesini sağlayıp hem ülkemizi hem de Tunceli'mizi temsil etmelerini istiyoruz. İnanıyoruz ki bundan birkaç yıl sonra Pertek, su sporları alanında hem Türkiye'de hem de dünyada bir marka olacak." dedi.

Gençlik ve Spor İl Müdürü Abdulselam Er de Pertek'in su sporları açısından önemli konuma sahip olduğunu vurguladı.

Pertek Su Sporları Merkezinde gençlerin kano ve rafting çalışmaları yaptığını anlatan Er, "Çocuklarımız antrenmanlarını, teorik ve pratik derslerini merkezde çok rahat yapabiliyor. Su sporlarının geliştirilmesi noktasında Gençlik ve Spor Bakanlığımıza projelerimizi sunacağız. Rafting ve kano etkinlilerini önümüzdeki sene buradaki su sporları merkezimizde düzenlemek istiyoruz. İlerleyen yıllarda Tunceli'yi ve Pertek'in adını kanoda da duyacaksınız." ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Önündeki engeller kaldırıldı 'otizmli müzik dehası' güzel sanatları birincilikle kazandı

2020-09-25 16:46 - Çevre-Hayat

'Denizin peribacaları' görenleri büyülüyor

2020-09-27 14:56 - Gündem

CHP'li Torun: Biz sonuna kadar Azerbaycan’ın, kardeşlerimizin yanındayız

2020-09-29 15:56 - Siyaset

Salgında kanser tedavisinin ötelenmesi endişesi 'depresyon ve anksiyeteye' yol açıyor

2020-09-24 14:31 - Sağlık

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu: Bu sorunun tek bir çözümü var; Ermenistan, Azerbaycan topraklarından çekilecek

2020-09-29 17:55 - Siyaset

Gaziantep'te TEKNOFEST gururu

2020-09-26 16:16 - Teknoloji

Sağlık Bakanı Koca İstanbul'da acil durum hastanelerini ziyaret etti

2020-09-27 01:01 - Sağlık

Kastamonuspor'dan anlamlı forma

2020-09-26 14:36 - Spor

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, Rus mevkidaşı Lavrov ile telefonda görüştü

2020-09-27 18:22 - Siyaset

Ermenistan'da, Dağlık Karabağ’daki vaziyet nedeniyle 'savaş durumu' ilan edildi

2020-09-27 18:41 - Dünya

İlgili Haberler

İzmir'de ev ve iş yerlerine sıçrayan yangın kontrol altına alındı

20:33 - Gündem

Van'da kaçak avlanmış 19 ton 200 kilogram inci kefali ele geçirildi

16:47 - Gündem

Bayramın üçüncü günü İstanbul'da ziyaretçi yoğunluğu

16:32 - Gündem

Ferdi Zeyrek'in sağlık durumuna ilişkin, Başhekim Topçu'dan açıklama

13:27 - Gündem

ESK karantina sebebiyle pazarlara sevk edilemeyen sağlıklı kurbanlıkları da satın alacak

12:37 - Gündem

Günün Manşetleri

İzmir'de ev ve iş yerlerine sıçrayan yangın kontrol altına alındı

20:33 - Gündem

Antalya'da iki motosiklet ile otomobilin çarpışması sonucu 2 kişi öldü, 4 kişi yaralandı

19:32 - Asayiş

İzmir'de metruk binanın bahçesinde başlayan yangın ev ve iş yerlerine sıçradı

19:27 - Asayiş

Türk Kızılay, Pakistan ve Kırgızistan'da ihtiyaç sahiplerine kurban eti dağıttı

19:02 - İslam-Hayat - Zilhicce 1446

Yollarda bayram tatilinden dönüş yoğunluğu başladı

18:53 - Çevre & Seyahat