?>

KDK, tribündeki kötü tezahürat nedeniyle toplu cezayı hakkaniyete aykırı buldu

Kamu Denetçiliği Kurumu, bazı kişilerin çirkin ve kötü tezahüratı nedeniyle tribünün ilgili blokundaki bütün tarafların bir sonraki maça girişlerinin yasaklanmasının "ceza sorumluluğunun şahsiliği" ilkesine aykırı olduğuna karar verdi.

Gündem - 1 yıl önce

Ankara

Kamu Denetçiliği Kurumu (KDK), gittiği maçta bulunduğu tribündeki bazı taraftarların çirkin ve kötü tezahüratı nedeniyle bir sonraki maça girişi yasaklanan kişinin başvurusu üzerine, Türkiye Futbol Federasyonu'na (TFF) bu yönde tezahürat yapanların kameralarla tek tek belirlenmesi ve bu kişilere yaptırım uygulanması tavsiyesinde bulundu.

KDK'nin kararına göre, bir taraftarın gittiği maçta, tribündeki bazı kişiler çirkin ve kötü tezahüratta bulundu. Bu nedenle tribünün ilgili blokunda bulunan bütün tarafların bir sonraki maça girişleri Pasolig uygulaması üzerinden yasaklandı.

Kendisinin çirkin ve kötü tezahürat yapmadığını, Pasolig uygulamasında maça girenlerin kimlik bilgilerinin bulunduğunu, çirkin ve kötü tezahürat yapanların tek tek stadyumda bulunan kameralarla belirlenerek ceza uygulanabileceğini savunan taraftar, KDK'ye şikayette bulundu.

KDK, çirkin ve kötü tezahürat yapanların kamera sistemleriyle tek tek belirlenerek ceza uygulanması yönünde TFF'ye tavsiye kararı verdi.

Kararın gerekçesinden

KDK'nin kararında, elektronik kart sistemi, stadyumlarda kurulu kameralar ve teknik donanım ile tespit edilmeden, yalnızca temsilci raporları esas alınarak, kusurlu-kusursuz ayrımı yapılmaksızın tribündeki bütün taraftarlara ceza uygulanmasının hakkaniyete aykırı olduğu kaydedildi.

Mevcut uygulamayla, çirkin ve kötü tezahürata katılmayan seyircilerin de doğrudan disiplin yaptırımının muhatabı tutulduğu belirtilen kararda, bunun "ceza sorumluluğunun şahsiliği ilkesi"ne açıkça aykırı olduğu vurgulandı.

Çirkin ve kötü tezahüratta bulunanların tek tek belirlenebileceğine işaret edilen kararda, şu ifadeler kullanıldı:

"Belli bir blokta yer alan bazı taraftar grupları tarafından gerçekleştirilen çirkin ve kötü tezahürat sebebiyle blokta bulunan tüm seyircilerin cezalandırılmasından vazgeçilmesine, ilgili kanun uyarınca stadyumlarda kameralarla teknik donanımların kurulmasının ve elektronik kart uygulamasının ortaya çıkma amacına uygun olarak sorumlularının tek tek tespit edilerek cezalandırılması hususunda tavsiyede bulunulmasına karar verilmiştir."

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

EURO 2024'te gruplar, yarın belli olacak

2023-12-01 14:58 - Spor

Galatasaray-Manchester United maçını İspanyol hakem Jose Maria Sanchez yönetecek

2023-11-27 14:11 - Spor

Hem antrenörü hem sporcusu olduğu branşta bileği bükülemeyen gençler yetiştiriyor

2023-11-27 13:42 - Spor

Konya Tropikal Kelebek Bahçesi 8 yılda 3 milyon ziyaretçiye ulaştı

2023-11-30 13:43 - Çevre-Hayat

Ekonomiye ilişkin düzenlemeler içeren kanun teklifi komisyonda kabul edildi

2023-11-29 19:37 - Ekonomi

BM, Filistin'deki sağlık tesislerine yönelik saldırılardan "endişe duyduğunu" bildird

2023-11-30 22:28 - Dünya

Sivasspor Teknik Direktörü Servet Çetin, Fenerbahçe maçı için iddialı konuştu

2023-12-02 13:03 - Spor

Başakşehir taraftarından Leo Dubois'e ödül

2023-12-03 10:12 - Spor

Beyaz Saray, Gazze Şeridi'nde serbest bırakılan esirlerden birinin ABD vatandaşı olduğunu duyur

2023-11-30 11:52 - Dünya

Cezayir, sömürge döneminde Fransa’ya kaçırılan 2 milyon tarihi belgeyi almaya hazırlanıyor

2023-11-28 20:52 - Dünya

İlgili Haberler

Türkiye-Ürdün-Suriye Dışişleri Bakanları Toplantısı yarın Ankara'da yapılacak

13:22 - Gündem

Tekirdağ'da poyraz 2 gündür deniz ulaşımını olumsuz etkiliyor

13:18 - Gündem

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan "Anneler Günü" paylaşımı

12:52 - Gündem

Nisanda sıcaklık en yüksek Şanlıurfa'da, en düşük Kayseri'de ölçüldü

12:38 - Gündem

Düğün ve doğum çekimlerinde "yetkin fotoğrafçı" dönemi başlıyor

12:28 - Gündem

Günün Manşetleri

Türkiye-Ürdün-Suriye Dışişleri Bakanları Toplantısı yarın Ankara'da yapılacak

13:22 - Gündem

Tekirdağ'da poyraz 2 gündür deniz ulaşımını olumsuz etkiliyor

13:18 - Gündem

Tarımda genel sayım sonuçları gelecek yıl açıklanacak

13:03 - Ekonomi

Türk müteahhitler Irak'ta enerjiden su teminine kadar birçok projeye odaklandı

12:58 - Ekonomi

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan "Anneler Günü" paylaşımı

12:52 - Gündem